Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby Tobit » Sat Oct 30, 2010 11:05 pm

I'm able to connect to the Assignment Server but it is reporting that there is no work server available. I just restarted the client after many failed attempts to get work. This is a GPU3 6.40r1 client.

Code: Select all
[22:51:07] Thank you for your contribution to Folding@Home.
[22:51:07] + Number of Units Completed: 213

[22:51:07]   Successfully sent unit 00 to Collection server.
[22:51:07] + Sent 1 of 1 completed units to the server
[22:51:07] - Preparing to get new work unit...
[22:51:07] Cleaning up work directory
[22:51:07] + Attempting to get work packet
[22:51:07] Passkey found
[22:51:07] - Will indicate memory of 2046 MB
[22:51:07] Gpu type=3 species=20.
[22:51:07] - Connecting to assignment server
[22:51:07] Connecting to http://assign-GPU.stanford.edu:8080/
[22:51:08] Posted data.
[22:51:08] Initial: 0000; + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[22:51:08] + Couldn't get work instructions.
[22:51:08] - Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
User avatar
Tobit
 
Posts: 620
Joined: Thu Apr 17, 2008 2:35 pm
Location: Manchester, NH USA

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby sswilson » Sat Oct 30, 2010 11:20 pm

Same issue here with 2 fermi cards.
Currently boincing for Hardware Canucks
sswilson
 
Posts: 187
Joined: Mon Dec 17, 2007 12:34 am
Location: Moncton, New Brunswick, Canada

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby RAH » Sat Oct 30, 2010 11:27 pm

Looks like a whole bank of servicers are down. Its called redundentcy. One stops and they all do. :D

I hope someone it looking into it.

HEY MODS!!
Image
User avatar
RAH
 
Posts: 614
Joined: Sun Dec 02, 2007 6:29 am
Location: Florida

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby Tobit » Sat Oct 30, 2010 11:30 pm

It is the weekend, we might be SOL.
User avatar
Tobit
 
Posts: 620
Joined: Thu Apr 17, 2008 2:35 pm
Location: Manchester, NH USA

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby stevehat1 » Sat Oct 30, 2010 11:40 pm

sswilson wrote:Same issue here with 2 fermi cards.

Ditto same here....
ImageImage
stevehat1
 
Posts: 85
Joined: Fri Jun 06, 2008 12:33 pm

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby sortofageek » Sat Oct 30, 2010 11:52 pm

I have waved my little flag, realizing it is Saturday and even scientists need downtime once in awhile.

Please report back if the situation improves.
User avatar
sortofageek
Site Admin
 
Posts: 3178
Joined: Fri Nov 30, 2007 8:06 pm
Location: Team Helix

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby sswilson » Sat Oct 30, 2010 11:54 pm

sortofageek wrote:I have waved my little flag, realizing it is Saturday and even scientists need downtime once in awhile.

Please report back if the situation improves.


Heh... it's not the scientists we need, it's the techs, and they're not permitted to have guaranteed weekends off. ;)
sswilson
 
Posts: 187
Joined: Mon Dec 17, 2007 12:34 am
Location: Moncton, New Brunswick, Canada

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby jay9228jay » Sun Oct 31, 2010 12:17 am

Yep.. same boat here, two clients waiting to send in finished work and get new work. Server 171.67.108.32 for both.

Anyone know if this is isolated to GPU3 clients or are my GPU2 clients going to be going cold soon too?
jay9228jay
 
Posts: 17
Joined: Sun Oct 24, 2010 7:50 pm

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby VijayPande » Sun Oct 31, 2010 12:19 am

I've emailed the sysadmins to get them on this. As you have surmised, the machine is down and this is on the sysadmin side of things. Usually they are good about getting things back up quickly, but there may be some other issue here (and it is the weekend as previously mentioned).

This is pretty isolated, so it appears to have only affected GPU3, not GPU2. Since we've just introduced GPU3, there are fewer servers, so less redundancy. As we switch over, all servers will be GPU3 and there will be the full redundancy, which would also help in these situations in the future.
Prof. Vijay Pande, PhD
Departments of Chemistry, Structural Biology, and Computer Science
Chair, Biophysics
Director, Folding@home Distributed Computing Project
Stanford University
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2651
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby sswilson » Sun Oct 31, 2010 12:21 am

jay9228jay wrote:Yep.. same boat here, two clients waiting to send in finished work and get new work. Server 171.67.108.32 for both.

Anyone know if this is isolated to GPU3 clients or are my GPU2 clients going to be going cold soon too?


My 275 pulled a GPU2 WU 15 minutes ago, and the Fermi cards have been looking for WUs well over 1/2 hr, so I suspect GPU2 servers have not been affected.
sswilson
 
Posts: 187
Joined: Mon Dec 17, 2007 12:34 am
Location: Moncton, New Brunswick, Canada

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby VijayPande » Sun Oct 31, 2010 1:12 am

Should be coming back soon, thanks to Miles (lead sysadmin).
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2651
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby Tobit » Sun Oct 31, 2010 1:25 am

Thanks Vijay, I just received work.
User avatar
Tobit
 
Posts: 620
Joined: Thu Apr 17, 2008 2:35 pm
Location: Manchester, NH USA

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby Buck Nasty » Sun Oct 31, 2010 1:32 am

Just recieved work as well. Kudos to the Pande Group for a quick response to this issue on a Saturday no less! :D
Image
User avatar
Buck Nasty
 
Posts: 29
Joined: Sat Nov 29, 2008 11:06 pm

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby bollix47 » Sun Oct 31, 2010 1:38 am

I'm again able to get work but I still have 5 result files that report "Server reports problem with unit" for 108.20 which is what the log reported prior to the server going down. :(
Image
bollix47
 
Posts: 3443
Joined: Sun Dec 02, 2007 5:04 am
Location: Canada

Re: Assignment Server Issue - GPU3 - No WS Available

Postby sortofageek » Sun Oct 31, 2010 2:07 am

It's possible, if you still have the result files, they'll return once the servers are less busy. If not, post in the Issues with a specific WU forum giving all the relevant logs.
User avatar
sortofageek
Site Admin
 
Posts: 3178
Joined: Fri Nov 30, 2007 8:06 pm
Location: Team Helix

Next

Return to Issues with a specific server

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron