early unit ends all the way since update to 11.11

Moderators: mhouston, Site Moderators, PandeGroup

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby mhouston » Thu Dec 01, 2011 3:03 pm

It's a driver break, well technically a compiler break. What's odd is the tests we have integrated into our automated driver test suite are passing, so we seem to have a coverage hole we'll need to work with the Stanford folks on. (Given some previous Nvidia breakage as well, looks like perhaps similar test hole issues there, not surprising since we are probably both running more or less the same tests). We can't test the full client in an automated test infrastructure (network requirement), but we are tested the base algorithms for both the OpenCL and the older Brook/CAL based code that build up the cores, but with specific protein sets and shorter total runs. Without a test infrastructure that captures the bug, this may take a little bit to find and fix, unfortunately.
mhouston
 
Posts: 892
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:19 pm

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby De Berghut » Thu Dec 01, 2011 6:42 pm

Take your time, thanks for taking a look at it mhouston :)
Computers never do what you want them to, only what you tell them to do...
User avatar
De Berghut
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 27, 2008 1:19 am
Location: Belgium

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby mhouston » Thu Dec 01, 2011 6:58 pm

What OS's are folks on? XP and Win7/Vista seem to have different failure modes. For folks on XP, is the failure "instant"? For Win7/Vista are people seeing instant failures or a few percent and then fail?
mhouston
 
Posts: 892
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:19 pm

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby De Berghut » Thu Dec 01, 2011 8:18 pm

I'm using windows 7 x64, instant failure :)
User avatar
De Berghut
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 27, 2008 1:19 am
Location: Belgium

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby Hisuichan » Thu Dec 01, 2011 8:59 pm

Any other AMD cards that are affected by the newest drivers? Seems to me like these EUEs mainly occur on HD4xxx cards but that may be just me not bothering to go through forum posts.

I have a HD6870 and it folded flawlessly throughout driver updates, 11.10 and 11.11 are as stable as ever.

Not sure how safe it would be to try the leaked 11.12 Beta drivers though.
Steam profile | Perfection consists not in doing extraordinary things, but in doing ordinary things extraordinarily well. -Angelique Arnauld
User avatar
Hisuichan
 
Posts: 56
Joined: Thu Dec 01, 2011 12:31 am
Location: Clervaux, LUX; Brighton, UK; Heidelberg, GER

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby mhouston » Thu Dec 01, 2011 9:22 pm

Interesting. On the 6870, which core are you running. Core_11 or Core_16?
mhouston
 
Posts: 892
Joined: Sun Dec 02, 2007 8:19 pm

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby Hisuichan » Fri Dec 02, 2011 12:50 am

mhouston: Exclusively Core_16 WUs. Don't ask me why, but I've been keeping track of all of my GPU WUs since I installed my card, and so far I got 5x p11293 and 60x p11294, nothing else.
No errors so far, knock on wood, but then again I've only been folding for the past few months so it might not compare.
Also, I'm on Win7 Ultimate x64 in case that's relevant.
User avatar
Hisuichan
 
Posts: 56
Joined: Thu Dec 01, 2011 12:31 am
Location: Clervaux, LUX; Brighton, UK; Heidelberg, GER

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby hamstrings » Fri Dec 02, 2011 6:26 am

Yes, I am on Windows 7 64-bit as well. The failure was immediate and the same as indicated in De Berghut's FAHlog.
hamstrings
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 27, 2011 5:45 pm

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby amdfan404 » Sat Dec 03, 2011 5:43 am

I got the same problem, I posted here, I'm going to try ToTow solution, I had Cats 11.10 Fix, preview 3 and all was fine, I downloaded Fix 11.11c because it had performance optimizations; I'm gonna try to uninstall current OpenCL and install the 11.10 one. I have Win7 64-bit.

Update: I found that the only available version besides 11.11, is 11.8 and 11.10 fix preview 3
Last edited by amdfan404 on Mon Dec 05, 2011 3:43 am, edited 1 time in total.
Image
amdfan404
 
Posts: 22
Joined: Thu Mar 18, 2010 3:40 am

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby Team213366 » Sun Dec 04, 2011 8:34 am

Glad I'm not the only one who was having issues with 11.11 drivers. Not only did F@H repeatedly give me early end units I also got graphical errors in games after the update which makes me think the driver itself is bugged at least on the 4xxx series. 11.10 reinstalled and everything is back to normal except for my abnormally high number of WUs now because I updated the driver before I went to sleep and left the gpu client running for 15hrs before I went to check it.

Running windows 7 64-bit
Radeon HD 4890
Team213366
 
Posts: 2
Joined: Sun Dec 04, 2011 8:24 am

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby amdfan404 » Mon Dec 05, 2011 6:20 pm

Update: Installed only the driver and Cats without the SDK and OpenCL, but nothing. On a side note I can't find 11.10 or 11.9 individual downloads only 11.8 in amd.com. I'll download the full 11.10 package then, waiting for 11.12...

Update: The full packes of 11.10 & 11.9 are listed but not available in the legacy driver list, are not easy to find but if you search enough, check my next post for 11.10 version 3 preview.
Last edited by amdfan404 on Tue Dec 06, 2011 7:09 am, edited 1 time in total.
amdfan404
 
Posts: 22
Joined: Thu Mar 18, 2010 3:40 am

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby De Berghut » Mon Dec 05, 2011 7:47 pm

amdfan404 wrote:Update: Installed only the driver and Cats without the SDK and OpenCL, but nothing. On a side note I can't find 11.10 or 11.9 individual downloads only 11.8 in amd.com. I'll download the full 11.10 package then, waiting for 11.12...

If you want me to, i still have the full package in an unpacked folder from C:/ATI, i could archive it and send it to you..
User avatar
De Berghut
 
Posts: 109
Joined: Fri Jun 27, 2008 1:19 am
Location: Belgium

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby amdfan404 » Tue Dec 06, 2011 7:05 am

Thx mate but I found the link to 11.10 version 3 preview on this page.
amdfan404
 
Posts: 22
Joined: Thu Mar 18, 2010 3:40 am

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby hamstrings » Wed Dec 14, 2011 8:30 pm

The display driver in 11.12 is still broken.
hamstrings
 
Posts: 6
Joined: Sun Nov 27, 2011 5:45 pm

Re: early unit ends all the way since update to 11.11

Postby Hisuichan » Wed Dec 14, 2011 10:04 pm

With so many people reporting issues with the newest drivers, I am wondering whether I should jeopardise my smoothly running 11.11 version for the potentially unstable 11.12. It has not given me any EUEs in the last 2 updates which should give me confidence, but still.
User avatar
Hisuichan
 
Posts: 56
Joined: Thu Dec 01, 2011 12:31 am
Location: Clervaux, LUX; Brighton, UK; Heidelberg, GER

PreviousNext

Return to ATI specific issues

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest

cron