Client not started on Windows 10

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Client not started on Windows 10

Postby lanix » Fri Mar 27, 2020 8:32 pm

Hi,

I wanted to put the folding at home client on my professional computer which is a big machine but it does not work.
I install the client and when I start it, I do not have any icon in the windows bar (compared to my personnal computer on which it works).
I can see the process in the tasks manager but nothing else. the web control cannot access to the client. I tried to kill the process and start again in admin but same result.

Is there a way to have some logs or anyone have an idea on what is happening ?
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby Jesse_V » Sat Mar 28, 2020 5:24 am

Hi and welcome to the forum.

I have a hunch on what's going on here. Do you have two users on that professional computer? For example, a regular and admin account. If so, try to log into the admin account and see if everything works on that account.
F@h is now the top computing platform on the planet and nothing unites people like a dedicated fight against a common enemy. This virus affects all of us. Lets end it together.
Jesse_V
Site Moderator
 
Posts: 2851
Joined: Mon Jul 18, 2011 5:44 am
Location: Western Washington

Re: Client not started on Windows 10

Postby lanix » Sat Mar 28, 2020 6:24 pm

Hi,
there can be multiple users on that computer but right now I am the only one log in on it and we are all admin on the system.
Any other idea ?
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby Stel2112 » Sun Mar 29, 2020 9:28 pm

There are logs in the program folder, \FAHClient\logs

By default this would be in C:\Program Files (x86)\FAHClient\logs

Maybe see if FAHControl.exe works? This is the "Advanced Control" exe.
Stel2112
 
Posts: 30
Joined: Sat Mar 28, 2020 3:25 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby lanix » Thu Apr 02, 2020 8:26 pm

good clue to search for log, I did not find any in install folder but I found some in Appdata/roaming and there is an error on CUDA line but it seems correct since I do not have any GPU board on that computer.
I know that there are some works with CPU only and I have a big one to share. Is FAH application not running because I do not have graphical card ?

An extract of the log file :
Code: Select all
19:26:27:******************************** Build ********************************
19:26:27:        Version: 7.5.1
19:26:27:           Date: May 11 2018
19:26:27:           Time: 13:06:32
19:26:27:     Repository: Git
19:26:27:       Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
19:26:27:         Branch: master
19:26:27:       Compiler: Visual C++ 2008
19:26:27:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
19:26:27:       Platform: win32 10
19:26:27:           Bits: 32
19:26:27:           Mode: Release
19:26:27:******************************* System ********************************
19:26:27:            CPU: Intel(R) Core(TM) i7-7700 CPU @ 3.60GHz
19:26:27:         CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 9
19:26:27:           CPUs: 8
19:26:27:         Memory: 63.89GiB
19:26:27:    Free Memory: 60.13GiB
19:26:27:        Threads: WINDOWS_THREADS
19:26:27:     OS Version: 6.2
19:26:27:    Has Battery: false
19:26:27:     On Battery: false
19:26:27:     UTC Offset: 1
19:26:27:            PID: 8860
19:26:27:            CWD: C:\Users\jduthil\AppData\Roaming\FAHClient
19:26:27:             OS: Windows 10 Enterprise
19:26:27:        OS Arch: AMD64
19:26:27:           GPUs: 0
19:26:27:           CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'nvcuda.dll': Le
19:26:27:                 module spécifié est introuvable.
19:26:27:
19:26:27:OpenCL Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:NA Slot:NA Compute:2.1 Driver:21.20
19:26:27:OpenCL Device 2: Platform:1 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:1.2 Driver:2117.13
19:26:27:  Win32 Service: false
19:26:27:***********************************************************************
19:26:27:<config>
19:26:27:  <!-- Folding Slots -->
19:26:27:</config>
19:26:27:Connecting to assign1.foldingathome.org:8080


the file ends with the last line above.
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby mandus » Fri Apr 03, 2020 1:01 am

mandus
 
Posts: 9
Joined: Mon Mar 23, 2020 9:39 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby lanix » Fri Apr 03, 2020 1:42 pm

Hi,
same thing, it does not work. I really think this is related to the fact that I do not have GPU.
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby Stel2112 » Sat Apr 04, 2020 10:27 pm

Have you tried installing FAH as a system service instead? That method does not use a GPU, it is made for CPU only. You might have better luck.

To install as system service, uninstall the client, then reinstall, goto custom install and select 'Start as a system service' when you get to that point.
Stel2112
 
Posts: 30
Joined: Sat Mar 28, 2020 3:25 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby jxramos » Sat Apr 04, 2020 10:38 pm

Is there a way to verify whether or not a given install is setup as a service? What should I search for if I launch services.msc?
jxramos
 
Posts: 1
Joined: Sat Apr 04, 2020 10:21 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby bruce » Sat Apr 04, 2020 10:42 pm

Logs should NOT be in the system folder. That suggests that you're not using the shorcut that was delivered with the installer but rather that you're double-clicking on the *.exe.

Microsoft generally protects the system folder from files that are not put there by an official installer as a fairly reasonable defense against malware. Work files and logs, etc are supposed to be elsewhere. (Of coulrse if FAH is run by your Admin user, you can override that AV protection.

FAH's working files should be in C:\Users\<your username>l\AppData\Roaming\FAHClient
bruce
 
Posts: 19816
Joined: Thu Nov 29, 2007 11:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Client not started on Windows 10

Postby PantherX » Sat Apr 04, 2020 10:55 pm

jxramos wrote:Is there a way to verify whether or not a given install is setup as a service?...

Welcome to the F@H Forum jxramos,

In the FAH log, under the system configuration, there is this line that is printed:
19:07:49: Win32 Service: false

That can tell you if you have installed as a service or not.
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Troubleshooting Bad WUs Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6539
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: Client not started on Windows 10

Postby Neil-B » Sat Apr 04, 2020 11:05 pm

With log finishing at connecting might this be a firewall issue
1: 2x Xeon E5-2697v3@2.60GHz, 512GB DDR4 LRDIMM, SSD Raid, Win10 Ent, Quadro K420 1GB, FAH 7.6.13
2: Xeon E3-1505Mv5@2.80GHz, 32GB DDR4, NVME, Win10 Pro, Quadro M1000M 2GB, FAH 7.6.13
3: i7-960@3.20GHz, 12GB DDR3, SSD, Win10 Pro, GTX 750Ti 2GB, FAH 7.6.13
Neil-B
 
Posts: 1332
Joined: Sun Mar 22, 2020 6:52 pm
Location: UK

Re: Client not started on Windows 10

Postby lanix » Sun Apr 05, 2020 5:40 pm

Hi,
I tried to install it as a windows service as mentionned by Stel2112 but same result and same log file. Neil-B speak about firewall and that make sense, is there a way to confirm that ? I tried to copy paste the url of assign1.foldingathome.org in firefox and I can get to it. The log report that the port used is 8080, tell me if I am wrong but I think this is the standard one for http, so if I can see the page on my browser it should work, no ? or am I a noob in network ? (possible ^^)
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby kostuek » Sun Apr 05, 2020 6:16 pm

Code: Select all
19:26:27:OpenCL Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:NA Slot:NA Compute:2.1 Driver:21.20
19:26:27:OpenCL Device 2: Platform:1 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:1.2 Driver:2117.13


That looks strange. Maybe it is confused by two different platforms? What kind of a machine is this?
kostuek
 
Posts: 32
Joined: Tue Mar 17, 2020 12:03 pm

Re: Client not started on Windows 10

Postby lanix » Sun Apr 05, 2020 6:39 pm

kostuek wrote:That looks strange. Maybe it is confused by two different platforms? What kind of a machine is this?


It is a Dell precision tower (do not remember the exact model name) with a i7-7700 at 3.6GHz for the CPU and 64Go of RAM
lanix
 
Posts: 7
Joined: Fri Mar 27, 2020 8:24 pm

Next

Return to V7.5.1 Public Release Windows/Linux/MacOS X

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron