No appropriate work server was available

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

No appropriate work server was available

Postby Dave_Goodchild » Wed May 04, 2011 8:08 pm

Been getting No appropriate work server was available on my Mac OS X smp clients for the last few hours, anyone else seeing this?
Image
User avatar
Dave_Goodchild
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 19, 2008 7:10 pm

Re: No appropriate work server was available

Postby 7im » Wed May 04, 2011 8:47 pm

Yes.
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 14648
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: No appropriate work server was available

Postby AlanH » Wed May 04, 2011 9:46 pm

Me too. Two Macs are sitting here twiddling their digits.

"Please do not hesitate to ask for clarification if I was too terse."

Any plans to fix it?
Folding for TeamCFC
- Mac Pro Dual 2.66GHz Xeon, 4 GBytes running Mac SMP2 client
AlanH
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 03, 2007 9:54 pm

Re: No appropriate work server was available

Postby 7im » Wed May 04, 2011 10:28 pm

I have other plans tonight, but I will ask around. ;)
User avatar
7im
 
Posts: 14648
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: No appropriate work server was available

Postby VijayPande » Wed May 04, 2011 10:33 pm

Thanks. We're looking into it.
Prof. Vijay Pande, PhD
Departments of Chemistry, Structural Biology, and Computer Science
Chair, Biophysics
Director, Folding@home Distributed Computing Project
Stanford University
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2650
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: No appropriate work server was available

Postby AlanH » Wed May 04, 2011 10:37 pm

My server message is typically:

22:22:12:WARNING: Failed to get assignment from 'assign4.stanford.edu:80': Empty work server assignment
22:22:12:ERROR: Exception: Could not get an assignment.
AlanH
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 03, 2007 9:54 pm

Re: No appropriate work server was available

Postby 7im » Wed May 04, 2011 10:41 pm

Are you also seeing the same message as the original poster?
User avatar
7im
 
Posts: 14648
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: No appropriate work server was available

Postby AlanH » Wed May 04, 2011 10:59 pm

No. Note that I'm on 4-core and 2-core Macs, and I'm running the v7 beta client.
AlanH
 
Posts: 174
Joined: Mon Dec 03, 2007 9:54 pm

Re: No appropriate work server was available

Postby VijayPande » Thu May 05, 2011 12:19 am

This should now be resolved.
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2650
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: No appropriate work server was available

Postby VijayPande » Thu May 05, 2011 12:22 am

PS Although please note that you'll need to be running the 6.29 client or later to get WUs right now for OSX.
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2650
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: No appropriate work server was available

Postby Dave_Goodchild » Thu May 05, 2011 7:28 pm

Yes can confirm machines are folding again, thanks for the speedy resolution and update.
User avatar
Dave_Goodchild
 
Posts: 37
Joined: Thu Jun 19, 2008 7:10 pm

Re: No appropriate work server was available

Postby WBG4 » Thu May 05, 2011 9:55 pm

Yay! My 90+ machines are going full bore again!
Image
User avatar
WBG4
 
Posts: 25
Joined: Thu Mar 11, 2010 10:27 pm
Location: San Luis Obispo CA

Re: No appropriate work server was available

Postby iBozz » Wed May 11, 2011 8:06 am

For the first time (at least that I've noticed) I cannot return a unit.

Is it me, or is it Stanford? And if me what can I do to resolve this?


Code: Select all
[06:55:58] - Attempt #32  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[07:36:30] - Autosending finished units... [May 11 07:36:30 UTC]
[07:36:30] Trying to send all finished work units
[07:36:30] Project: 6059 (Run 0, Clone 72, Gen 281)


[07:36:30] + Attempting to send results [May 11 07:36:30 UTC]
[07:36:30] - Reading file work/wuresults_09.dat from core
[07:36:30]   (Read 3795990 bytes from disk)
[07:36:30] Connecting to http://171.64.65.54:8080/
[07:36:31] - Couldn't send HTTP request to server
[07:36:31] + Could not connect to Work Server (results)
[07:36:31]     (171.64.65.54:8080)
[07:36:31] + Retrying using alternative port
[07:36:31] Connecting to http://171.64.65.54:80/
[07:36:31] - Couldn't send HTTP request to server
[07:36:31] + Could not connect to Work Server (results)
[07:36:31]     (171.64.65.54:80)
[07:36:31] - Error: Could not transmit unit 09 (completed May 10) to work server.
[07:36:31] - 6 failed uploads of this unit.


[07:36:31] + Attempting to send results [May 11 07:36:31 UTC]
[07:36:31] - Reading file work/wuresults_09.dat from core
[07:36:31]   (Read 3795990 bytes from disk)
[07:36:31] Connecting to http://171.67.108.25:8080/
[07:36:31] - Couldn't send HTTP request to server
[07:36:31] + Could not connect to Work Server (results)
[07:36:31]     (171.67.108.25:8080)
[07:36:31] + Retrying using alternative port
[07:36:31] Connecting to http://171.67.108.25:80/
[07:36:31] - Couldn't send HTTP request to server
[07:36:31] + Could not connect to Work Server (results)
[07:36:31]     (171.67.108.25:80)
[07:36:31]   Could not transmit unit 09 to Collection server; keeping in queue.
[07:36:31] + Sent 0 of 1 completed units to the server
[07:36:31] - Autosend completed
[07:44:02] + Attempting to get work packet
[07:44:02] Passkey found
[07:44:02] - Will indicate memory of 4096 MB
[07:44:02] - Connecting to assignment server
[07:44:02] Connecting to http://assign.stanford.edu:8080/
[07:44:03] Posted data.
[07:44:03] Initial: 0000; + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[07:44:03] + Couldn't get work instructions.
[07:44:03] - Attempt #33  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.


I'm used to there being no units to download (especially on my G4s, but I don't recall finishing a unit and being unable to return it for somewhere round 21 hours up to now.

Pande reported a server down on 1 May but I infer from that post that the problem is resolved so I'm guessing that that isn't the problem?
27” late 2009 iMac running under MacOSX 10.11.3 (15D21) El Capitan with 2.8GHz Intel quad-core i7 processor; 16GB 1067MHz DDR3 RAM; ATI Radeon HD 4850 512MB graphics
User avatar
iBozz
 
Posts: 179
Joined: Wed Nov 26, 2008 7:01 pm
Location: NW England, UK

Re: No appropriate work server was available

Postby daveb » Wed May 11, 2011 9:28 am

iBozz,

Unfortunately, the only SMP work server with units for OS X (171.64.65.54) is down with a RAID issue. That makes it impossible to send or receive new units from this server. See viewtopic.php?f=18&t=18612

Dave
Last edited by daveb on Wed May 11, 2011 2:46 pm, edited 1 time in total.
daveb
 

Re: No appropriate work server was available

Postby iBozz » Wed May 11, 2011 10:55 am

I am much obliged - I missed that as I checked the Stanford News Page for information - and there was none since 1 May (at least that a technophobic me could find :oops: ).
User avatar
iBozz
 
Posts: 179
Joined: Wed Nov 26, 2008 7:01 pm
Location: NW England, UK

Next

Return to Intel Mac V6 client

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron