AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sat Nov 17, 2018 10:25 pm

It is returning empty work server assignment. Last successful work server was 155.247.166.219:8080

When the AS returns an empty work unit, a second AS is contacted: 18.218.241.186. This AS is not on the server stats page. It also returns an empty work server assignment.

Six hours later, the cycle repeats: contact 65.254.110.245 and contact 18.218.241.186. They both return empty work server assignments again.

This has been going on for 24 hours.
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby Joe_H » Sat Nov 17, 2018 11:04 pm

Welcome to the folding support forum.

Please provide information on your system and its configuration. The best way to do so is to post the first 100 or so lines of your log file as outlined in this topic - viewtopic.php?f=18&t=26036.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4232
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby bruce » Sat Nov 17, 2018 11:45 pm

assign2.foldingathome.org is listed on the new server status page: https://apps.foldingathome.org/serverstats

When an assignment server cannot assign you to a work server with WUs for your configuration, we DO need the information Joe_H has requested.
bruce
 
Posts: 21752
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sun Nov 18, 2018 3:55 am

assign2.foldingathome.org on the server stats page is listed as 172.31.11.240. Perhaps the IP address has changed?

There was a repeat of this error after 30 hours:
Code: Select all
******************************* Date: 2018-11-16 *******************************
21:38:02:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
21:38:04:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
21:38:04:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
21:38:05:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
21:38:05:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
******************************* Date: 2018-11-17 *******************************
03:38:02:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
03:38:04:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
03:38:04:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
03:38:06:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
03:38:06:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
****************************** Date: 2018-11-17 *******************************
09:38:02:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
09:38:03:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
09:38:03:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
09:38:05:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
09:38:05:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
******************************* Date: 2018-11-17 *******************************
15:38:02:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
15:38:04:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
15:38:04:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
15:38:06:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
15:38:06:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
******************************* Date: 2018-11-17 *******************************
21:38:03:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
21:38:03:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
21:38:03:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
21:38:04:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
21:38:04:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
******************************* Date: 2018-11-18 *******************************
03:38:03:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
03:38:04:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:80': Empty work server assignment
03:38:04:WU00:FS01:Connecting to 18.218.241.186:80
03:38:06:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '18.218.241.186:80': Empty work server assignment
03:38:06:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment


The first lines of the log are:
Code: Select all
21:49:39:WU01:FS00:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper "/Library/Application Support/FAHClient/cores/cores.foldingathome.org/OSX/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7" -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 309 -checkpoint 15 -np 7
21:49:39:WU01:FS00:Started FahCore on PID 66495
21:49:39:WU01:FS00:Core PID:66496
21:49:39:WU01:FS00:FahCore 0xa7 started
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:*********************** Log Started 2018-11-15T21:49:39Z ***********************
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:************************** Gromacs Folding@home Core ***************************
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Type: 0xa7
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Core: Gromacs
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:    Website: https://foldingathome.org/
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Args: -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 66495 -checkpoint 15 -np
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:             7
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:     Config: <none>
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:************************************ Build *************************************
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:    Version: 0.0.17
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Date: Apr 25 2018
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Time: 10:52:35
21:49:40:WU01:FS00:0xa7: Repository: Git
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:   Revision: fd11abfb405c921e66db1226933e9dd2d18d2acc
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:     Branch: master
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:   Compiler: GNU 4.2.1 Compatible Apple LLVM 7.3.0 (clang-703.0.31)
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mmacosx-version-min=10.6
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:             -Wno-unused-local-typedefs
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:   Platform: darwin 15.6.0
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Bits: 64
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       Mode: Release
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       SIMD: avx_256
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:************************************ System ************************************
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:        CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 94 Stepping 3
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:       CPUs: 8
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:     Memory: 32.00GiB
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:Free Memory: 1.07GiB
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:    Threads: POSIX_THREADS
21:49:40:WU01:FS00:0xa7: OS Version: 10.13
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:Has Battery: false
21:49:40:WU01:FS00:0xa7: On Battery: false
21:49:40:WU01:FS00:0xa7: UTC Offset: -6
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:        PID: 66496
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:        CWD: /Library/Application Support/FAHClient/work
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:         OS: Darwin 17.7.0 x86_64
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:    OS Arch: AMD64
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:********************************************************************************
21:49:40:WU01:FS00:0xa7:Project: 14097 (Run 97, Clone 6, Gen 26)
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby bruce » Sun Nov 18, 2018 6:52 am

I see that your CPU supports 8 threads and FAH is configured to use 7. I'm not sure why that configuration was created, and since I don't run darwin, I can only guess that it's very similar to the Linux client.

If you run FAHClient, I would reconfigure the slot by entering 8 CPUs rather than the default of -1. Hopefully somebody who knows more about that client will correct me if I'm wrong and offer you additional support.
bruce
 
Posts: 21752
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby Joe_H » Sun Nov 18, 2018 10:39 am

Those are not the first lines of the log, merely the beginning of processing one WU. As it is you cut it off before it showed any processing of that WU, just what WU it was processing.

What is not shown is the full system info and the configuration of the client or the client version. From prior experience I would guess possibly a version earlier than the current 7.5.1 client. Older versions will not work with the WS code to make assignments for less than the number of CPU cores listed at the time a new WU is requested.

I would also guess your OS X client is set to the default of Medium. Moving to Full will request for 8 cores, to Light will use 4. Both should get an assignment when 7 does not.

P.S. This is what the beginning of a log looks like:
Code: Select all
*********************** Log Started 2018-11-16T11:26:29Z ***********************
11:26:29:************************* Folding@home Client *************************
11:26:29:    Website: https://foldingathome.org/
11:26:29:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
11:26:29:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
11:26:29:       Args: --child --lifeline 54 --respawn
11:26:29:     Config: /Library/Application Support/FAHClient/config.xml
11:26:29:******************************** Build ********************************
11:26:29:    Version: 7.5.1
11:26:29:       Date: May 11 2018
11:26:29:       Time: 12:57:01
11:26:29: Repository: Git
11:26:29:   Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
11:26:29:     Branch: master
11:26:29:   Compiler: GNU 4.2.1 Compatible Apple LLVM 7.3.0 (clang-703.0.31)
11:26:29:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mmacosx-version-min=10.6
11:26:29:             -Wno-unused-local-typedefs
11:26:29:   Platform: darwin 15.6.0
11:26:29:       Bits: 64
11:26:29:       Mode: Release
11:26:29:******************************* System ********************************
11:26:29:        CPU: Intel(R) Core(TM) i7-3520M CPU @ 2.90GHz
11:26:29:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 58 Stepping 9
11:26:29:       CPUs: 4
11:26:29:     Memory: 8.00GiB
11:26:29:Free Memory: 6.96GiB
11:26:29:    Threads: POSIX_THREADS
11:26:29: OS Version: 10.12
11:26:29:Has Battery: true
11:26:29: On Battery: false
11:26:29: UTC Offset: -5
11:26:29:        PID: 204
11:26:29:        CWD: /Library/Application Support/FAHClient
11:26:29:         OS: Darwin 16.7.0 x86_64
11:26:29:    OS Arch: AMD64
11:26:29:       GPUs: 0
11:26:29:       CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'libcuda.dylib':
11:26:29:             dlopen(libcuda.dylib, 1): image not found
11:26:29:     OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'libOpenCL.dylib':
11:26:29:             dlopen(libOpenCL.dylib, 1): image not found
11:26:29:***********************************************************************
11:26:29:<config>
11:26:29:  <!-- Network -->
11:26:29:  <proxy v=':8080'/>
11:26:29:
11:26:29:  <!-- Slot Control -->
11:26:29:  <pause-on-battery v='false'/>
11:26:29:  <power v='medium'/>
11:26:29:
11:26:29:  <!-- User Information -->
11:26:29:  <passkey v='********************************'/>
11:26:29:  <team v='******'/>
11:26:29:  <user v='******'/>
11:26:29:
11:26:29:  <!-- Folding Slots -->
11:26:29:  <slot id='0' type='CPU'>
11:26:29:    <client-type v='advanced'/>
11:26:29:    <cpus v='2'/>
11:26:29:    <pause-on-start v='true'/>
11:26:29:  </slot>
11:26:29:</config>
11:26:29:Trying to access database...
11:26:29:Successfully acquired database lock
11:26:29:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:2 (by user)
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4232
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sun Nov 18, 2018 1:50 pm

Something changed because this box has been successfully processing work units for over a year.

I will make the adjustments you recommend and see what happens.

I actually sent you the first things in my log except for a couple of these:

Code: Select all
20:37:04:WU02:FS00:0xa7:Completed 172500 out of 250000 steps (69%)
20:39:25:WU02:FS00:0xa7:Completed 175000 out of 250000 steps (70%)
20:41:49:WU02:FS00:0xa7:Completed 177500 out of 250000 steps (71%)


Anything older in the logs is gone.
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sun Nov 18, 2018 2:17 pm

So I downloaded the latest FAH client and installed it. At first webpage that opened, trying to connect to FAH client failed. I found both the old and the new FAH client running. I killed the old one and then the webpage was able to connect. The log shows this:
Code: Select all
*********************** Log Started 2018-11-18T13:59:45Z ***********************
13:59:45:************************* Folding@home Client *************************
13:59:45:    Website: https://foldingathome.org/
13:59:45:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
13:59:45:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
13:59:45:       Args:
13:59:45:     Config: /Library/Application Support/FAHClient/config.xml
13:59:45:******************************** Build ********************************
13:59:45:    Version: 7.5.1
13:59:45:       Date: May 11 2018
13:59:45:       Time: 12:57:01
13:59:45: Repository: Git
13:59:45:   Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
13:59:45:     Branch: master
13:59:45:   Compiler: GNU 4.2.1 Compatible Apple LLVM 7.3.0 (clang-703.0.31)
13:59:45:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mmacosx-version-min=10.6
13:59:45:             -Wno-unused-local-typedefs
13:59:45:   Platform: darwin 15.6.0
13:59:45:       Bits: 64
13:59:45:       Mode: Release
13:59:45:******************************* System ********************************
13:59:45:        CPU: Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz
13:59:45:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 94 Stepping 3
13:59:45:       CPUs: 8
13:59:45:     Memory: 32.00GiB
13:59:45:Free Memory: 1.80GiB
13:59:45:    Threads: POSIX_THREADS
13:59:45: OS Version: 10.13
13:59:45:Has Battery: false
13:59:45: On Battery: false
13:59:45: UTC Offset: -6
13:59:45:        PID: 97779
13:59:45:        CWD: /Library/Application Support/FAHClient
13:59:45:         OS: Darwin 17.7.0 x86_64
13:59:45:    OS Arch: AMD64
13:59:45:       GPUs: 1
13:59:45:      GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 AMD:5 Pitcairn PRO [Radeon HD 7800 Series]
13:59:45:       CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'libcuda.dylib':
13:59:45:             dlopen(libcuda.dylib, 1): image not found
13:59:45:     OpenCL: Not detected: Failed to open dynamic library 'libOpenCL.dylib':
13:59:45:             dlopen(libOpenCL.dylib, 1): image not found
13:59:45:***********************************************************************
13:59:45:<config>
13:59:45:  <!-- Network -->
13:59:45:  <proxy v=':8080'/>
13:59:45:
13:59:45:  <!-- Slot Control -->
13:59:45:  <power v='full'/>
13:59:45:
13:59:45:  <!-- User Information -->
13:59:45:  <passkey v='********************************'/>
13:59:45:  <team v='224497'/>
13:59:45:  <user v='Daniel_Wisehart'/>
13:59:45:
13:59:45:  <!-- Folding Slots -->
13:59:45:  <slot id='0' type='CPU'/>
13:59:45:  <slot id='1' type='GPU'/>
13:59:45:</config>


I lowered the Folding Power from Full to Medium, let the client restart and then I raised it from Medium to Full. When I did it put this in the log:
Code: Select all
14:06:56:Saving configuration to config.xml
14:06:56:<config>
14:06:56:  <!-- Network -->
14:06:56:  <proxy v=':8080'/>
14:06:56:
14:06:56:  <!-- Slot Control -->
14:06:56:  <power v='full'/>
14:06:56:
14:06:56:  <!-- User Information -->
14:06:56:  <passkey v='********************************'/>
14:06:56:  <team v='224497'/>
14:06:56:  <user v='Daniel_Wisehart'/>
14:06:56:
14:06:56:  <!-- Folding Slots -->
14:06:56:  <slot id='0' type='CPU'/>
14:06:56:  <slot id='1' type='GPU'/>
14:06:56:</config>
14:06:57:WU00:FS00:Starting
14:06:57:WARNING:WU00:FS00:Changed SMP threads from 6 to 7 this can cause some work units to fail
14:06:57:WARNING:WU00:FS00:AS lowered CPUs from 7 to 6
14:06:57:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/local/bin/FAHCoreWrapper "/Library/Application Support/FAHClient/cores/cores.foldingathome.org/OSX/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7" -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 97779 -checkpoint 15 -np 6

It seems the '7' is not changing to '8' and it is not stored in config.xml. Where is the '7' stored?
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sun Nov 18, 2018 2:34 pm

I found under Configure->Slots->cpu->Edit how to change CPUs from -1 to 8, but AS lowered them back from 8 to 6:
Code: Select all
14:26:42:Saving configuration to config.xml
14:26:42:<config>
14:26:42:  <!-- Network -->
14:26:42:  <proxy v=':8080'/>
14:26:42:
14:26:42:  <!-- Slot Control -->
14:26:42:  <power v='full'/>
14:26:42:
14:26:42:  <!-- User Information -->
14:26:42:  <passkey v='********************************'/>
14:26:42:  <team v='224497'/>
14:26:42:  <user v='Daniel_Wisehart'/>
14:26:42:
14:26:42:  <!-- Folding Slots -->
14:26:42:  <slot id='0' type='CPU'>
14:26:42:    <cpus v='8'/>
14:26:42:  </slot>
14:26:42:  <slot id='1' type='GPU'/>
14:26:42:</config>
14:26:42:FS00:Shutting core down
14:26:43:WU00:FS00:0xa7:Caught signal SIGINT(2) on PID 97920
14:26:43:WU00:FS00:0xa7:Exiting, please wait. . .
14:26:47:WU00:FS00:0xa7:Folding@home Core Shutdown: INTERRUPTED
14:26:47:WU00:FS00:FahCore returned: INTERRUPTED (102 = 0x66)
14:26:47:WU00:FS00:Starting
14:26:47:WARNING:WU00:FS00:Changed SMP threads from 7 to 8 this can cause some work units to fail
14:26:47:WARNING:WU00:FS00:AS lowered CPUs from 8 to 6
14:26:47:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/local/bin/FAHCoreWrapper "/Library/Application Support/FAHClient/cores/cores.foldingathome.org/OSX/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7" -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 97779 -checkpoint 15 -np 6

It seems the current version does not support more than 6 CPUs. The older version was using 7: I can see the difference in the amount of CPU being using in the MacOS Activity Monitor.
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby JimboPalmer » Sun Nov 18, 2018 2:45 pm

You have a GPU slot configured, but the Mac does not support GPUs. (The OpenCL driver was bad, then inertia)
If you delete the GPU slot, which is not being used, you can use all 8 CPUs. (7 has issues as it is prime, 8 and 6 are not. That is why 7 is not a good choice)
Tsar of all the Rushers
I tried to remain childlike, all I achieved was childish.
A friend to those who want no friends
JimboPalmer
 
Posts: 701
Joined: Mon Feb 16, 2009 4:12 am
Location: Greenwood MS USA

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Sun Nov 18, 2018 3:04 pm

OK, I removed the GPU and restarted. AS still lowers the CPU count from 8 to 6. But at least it is running:
Code: Select all
15:01:50:Saving configuration to config.xml
15:01:50:<config>
15:01:50:  <!-- Network -->
15:01:50:  <proxy v=':8080'/>
15:01:50:
15:01:50:  <!-- Slot Control -->
15:01:50:  <power v='full'/>
15:01:50:
15:01:50:  <!-- User Information -->
15:01:50:  <passkey v='********************************'/>
15:01:50:  <team v='224497'/>
15:01:50:  <user v='Daniel_Wisehart'/>
15:01:50:
15:01:50:  <!-- Folding Slots -->
15:01:50:  <slot id='0' type='CPU'>
15:01:50:    <cpus v='8'/>
15:01:50:  </slot>
15:01:50:</config>
15:01:55:FS00:Paused
15:01:55:FS00:Shutting core down
15:01:55:WU00:FS00:0xa7:Caught signal SIGINT(2) on PID 98107
15:01:55:WU00:FS00:0xa7:Exiting, please wait. . .
15:01:59:WU00:FS00:0xa7:Folding@home Core Shutdown: INTERRUPTED
15:01:59:WU00:FS00:FahCore returned: INTERRUPTED (102 = 0x66)
15:02:09:FS00:Unpaused
15:02:09:WU00:FS00:Starting
15:02:09:WARNING:WU00:FS00:AS lowered CPUs from 8 to 6
15:02:09:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/local/bin/FAHCoreWrapper "/Library/Application Support/FAHClient/cores/cores.foldingathome.org/OSX/AMD64/AVX/Core_a7.fah/FahCore_a7" -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 97779 -checkpoint 15 -np 6
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby bruce » Sun Nov 18, 2018 4:53 pm

According to the log, you have 0 GPUs (which is correct, since OS-X doesn't support GPU folding.) I'm not sure why your system was configured with both a CPU and a GPU slot, but please remove the GPU slot. After it's removed, you may be assigned projects that run with 8, but if none are available, the new client will search for a project that uses 6, which is apparently what happened above,

There are still some old projects that run with 7 CPUs, but they have a higher failure rate that 8,6,5,4,3,2, or 1 so gradually they're being eliminated. Your future assignments may be 8 or less if the slot configuration and slider allow it.

dwisehart wrote:I actually sent you the first things in my log except for a couple of these:...

When you look at the log in FAHControl, it just shows the most recent portion. Note that there's a Refresh button on the lower right which will allow you to view all of it, rather than just the tail.
bruce
 
Posts: 21752
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby Joe_H » Sun Nov 18, 2018 6:54 pm

One other change has occurred on the WU assignment side, once a WU has been assigned with a maximum number of CPU threads, it will not run at a higher number. So in the case of being set at 7, if you the AS has no WU's available for that setting your system will get assigned one for 6 or less threads. Changing the setting higher after the WU is assigned will not change how many threads will be used, the WU will max out at 6 as in this case
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4232
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: AS 65.254.110.245 errors 7/8 on server stats page

Postby dwisehart » Mon Nov 19, 2018 2:40 am

Thanks for that. On the next WU it picked up, all 8 cores were utilized.

And thanks for the "Refresh" note: I didn't know about that. Perhaps it needs a name like "Full Log."

As I said, this host has been running for WU over a year, so I am not sure what changed, but I am guessing my older FAH client, version 7.4.4--I do not think I ever updated it or changed its initial configuration--became unsupported for some things. Version 7.5.1 seems to be working fine now. Thanks again.
dwisehart
 
Posts: 7
Joined: Sat Nov 17, 2018 10:12 pm


Return to Issues with a specific server

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron