System bogs when CPU slider is on any setting but minimum.

Moderators: slegrand, Site Moderators, PandeGroup

System bogs when CPU slider is on any setting but minimum.

Postby Rich_D » Sat Jan 29, 2011 12:37 am

Installed GPU2 client and my sytsem lags when the GPU client is running to the point that it takes 30 seconds for the taskbar to unhide itself then another 30 seconds before I can unhide the icons to pause the GPU client.

The only way I can use my system at all is to pause the client or turn the "CPU" slider to it's lowest setting and even at that the system is not running as fast as I think it should.

I have a Palit 9800GT card with 266.35 driver installed.
Rich_D
 
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 12:26 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby uncle fuzzy » Sat Jan 29, 2011 1:27 am

There have been reports of the newest drivers causing a drop in folding. The 260.99 seems to be the newest that works well.

GPU client core priority should be set to "low" (console) or "slightly higher" (Systray). This machine has 2x GTS450's running GPU3 along with a Q6600@3.6GHz running SMP, and I have no lags.

You might try the GPU3 client. It's required for the Fermi cards, but works just fine on all of them.
Proud to crash my machines as a Beta Tester!

Image
User avatar
uncle fuzzy
 
Posts: 978
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:15 pm
Location: Michigan

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby Rich_D » Sat Jan 29, 2011 1:33 am

I will try GPU3 and if that doesn't solve the problem I will search out the older driver.
Rich_D
 
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 12:26 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby patonb » Sat Jan 29, 2011 2:24 am

Turn areo on too
WooHoo = L5639 @ 3.3Ghz Evga SR-2 6x2gb Corsair XMS3 CM 212+ Corsair 1050hx Blackhawk Ultra EVGA 560ti

Foldie = i7 950@ 4.0Ghz x58a-ud3r 216-216 @ 850/2000 3x2gb OCZ Gold NH-u12 Heatsink Corsair hx520 Antec 900
patonb
 
Posts: 943
Joined: Thu Oct 23, 2008 2:42 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby Rich_D » Sat Jan 29, 2011 4:19 am

I don't believe it is turned off......new to Win 7 so not sure where to check.

uncle fuzzy wrote:There have been reports of the newest drivers causing a drop in folding. The 260.99 seems to be the newest that works well.

GPU client core priority should be set to "low" (console) or "slightly higher" (Systray). This machine has 2x GTS450's running GPU3 along with a Q6600@3.6GHz running SMP, and I have no lags.

You might try the GPU3 client. It's required for the Fermi cards, but works just fine on all of them.


I have the Slightly Higher checked.....under that is a slider, do you have yours all the way to the right without lag?


I installed 260.99 and it still lags but not as badly as it was before.
Rich_D
 
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 12:26 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby patonb » Sat Jan 29, 2011 4:11 pm

Yup. I have a 8800Gt overfcock high and get no lag.
patonb
 
Posts: 943
Joined: Thu Oct 23, 2008 2:42 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby P5-133XL » Sat Jan 29, 2011 4:37 pm

Rich_D wrote:I don't believe it is turned off......new to Win 7 so not sure where to check.


Right click on the background of the display and pick personalize. Then pick one of the aero theme's
Image
P5-133XL
 
Posts: 4034
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:36 am
Location: Salem. OR USA

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby Rich_D » Sat Jan 29, 2011 6:51 pm

OK, well Aero was enabled then.

Tried different drivers, tired GPU3. Still laggy.

Guess I will just run it when I am not using the computer.
Rich_D
 
Posts: 20
Joined: Sat Jan 29, 2011 12:26 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby PantherX » Sat Jan 29, 2011 6:59 pm

Did you use Driver Sweeper (http://www.guru3d.com/category/driversweeper/) in between the driver installations?
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Chrome Folding App (Beta) Ӂ Troubleshooting "Bad WUs" Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6321
Joined: Wed Dec 23, 2009 9:33 am

Re: System bogs when CPU slider is on any setting but minimu

Postby Agu4 » Wed Aug 10, 2011 4:45 am

I upgraded nvida driver to 280.26 today and lag is fixed.
Agu4
 
Posts: 26
Joined: Thu Jul 23, 2009 4:58 am


Return to NVIDIA specific issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron