Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby DeeGee » Tue May 31, 2016 3:28 am

Since yesterday keep getting this error on those servers. No work on CPU.
Code: Select all
*********************** Log Started 2016-05-31T02:14:23Z ***********************
02:14:23:************************* Folding@home Client *************************
02:14:23:      Website: http://folding.stanford.edu/
02:14:23:    Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
02:14:23:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
02:14:23:         Args: --open-web-control
02:14:23:       Config: C:/ProgramData/FAHClient/config.xml
02:14:23:******************************** Build ********************************
02:14:23:      Version: 7.4.4
02:14:23:         Date: Mar 4 2014
02:14:23:         Time: 20:26:54
02:14:23:      SVN Rev: 4130
02:14:23:       Branch: fah/trunk/client
02:14:23:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
02:14:23:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
02:14:23:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
02:14:23:     Platform: win32 XP
02:14:23:         Bits: 32
02:14:23:         Mode: Release
02:14:23:******************************* System ********************************
02:14:23:          CPU: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 970 @ 3.20GHz
02:14:23:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 44 Stepping 2
02:14:23:         CPUs: 12
02:14:23:       Memory: 11.99GiB
02:14:23:  Free Memory: 9.02GiB
02:14:23:      Threads: WINDOWS_THREADS
02:14:23:   OS Version: 6.2
02:14:23:  Has Battery: false
02:14:23:   On Battery: false
02:14:23:   UTC Offset: 3
02:14:23:          PID: 4388
02:14:23:          CWD: C:/ProgramData/FAHClient
02:14:23:           OS: Windows 10 Pro
02:14:23:      OS Arch: AMD64
02:14:23:         GPUs: 1
02:14:23:        GPU 0: ATI:5 Hawaii [Radeon R9 200/300 Series]
02:14:23:         CUDA: Not detected
02:14:23:Win32 Service: false
02:14:23:***********************************************************************
02:14:23:<config>
02:14:23:  <!-- Folding Slot Configuration -->
02:14:23:  <cause v='CANCER'/>
02:14:23:
02:14:23:  <!-- Network -->
02:14:23:  <proxy v=':8080'/>
02:14:23:
02:14:23:  <!-- Slot Control -->
02:14:23:  <power v='full'/>
02:14:23:
02:14:23:  <!-- User Information -->
02:14:23:  <passkey v='********************************'/>
02:14:23:  <team v='365'/>
02:14:23:  <user v='DeeGee'/>
02:14:23:
02:14:23:  <!-- Folding Slots -->
02:14:23:  <slot id='0' type='GPU'>
02:14:23:    <client-type v='beta'/>
02:14:23:    <core-priority v='low'/>
02:14:23:    <pause-on-start v='true'/>
02:14:23:    <paused v='true'/>
02:14:23:  </slot>
02:14:23:  <slot id='1' type='CPU'>
02:14:23:    <client-type v='advanced'/>
02:14:23:    <max-packet-size v='big'/>
02:14:23:    <pause-on-start v='true'/>
02:14:23:    <paused v='true'/>
02:14:23:  </slot>
02:14:23:</config>
02:14:23:Trying to access database...
02:14:23:Successfully acquired database lock
02:14:23:Enabled folding slot 00: PAUSED gpu:0:Hawaii [Radeon R9 200/300 Series] (by user)
02:14:23:Enabled folding slot 01: PAUSED cpu:11 (by user)
02:14:40:FS00:Unpaused
02:14:40:FS01:Unpaused
02:14:40:WU01:FS00:Starting
02:14:40:WU01:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/ProgramData/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/beta/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 4388 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor ati
02:14:40:WU01:FS00:Started FahCore on PID 5088
02:14:40:WU01:FS00:Core PID:8032
02:14:40:WU01:FS00:FahCore 0x17 started
02:14:41:WU01:FS00:0x17:*********************** Log Started 2016-05-31T02:14:40Z ***********************
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Project: 10467 (Run 0, Clone 361, Gen 315)
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Unit: 0x0000020a538b3db9538bc2b308534046
02:14:41:WU01:FS00:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Machine: 0
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Digital signatures verified
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Folding@home GPU core17
02:14:41:WU01:FS00:0x17:Version 0.0.55
02:14:41:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:14:41:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:14:41:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:14:42:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:14:42:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:14:42:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:14:43:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:14:43:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:14:44:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:14:44:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:15:24:Removing old file 'configs/config-20160527-160240.xml'
02:15:24:Saving configuration to config.xml
02:15:24:<config>
02:15:24:  <!-- Folding Slot Configuration -->
02:15:24:  <cause v='CANCER'/>
02:15:24:
02:15:24:  <!-- Network -->
02:15:24:  <proxy v=':8080'/>
02:15:24:
02:15:24:  <!-- Slot Control -->
02:15:24:  <power v='full'/>
02:15:24:
02:15:24:  <!-- User Information -->
02:15:24:  <passkey v='********************************'/>
02:15:24:  <team v='365'/>
02:15:24:  <user v='DeeGee'/>
02:15:24:
02:15:24:  <!-- Folding Slots -->
02:15:24:  <slot id='0' type='GPU'>
02:15:24:    <client-type v='beta'/>
02:15:24:    <core-priority v='low'/>
02:15:24:    <pause-on-start v='true'/>
02:15:24:  </slot>
02:15:24:  <slot id='1' type='CPU'>
02:15:24:    <client-type v='advanced'/>
02:15:24:    <max-packet-size v='big'/>
02:15:24:    <pause-on-start v='true'/>
02:15:24:  </slot>
02:15:24:</config>
02:15:43:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:15:43:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:15:43:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:15:44:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:15:44:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:16:45:WU01:FS00:0x17:Completed 0 out of 5000000 steps (0%)
02:16:45:WU01:FS00:0x17:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
02:17:20:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:17:21:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:17:21:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:17:21:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:17:21:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:19:57:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:19:58:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:19:58:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:19:58:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:19:58:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:21:28:WU01:FS00:0x17:Completed 50000 out of 5000000 steps (1%)
02:24:11:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:24:12:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
02:24:12:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
02:24:13:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
02:24:13:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
02:26:01:WU01:FS00:0x17:Completed 100000 out of 5000000 steps (2%)
User avatar
DeeGee
 
Posts: 57
Joined: Thu Oct 02, 2008 2:15 pm
Location: Finland

Re: Empty work server assigment, 171.67.108.45 & 171.64.65.3

Postby Joe_H » Tue May 31, 2016 3:55 am

Set your CPU count to a non-prime number such as 10.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 6592
Joined: Tue Apr 21, 2009 5:41 pm
Location: W. MA

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby MarkyMark7 » Tue May 31, 2016 5:01 am

Wow - changing #/CPUs from 7 to 6 worked for me! Prime number causing issue.... interesting
-- Mark
https://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php?u=514381&t=1003
Or maybe https://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php/u=514381/t=1003/signimage.png
MarkyMark7
 
Posts: 9
Joined: Tue Dec 22, 2009 4:09 am

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby ivanx » Tue May 31, 2016 9:48 am

It is also happening to me as well. Maybe the servers were turned off because of the holiday yesterday.
ivanx
 
Posts: 5
Joined: Thu Apr 21, 2016 11:21 am

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby DeeGee » Tue May 31, 2016 1:03 pm

Dropping thread count to 10 seems to have fixed this. Thanks.

But the client sets thread count automatically to x-1, if there is GPU slot. So that logic should probably be fixed if for some reason you can't use odd number of threads anymore (I used 11 threads for years without problems).
User avatar
DeeGee
 
Posts: 57
Joined: Thu Oct 02, 2008 2:15 pm
Location: Finland

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby DocJonz » Tue May 31, 2016 5:50 pm

I have been having a similar problem for a day or so with CPU=22 - not a prime number that I am aware of ... strange that the other CPU set up (set at CPU=24 on the same machine) seems to be fine. Anyone explain that one?!

Code: Select all
16:46:15:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
16:46:16:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': Empty work server assignment
16:46:16:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.35:80
16:46:16:WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '171.64.65.35:80': Empty work server assignment
16:46:16:ERROR:WU00:FS01:Exception: Could not get an assignment
User avatar
DocJonz
 
Posts: 211
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:31 pm
Location: United Kingdom

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby DeeGee » Tue May 31, 2016 6:13 pm

In a another thread, it seemed that large thread count clients had to split the threads between several CPU slots. Like 10+12 threads for example.
There seems to be something weird going on with the workunit servers, as there hasn't been this kind of limitation on CPU threads before.
User avatar
DeeGee
 
Posts: 57
Joined: Thu Oct 02, 2008 2:15 pm
Location: Finland

Re: Empty work server assigment - [ CPU:11 ]

Postby Joe_H » Tue May 31, 2016 6:50 pm

DocJonz wrote:I have been having a similar problem for a day or so with CPU=22 - not a prime number that I am aware of ... strange that the other CPU set up (set at CPU=24 on the same machine) seems to be fine. Anyone explain that one?!


22 is a multiple of a "large" prime, so it is not used. If you were getting assignments in the past with that setting, the client would have been switching to a lower value and a "Mapping NT 22 to 20" type message would have shown up in your log file.

One of the WS had adjustments made to its assignment settings over the weekend as it was giving out WU's that would fail on systems with settings that were multiples of 7. It is possible the settings were made too widely, and included CPU numbers that were being taken care of automatically by the client.
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 6592
Joined: Tue Apr 21, 2009 5:41 pm
Location: W. MA


Return to Issues with a specific server

Who is online

Users browsing this forum: rickoic and 2 guests

cron