Doesn't run at all, just throws an error

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Doesn't run at all, just throws an error

Postby the2048 » Sat Sep 22, 2018 7:07 pm

I recently installed FAH to be greeted with nothing when it tries to launch it through the installer (from a fresh re-install). When it is run from the Desktop, I get the error "HideConsole.exe is not a valid Win32 application". Yes, I made sure it was x86. Upon running the client itself, I get "FAHClient.exe is not a valid Win32 application". Running FAHConfig just throws a massive error with something about Python, mingw32, and unable to load DLLs.
Help a (rather new) folder out.
the2048
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 22, 2018 5:48 pm

Re: Doesn't run at all, just throws an error

Postby bruce » Sat Sep 22, 2018 7:22 pm

Did you do a default installation (potentially with name/team/passkey added) or if not, how did you modify the installation?

Is this Windows/Linux/MacOS-X? (presumably Windows) and is it a 32-bit or 64-bit OS?

There's a log which you can find following the instructions below which would be very helpful.
bruce
 
Posts: 22006
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Doesn't run at all, just throws an error

Postby the2048 » Sun Sep 23, 2018 7:00 pm

This is a default install. Haven't even created a team, name, or passkey.
It's a Windows install, and it is 32bit. I'll check the log.
Edit: There's no log. There's a themes folder and a sample-config XML file.
the2048
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 22, 2018 5:48 pm

Re: Doesn't run at all, just throws an error

Postby bruce » Mon Sep 24, 2018 1:48 am

I guess that makes sense. Your installed version didn't do enough processing to create a log.

I didn't ask if it was winXP/Win7/Win8/ or Win10.

Support of 32-bit Windows has either ended or soon will end. Perhaps FAH's installer has installed a 64-bit version which cannot be run on a 32-bit OS. I'll have to get back to you on what can or cannot be done on your system.
bruce
 
Posts: 22006
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Doesn't run at all, just throws an error

Postby the2048 » Mon Sep 24, 2018 2:05 am

Installer says in the file name it's x86. Could be an x86-64 (amd64) binary. Then again this is latest, and people have issues with the latest. I'll try 7.4.4 which'll hopefully work.
the2048
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 22, 2018 5:48 pm

Re: Doesn't run at all, just throws an error

Postby bruce » Mon Sep 24, 2018 2:11 am

Right. I noticed that .... and x86 is commonly refers to 32-bit code, but the message *.exe is not a valid Win32 application might indicate otherwise.
bruce
 
Posts: 22006
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.


Return to V7.5.1 Public Release Windows/Linux/MacOS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron