WUs stuck send mode

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 12:02 am

I did notice its trying to use port 8080 in the logs but then changed and said trying port 80.

I have a home surveillance server software that is accessed on 8080 when I want to access remotely guess I should start there change it to something else.

I did put a new cable from the wall plug to the pc that didnt help even though the old one tested fine.

Probably a switch or router I got all new stuff coming this week anyway for the higher speed service hopefully that will fix it...
Image
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 2:40 am

Found the culprit, I been noticing a lot of corrected and uncorrectables on my modem status page all day. I tested the cable from upstairs down to the machine it was good. Been noticing the web hang for a second on facebook etc. Took out my old 24 port dlink switch which is several years old and put in a new 8 port to test. Everything seems to be working fine and no more errors on modem page...
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 12:22 pm

I dont know what else to do woke up to four in cue this morning. Network appears to still be good no correctable or uncorrectables everythings running smoothly.

Image
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby bruce » Mon Jul 24, 2017 4:14 pm

Post the log showing the most recent upload attempts for each of those WUs. We really can't diagnose your problems when you don't include the applicable log data.

If they're all waiting for the same server, then the problem is on Stanford's end.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 4:44 pm

I rebooted the machine and they sent.. I will see if I can find that info...
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 5:23 pm

All sent but one its this one still hung in the que I rebooted here is the log looks like its trying to send...

Image

Code: Select all
project:11804 run:0 clone:173 gen:114 core:0x21 unit:0x0000007c8ca304e8582a2b959f4454f7
17:15:38:WU02:FS01:Uploading 7.39MiB to 140.163.4.232
17:15:38:WU04:FS02:Starting
17:15:38:WU02:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
17:15:38:WU04:FS02:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/David/AppData/Roaming/FAHClient/cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 04 -suffix 01 -version 704 -lifeline 6748 -checkpoint 15 -gpu 1 -gpu-vendor nvidia
17:15:39:WU04:FS02:Started FahCore on PID 3888
17:15:39:WU04:FS02:Core PID:4084
17:15:39:WU04:FS02:FahCore 0x21 started
17:15:39:WU03:FS00:Starting
17:15:39:WU03:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/David/AppData/Roaming/FAHClient/cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 03 -suffix 01 -version 704 -lifeline 6748 -checkpoint 15 -gpu 2 -gpu-vendor nvidia
17:15:39:WU03:FS00:Started FahCore on PID 4308
17:15:39:WU03:FS00:Core PID:6708
17:15:39:WU03:FS00:FahCore 0x21 started
17:15:39:WU01:FS01:Starting
17:15:39:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/David/AppData/Roaming/FAHClient/cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 6748 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
17:15:39:WU01:FS01:Started FahCore on PID 7132
17:15:39:WU01:FS01:Core PID:6720
17:15:39:WU01:FS01:FahCore 0x21 started
17:15:42:WU04:FS02:0x21:*********************** Log Started 2017-07-24T17:15:42Z ***********************
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Project: 11406 (Run 9, Clone 30, Gen 282)
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Unit: 0x000001808ca304f25686b21dcdf60201
17:15:42:WU04:FS02:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Machine: 2
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Digital signatures verified
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
17:15:42:WU04:FS02:0x21:Version 0.0.18
17:15:42:WU04:FS02:0x21:  Found a checkpoint file
17:15:42:WU03:FS00:0x21:*********************** Log Started 2017-07-24T17:15:42Z ***********************
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Project: 11804 (Run 0, Clone 130, Gen 192)
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Unit: 0x000000cd8ca304e8582a2b94c5e44735
17:15:42:WU03:FS00:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Machine: 0
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Digital signatures verified
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
17:15:42:WU03:FS00:0x21:Version 0.0.18
17:15:42:WU03:FS00:0x21:  Found a checkpoint file
17:15:42:WU01:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-24T17:15:42Z ***********************
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Project: 9415 (Run 205, Clone 0, Gen 330)
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Unit: 0x00000188ab436c9d585e06caee5c0173
17:15:42:WU01:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Machine: 1
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Digital signatures verified
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
17:15:42:WU01:FS01:0x21:Version 0.0.18
17:15:42:WU01:FS01:0x21:  Found a checkpoint file
17:15:43:WU01:FS01:0x21:Completed 3700000 out of 6250000 steps (59%)
17:15:43:WU01:FS01:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
17:15:44:WU03:FS00:0x21:Completed 2000000 out of 5000000 steps (40%)
17:15:44:WU03:FS00:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
17:15:47:WU02:FS01:Upload 23.67%
17:15:49:WU04:FS02:0x21:Completed 500000 out of 5000000 steps (10%)
17:15:49:WU04:FS02:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
17:15:54:WU02:FS01:Upload 24.51%
17:16:12:WU03:FS00:0x21:Completed 2050000 out of 5000000 steps (41%)
17:16:19:WU01:FS01:0x21:Completed 3750000 out of 6250000 steps (60%)
17:16:40:WU03:FS00:0x21:Completed 2100000 out of 5000000 steps (42%)
17:17:05:WU01:FS01:0x21:Completed 3812500 out of 6250000 steps (61%)
17:17:08:WU03:FS00:0x21:Completed 2150000 out of 5000000 steps (43%)
17:17:36:WU03:FS00:0x21:Completed 2200000 out of 5000000 steps (44%)
17:17:51:WU01:FS01:0x21:Completed 3875000 out of 6250000 steps (62%)
17:17:51:WU04:FS02:0x21:Completed 550000 out of 5000000 steps (11%)
17:18:04:WU03:FS00:0x21:Completed 2250000 out of 5000000 steps (45%)
17:18:32:WU03:FS00:0x21:Completed 2300000 out of 5000000 steps (46%)
17:18:36:WU01:FS01:0x21:Completed 3937500 out of 6250000 steps (63%)
17:19:00:WU03:FS00:0x21:Completed 2350000 out of 5000000 steps (47%)
17:19:22:WU01:FS01:0x21:Completed 4000000 out of 6250000 steps (64%)
17:19:27:WU03:FS00:0x21:Completed 2400000 out of 5000000 steps (48%)
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby bruce » Mon Jul 24, 2017 6:46 pm

Code: Select all
17:15:38:WU02:FS01:Uploading 7.39MiB to 140.163.4.232
17:15:38:WU02:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
17:15:47:WU02:FS01:Upload 23.67%
17:15:54:WU02:FS01:Upload 24.51%
...
17:19:27...

What is your line-speed? What quality measurements have you done?
It seems strange that you uploaded 1.75 MB in the first 9 seconds and only 0.06 MB in the next 7 seconds.
... then nothing else from WU02 for more than 3 minutes

To me, that looks like either a connection that's experiencing errors ... and certainly it was hung for at least those 3+ minutes.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WUs stuck send mode

Postby bruce » Mon Jul 24, 2017 6:59 pm

Since you apparently can reproduce the problem, are you able to get a network packet report of the connection between FAHClient and (in this case) 140.163.4.232.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 7:15 pm

Not sure how to do that exactly, but I know there is another in the que a total of two now..
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 10:16 pm

bruce wrote:
Code: Select all
17:15:38:WU02:FS01:Uploading 7.39MiB to 140.163.4.232
17:15:38:WU02:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
17:15:47:WU02:FS01:Upload 23.67%
17:15:54:WU02:FS01:Upload 24.51%
...
17:19:27...

What is your line-speed? What quality measurements have you done?
It seems strange that you uploaded 1.75 MB in the first 9 seconds and only 0.06 MB in the next 7 seconds.
... then nothing else from WU02 for more than 3 minutes

To me, that looks like either a connection that's experiencing errors ... and certainly it was hung for at least those 3+ minutes.


Speed test, and jitter test is all I have done. I get little over 400 down and 40 up its a 400/40 connection.
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Mon Jul 24, 2017 11:30 pm

I called the internet provider after resetting the modem she couldnt see it any more said there is a signal problem on the upstream side even though its online. They sending someone out tomorrow...
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Wed Jul 26, 2017 12:11 am

Other than being a tad far from the pole he said it looked good with the fancy meter they put on it. I did have an older coupler analog low mghz in the attic I put on years ago where a tv splitter used to be. He put a better one there.

I am about 250 feet total to the modem its rg-11 cable. My new router came today the modem will be here tomorrow. There were WUs in the que this morning I rebooted and on there way they went..

See what happens I guess...
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Re: WUs stuck send mode

Postby road-runner » Fri Jul 28, 2017 3:44 am

New modem and router seems to have fixed everything. Not sure which was doing it...
User avatar
road-runner
 
Posts: 486
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:01 am
Location: Houston, Texas

Previous

Return to General GPU client issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron