9800GTX and Q9300

Questions and comments regarding the GPU2 client running on a nVidia GPU that supports CUDA.

9800GTX and Q9300

Postby Gilgamesh » Fri Aug 01, 2008 10:58 pm

Hi, my system is as follow:

MB ASUS striker II Extreme 2GB RAM DDR3 Corsair
Video Gygabyte 9800 GTX 512MB (stock speed but shader at 1800)
CPU Intel Core 2 Quad Q9300 2.5GhZ @3.1Ghz
Both the Mainboard chipset and the CPU are water cooled.
PSU 320W

Now I installed folding GPU, but when folding run the PC is slow, only one of the 4 core are used but still even doing normal tasks like browsing internet is slow I mean the graphic interface, drag a window across the screen all this. it's like the video is taking all the resources even if i place it at 60% is a bit better but still only a bit better.

Is that normal for everyone due to the beta or I have a problem?

I Use XP 32 Pro SP3


thanks
Gilgamesh
 
Posts: 13
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:24 pm

Re: 9800GTX and Q9300

Postby toTOW » Sat Aug 02, 2008 12:17 am

This is a know bug with NV client under XP ... (I call it 2D slowdowns bug)

What drivers do you use ?

My usual advice here is to pause the client when you need to use an application that is really unusable (for example, watching a movie or playing a 3D game), and to resume work when you're done.
Folding@Home beta tester since 2002. Folding Forum moderator since July 2008.

FAH-Addict : latest news, tests and reviews about Folding@Home project.

Image
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 8792
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: 9800GTX and Q9300

Postby ^w^ing » Sat Aug 02, 2008 12:44 am

i find this 2d lag very tricky. its effects vary alot among boxes (even between dualcores and quadcores themselves). What helps me is setting affinities, but it all seems a bit nonlogical (to me atleast). when im watching a movie, i need to set the player's core affinity to the same core which runs the gpu core, if i set the affinity to some other core, everything become almost completely jammed. But when i browse web, i need to set the browser's core affinity to the other core, which doesnt run the gpu fahcore. when i do otherwise, well, it doesnt lag as much as with the video but it lags noticeably more. I still dont get it how the gpu2 client could go out of beta before this issue being resolved.
^w^ing
 
Posts: 247
Joined: Fri Mar 07, 2008 7:29 pm
Location: Prague

Re: 9800GTX and Q9300

Postby Gilgamesh » Sat Aug 02, 2008 1:17 pm

Thank you to clarify that is not just my problem, so now at least I know that is not a driver problem. I use the 177.35 drivers btw.

I noticed that the core usage graph is not constant but is made of spikes from 0% to xx% every couple second or so, like a square wave sound graphic plot just to give an idea.

I have read that the GPU version was not supposed to use the CPU cores more than a very small %.
Last edited by Gilgamesh on Sat Aug 02, 2008 1:56 pm, edited 1 time in total.
Gilgamesh
 
Posts: 13
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:24 pm

Re: 9800GTX and Q9300

Postby Gilgamesh » Sat Aug 02, 2008 1:55 pm

I just installed the new beta client 6.20 unfortunatly it seems that there is no difference on that bug.
Gilgamesh
 
Posts: 13
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:24 pm


Return to Windows GPU2 (nVidia GPUs)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron