Page 1 of 1

see A3 Bug - Oddity with Ubuntu 10.04 SMP / CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 12:24 pm
by noorman
.

I 've managed to install the SMP Client on my new Ubuntu 10.04 Desktop install.

I installed and configured the nscd as proposed and it works.

Had a problem with the Client config, but I think that is related to me using -verbosity 9 in the config command line ...
Figured that out by following the install guide to the letter and succeeding.

Now when the Client was able to download, unpack and succesfully verify the a3 Core, it got also a P6012 to work on, and I look for and find a System Monitor.
But when I opened that and its Resources Tab, I find not all 8 threads being used at 100% !
Only 6 threads are indicating 100%, 2 others are varying between 0 and 20% ... :e?: :shock:

Has anyone an explanation for this behavior ?

In the FaH window also did appear a message (not long after the start of effective Folding)

NOTE: Turning on dynamic load balancing


Is this normal ?
Why then would it show a problem with this load balancing ?
Do I need to alter the Config and allow the affinity lock (Default setting as I understand it) ??


.

Re: Oddity with Ubuntu 10.04 SMP Folding CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 2:55 pm
by noorman
.

Tried it myself; altering the Affinity setting didn't do anything for the Thread usage; it was still 6x at 100% and twice at between 0 and 20% ???

For a P6012 that gave a very bad TPF figure; about 10 mins, while I did about 4 mins per frame in Win-SMP !

What 's wrong here ?

.

Re: Oddity with Ubuntu 10.04 SMP Folding CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 9:26 pm
by toTOW
It is related to this, isn't it : viewtopic.php?f=44&t=13324 ?

Re: Oddity with Ubuntu 10.04 SMP Folding CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 9:32 pm
by noorman
toTOW wrote:It is related to this, isn't it : viewtopic.php?f=44&t=13324 ?
.

It indeed seems that way; I will report in that thread / missed that one :oops:

thanks

.

Re: see A3 Bug - Oddity with Ubuntu 10.04 SMP / CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 11:25 pm
by 7im
What version of the a3 fahcore do you have? If not v2.22, it should be. And should help.

Re: see A3 Bug - Oddity with Ubuntu 10.04 SMP / CPU core usage

PostPosted: Wed Jun 23, 2010 11:28 pm
by noorman
7im wrote:What version of the a3 fahcore do you have? If not v2.22, it should be. And should help.
.


Can't check that right now (dual boot setup), but since it downloaded that Core today, it must have been the new 2.22 version (I guess)


.