WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

If you're new to FAH and need help getting started or you have very basic questions, start here.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Sun Jul 30, 2017 9:29 pm

Hi there,

Since I exchanged my GPU from a 1070 to a 1080 TI, I'm not able to fold properly anymore.
(edit: Before I started folding with the 1080 TI, I updated to new drivers and reinstalled the FAHclient.)

As soon as a WU fails, it downloads a new WU but it directly fails again which leads to a new WU and a new fail and so on...
Same happens when I restart the computer during folding a WU and when I start folding again after reboot, the WU fails and so on...

I tried rebooting and different NV drivers (382.53; 384.94), even the beta client (which doesn't work because GUI shows only crap).
The only thing that works is to reinstall the FAHclient. After I set it up again it starts folding properly again. But when a WU fails the problem starts over and I need to reinstall the client.

This happens when the GPU is OCed and non-OCed.

Code: Select all
System specs:
Win10, i5-6600k, Aorus 1080 TI, extreme edition, FAHclient 7.4.4, Slider on Full


Here's an example: Folding started, then rebooted mid-folding, restart folding, fails...
(I didn't set up username, team, passkey, as it doesn't change anything)

Code: Select all
21:05:31:Saving configuration to config.xml
21:05:31:<config>
21:05:31:  <!-- Network -->
21:05:31:  <proxy v=':8080'/>
21:05:31:
21:05:31:  <!-- Slot Control -->
21:05:31:  <power v='FULL'/>
21:05:31:
21:05:31:  <!-- Folding Slots -->
21:05:31:  <slot id='1' type='GPU'/>
21:05:31:</config>
21:05:31:WARNING:WU00:FS00:Slot ID 0 no longer exists and there are no other matching slots, dumping
21:05:31:WU00:FS00:Sending unit results: id:00 state:SEND error:DUMPED project:8657 run:591 clone:0 gen:29 core:0xa4 unit:0x000000200002894c57f7f297c29bb144
21:05:31:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.220:8080
21:05:50:WU00:FS00:Server responded WORK_ACK (400)
21:05:50:WU00:FS00:Cleaning up
21:06:07:Saving configuration to config.xml
21:06:07:<config>
21:06:07:  <!-- Network -->
21:06:07:  <proxy v=':8080'/>
21:06:07:
21:06:07:  <!-- Slot Control -->
21:06:07:  <power v='FULL'/>
21:06:07:
21:06:07:  <!-- Folding Slots -->
21:06:07:  <slot id='1' type='GPU'/>
21:06:07:</config>
21:06:14:WU01:FS01:0x21:Completed 62500 out of 6250000 steps (1%)
21:07:01:WU01:FS01:0x21:Completed 125000 out of 6250000 steps (2%)
21:07:48:WU01:FS01:0x21:Completed 187500 out of 6250000 steps (3%)
21:08:35:WU01:FS01:0x21:Completed 250000 out of 6250000 steps (4%)
21:09:23:WU01:FS01:0x21:Completed 312500 out of 6250000 steps (5%)
21:10:11:WU01:FS01:0x21:Completed 375000 out of 6250000 steps (6%)
21:10:59:WU01:FS01:0x21:Completed 437500 out of 6250000 steps (7%)
21:11:46:WU01:FS01:0x21:Completed 500000 out of 6250000 steps (8%)
21:12:34:WU01:FS01:0x21:Completed 562500 out of 6250000 steps (9%)


reboot mid-folding and restart folding...

Code: Select all
21:14:24:WU01:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:14:24:WU01:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:14:24:WU01:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:14:24:WU01:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:14:24:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:14:24:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:11431 run:9 clone:39 gen:118 core:0x21 unit:0x0000008a8ca304e858e137b96189f18f
21:14:24:WU01:FS01:Uploading 7.50KiB to 140.163.4.232
21:14:24:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:14:25:WU01:FS01:Upload complete
21:14:25:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:14:25:WU01:FS01:Cleaning up
21:14:25:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:14:26:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.232
21:14:26:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.232
21:14:26:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:14:26:WU00:FS01:Downloading 36.31MiB
21:14:32:WU00:FS01:Download 54.90%
21:14:35:WU00:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-30T21:14:35Z ***********************
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Project: 11431 (Run 3, Clone 76, Gen 84)
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Unit: 0x000000688ca304e858fa4b9a7656b095
21:14:35:WU00:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Machine: 1
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:14:35:WU00:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:14:41:WU00:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:14:41:WU00:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:14:41:WU00:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:14:41:WU00:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:14:41:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:14:41:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:11431 run:3 clone:76 gen:84 core:0x21 unit:0x000000688ca304e858fa4b9a7656b095
21:14:41:WU00:FS01:Uploading 7.50KiB to 140.163.4.232
21:14:41:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:14:42:WU00:FS01:Upload complete
21:14:42:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:14:42:WU00:FS01:Cleaning up
21:14:42:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:14:43:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.245
21:14:43:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.245
21:14:43:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:14:43:WU01:FS01:Downloading 14.50MiB
21:14:47:WU01:FS01:Download complete
21:14:48:WU01:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-30T21:14:47Z ***********************
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Project: 10496 (Run 93, Clone 77, Gen 93)
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Unit: 0x000000748ca304f558896fba0c77422a
21:14:48:WU01:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Machine: 1
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:14:48:WU01:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:14:50:WU01:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:14:50:WU01:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:14:50:WU01:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:15:05:WU01:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:15:05:WU01:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:15:05:WU01:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:15:05:WU01:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:15:05:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:15:05:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10496 run:93 clone:77 gen:93 core:0x21 unit:0x000000748ca304f558896fba0c77422a
21:15:05:WU01:FS01:Uploading 2.34KiB to 140.163.4.245
21:15:05:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:15:05:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:15:05:WU01:FS01:Upload complete
21:15:05:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:15:05:WU01:FS01:Cleaning up
21:15:06:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.232
21:15:06:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.232
21:15:06:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:15:06:WU00:FS01:Downloading 30.88MiB
21:15:12:WU00:FS01:Download 28.54%
21:15:18:WU00:FS01:Download 73.48%
21:15:26:WU00:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:15:26:WU00:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:15:26:WU00:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:15:26:WU00:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:15:26:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:15:26:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:11431 run:7 clone:10 gen:156 core:0x21 unit:0x000000bb8ca304e858e137b9471ce191
21:15:26:WU00:FS01:Uploading 7.50KiB to 140.163.4.232
21:15:26:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:15:26:WU00:FS01:Upload complete
21:15:26:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:15:26:WU00:FS01:Cleaning up
21:15:26:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:15:27:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.232
21:15:27:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.232
21:15:27:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:15:28:ERROR:WU01:FS01:Exception: Server did not assign work unit
21:15:28:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:15:28:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.245
21:15:28:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.245
21:15:28:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:15:29:WU01:FS01:Downloading 14.49MiB
21:15:33:WU01:FS01:Download complete
21:15:34:WU01:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:15:34:WU01:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:15:35:WU01:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:15:35:WU01:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:15:35:WU01:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:15:50:WU01:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:15:50:WU01:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:15:50:WU01:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:15:50:WU01:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:15:51:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:15:51:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10496 run:45 clone:37 gen:121 core:0x21 unit:0x0000009b8ca304f5588962b111f8a5a9
21:15:51:WU01:FS01:Uploading 2.35KiB to 140.163.4.245
21:15:51:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:15:51:WU01:FS01:Upload complete
21:15:51:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:15:51:WU01:FS01:Cleaning up
21:15:51:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:15:52:WU00:FS01:Assigned to work server 171.67.108.157
21:15:52:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 171.67.108.157
21:15:52:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.157:8080
21:15:52:WU00:FS01:Downloading 5.16MiB
21:15:56:WU00:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-30T21:15:56Z ***********************
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Project: 9414 (Run 191, Clone 0, Gen 419)
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Unit: 0x000001f1ab436c9d585e06914a3f58ee
21:15:56:WU00:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Machine: 1
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:15:56:WU00:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:15:57:WU00:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:15:57:WU00:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:15:57:WU00:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:15:57:WU00:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:15:57:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:15:57:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:9414 run:191 clone:0 gen:419 core:0x21 unit:0x000001f1ab436c9d585e06914a3f58ee
21:15:57:WU00:FS01:Uploading 7.50KiB to 171.67.108.157
21:15:57:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.157:8080
21:15:58:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:15:58:WU00:FS01:Upload complete
21:15:58:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:15:58:WU00:FS01:Cleaning up
21:15:58:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.232
21:15:58:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.232
21:15:58:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.232:8080
21:15:59:ERROR:WU01:FS01:Exception: Server did not assign work unit
21:15:59:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:16:00:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.245
21:16:00:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.245
21:16:00:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:16:00:WU01:FS01:Downloading 14.50MiB
21:16:04:WU01:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-30T21:16:04Z ***********************
21:16:04:WU01:FS01:0x21:Project: 10496 (Run 105, Clone 63, Gen 68)
21:16:04:WU01:FS01:0x21:Unit: 0x000000528ca304f5588972f092df636a
21:16:04:WU01:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
21:16:04:WU01:FS01:0x21:Machine: 1
21:16:04:WU01:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
21:16:04:WU01:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
21:16:05:WU01:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:16:05:WU01:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:16:06:WU01:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:16:06:WU01:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:16:06:WU01:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:16:21:WU01:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:16:21:WU01:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:16:21:WU01:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:16:21:WU01:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:16:22:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:16:22:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10496 run:105 clone:63 gen:68 core:0x21 unit:0x000000528ca304f5588972f092df636a
21:16:22:WU01:FS01:Uploading 2.38KiB to 140.163.4.245
21:16:22:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:16:22:WU01:FS01:Upload complete
21:16:22:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:16:22:WU01:FS01:Cleaning up
21:16:22:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
21:16:23:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.245
21:16:23:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] 11380 from 140.163.4.245
21:16:23:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:16:23:WU00:FS01:Downloading 14.48MiB
21:16:29:WU00:FS01:0x21:*********************** Log Started 2017-07-30T21:16:28Z ***********************
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Project: 10496 (Run 135, Clone 56, Gen 30)
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Unit: 0x000000248ca304f558897b95a90acc0a
21:16:29:WU00:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Machine: 1
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
21:16:29:WU00:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
21:16:31:WU00:FS01:0x21:Digital signatures verified
21:16:31:WU00:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:16:31:WU00:FS01:0x21:Version 0.0.18
21:16:46:WU00:FS01:0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)
21:16:46:WU00:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:16:46:WU00:FS01:0x21:Saving result file log.txt
21:16:46:WU00:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:16:46:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
21:16:46:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:10496 run:135 clone:56 gen:30 core:0x21 unit:0x000000248ca304f558897b95a90acc0a
21:16:46:WU00:FS01:Uploading 2.35KiB to 140.163.4.245
21:16:46:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.245:8080
21:16:47:WU00:FS01:Upload complete
21:16:47:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
21:16:47:WU00:FS01:Cleaning up


I hope you can help
Last edited by foldinghomealone2 on Mon Jul 31, 2017 7:00 am, edited 1 time in total.
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Mon Jul 31, 2017 5:33 am

When drivers are installed for one GPU (say a 1070) they have to be reinstalled when another GPU (say a 1080 Ti) is installed, whether or not the 1070 is removed. In most cases like that, the FAHClient has to be reinstalled, too, though there are some exceptions. It never hurts to reinstall, FAH, though, except you'll almost always lose any partial WU that wasn't completed with the old GPu
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Mon Jul 31, 2017 6:57 am

I understand that. But that's not the problem.

I reinstalled FAHclient many times in the last few days, because as I described, once a WU fails the client is never is able to start a new WU.
Only after I install the FAHclient again it works.
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Mon Jul 31, 2017 4:49 pm

So your real question is: Why does it say Slot ID 0 no longer exists and there are no other matching slots

How are you starting FAHClient?

Normally, the installation creates a shortcut with which FAH can be started. That shortcut contains a definition to where config.xml is found. If you start FAHClient by some other method (such as doubleclicking the .exe file) that path may not be properly defined so your settings need to be reconfigured.

You didn't post FAH's log, so I can't tell if you're running Windows or Linux. Assuming
1) You're running Windows 10
2) You did not install it to start automatically ... rather you're starting it manually
3) You did installed to run "Just for me"
4) You accepted the other installation defaults
take a look at Win10's list of apps. Inside of the FAHClient group, you'll find 6 shortcuts. Use the one called "Folding@home"

FAH should be placing its config and the working files in the directory that can be accessed with the shortcut called "Data directory" but you shouldn't need to access them that way. Always use "FAHControl" to make changes as you appear to be doing.

If my assumptions are wrong, please correct me.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Mon Jul 31, 2017 7:51 pm

One of us is talking Chinese, I guess... ;-)

I posted my system specs, saying I'm using win10. And I posted my log files. Please see first post.

The question is not "Slot ID 0 no longer exists and there are no other matching slots".
There is one GPU slot after installation which is fine.
It starts folding after I press 'Fold' which is also fine. But if a WU fails, then it downloads the next WU which fails immediately and downloads the next one which fails immediately again. And so on...
I uploaded a screenshot from Afterburner. Each spike shows a dowloaded and failed WU.
http://imgur.com/a/ecm62

I uploaded a screenshot of my slot options also which are quite defaulty:
http://imgur.com/a/BoQZf

I start FAHclient on autostart. Normally I open FAHclient by right-clicking on the icon in the system tray and click on Advanced Control

Edit: after installation there are two slots available. One CPU, one GPU.
Directly after installation I delete the CPU slot because I want to fold with GPU only.
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Tue Aug 01, 2017 1:07 am

You can set the CPU slot to 'pause-on-start'=true and it won't fold unless you tell it to.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby rwh202 » Tue Aug 01, 2017 6:38 am

The error is '0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)' - not one I remember seeing before.
Two things could be happening - permissions or security software interfering with the client writing to the data directory (maybe it can't initialise and write the opening WU log file)
Alternatively, do you have intel openCl CPU drivers installed - is the client attempting to fire up core21 on the CPU / iGPU after a restart? Does the system info tab list any other devices?
Sorry, the above are only guesses but might provide some direction.
rwh202
 
Posts: 287
Joined: Mon Nov 15, 2010 8:51 pm
Location: South Coast, UK

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Tue Aug 01, 2017 8:07 am

bruce wrote:You can set the CPU slot to 'pause-on-start'=true and it won't fold unless you tell it to.

How would that help? I don't care about the CPU slot as I want to fold with GPU only. --> Therefore I deleted the CPU slot

Is it possible to concentrate on the real problem that once a WU fails, folding works only after reinstallation of the client again?
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Tue Aug 01, 2017 11:55 am

rwh202 wrote:The error is '0x21:ERROR:exception: Error initializing context: clCreateContext (999)' - not one I remember seeing before.
Two things could be happening - permissions or security software interfering with the client writing to the data directory (maybe it can't initialise and write the opening WU log file)
Alternatively, do you have intel openCl CPU drivers installed - is the client attempting to fire up core21 on the CPU / iGPU after a restart? Does the system info tab list any other devices?
Sorry, the above are only guesses but might provide some direction.


Thank you for your hints.

I didn't think about antivirus SW because after a new installation of the client it starts folding properly. Only once a WU fails the client won't fold any other WU anymore. But it might be worth a try.

I don't know if I have installed Intel OpenCL-CPU drivers. There is no CPU slot available
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Tue Aug 01, 2017 5:08 pm

foldinghomealone2 wrote:How would that help? I don't care about the CPU slot as I want to fold with GPU only. --> Therefore I deleted the CPU slot
I wouldn't help you but it would help FAH. Every time you reinstall, the CPU slot is recreated and a new WU is downloaded ... and then dumped. You should avoid dumping WUs whenever you can.

Is it possible to concentrate on the real problem that once a WU fails, folding works only after reinstallation of the client again?
The best theory we have today is that the reboot causes OpenCL for Intel (or whatever) to be started rather than OpenCL for your GPU. When you reinstall the drivers, OpenCL for NVidia is enabled, but that doesn't remove OpenCL for Intel and rebooting may make it the primary API entry for OpenCL.

Another thing you might try is to install the 7.4.16 beta client. There have been several changes that allows it to manage GPUs from multiple vendors. It may be better at compartmentalizing the Intel iGPU and keep it separate from the NVidia GPU.
That's one reason I suggested FAHBench. When multiple GPUs are configured, it shows them and allows you to select which one you want to test. Again, the released FAHClient 7.4.4 isn't as good as later versions.

Personally, I did improve the functionality of this machine by removing the OpenCL drivers for Intel.

Does FAHBench allow you to fold on your Intel HD 5x0 iGPU?
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Tue Aug 01, 2017 6:29 pm

Previously I tried 7.4.16 but the GUI shows only crap. See screenshot.
http://imgur.com/a/EeqcS

After you suggested it, I tried again with 7.4.16 (same problems with GUI) but I was able to start a WU. Once I rebooted, it failed again.

When I use the 1080 TI as my 'main' graphic card (I mean that the monitor is plugged to the 1080 TI) then I can't choose the iGPU in FAHBench.
When I use the iGPU as 'main' graphic card, then I can choose the iGPU in FAHBench and it is able to successfully run it (Score 6.9xxx)

How can I uninstall the intel OpenCL drivers? I googled but couldn't find anythin helpful.

PS. Antivirus program (Avira) doesn't have any influence
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Tue Aug 01, 2017 8:43 pm

foldinghomealone2 wrote:Previously I tried 7.4.16 but the GUI shows only crap.


True for Windows (at least on 10). It works fine on LInux and MacOS and probably on WIn7 but Microsoft changed something.
It's mentioned in the beta topic AND there's an open ticket for this bug.

The work-around is:
1) Click on Preferences.
2) Under Theme, select something besides the Default

Most seem to work, but not all, and certainly not Default.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby bruce » Tue Aug 01, 2017 8:55 pm

When your monitor is connected to the iGPU, does FAH give you the option of running FAH on the NV GPU? If not, do you have the option of (re-)installing the NV drivers?

That probably won't help you in the long-run but it might help whose of us who are trying to diagnose this problem.

Not that I'm recommending them, but NV is planning on selling a e-coin mining GPU which is supposed to be the same as a 1080* but without the extra hardware required to connect a monitor, so we have have people trying to exactly what I'm recommending you try. It might even solve the reported screen-lag problems.
bruce
 
Posts: 21286
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Tue Aug 01, 2017 9:08 pm

When the monitor is connected to the iGPU it is possible to fold with the GPU after installation of the client.
But same problem here, after reboot or failed WU, it won't fold anymore.

I reinstalled NV drivers several times already with different driver versions.
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Re: WU fails repeatedly - FAHclient needs to be reinstalled

Postby foldinghomealone2 » Fri Aug 04, 2017 8:44 pm

Any new ideas? I'm constantly trying but I still can't get it running...
foldinghomealone2
 
Posts: 20
Joined: Sun Jul 30, 2017 8:40 pm

Next

Return to New Donors start here

Who is online

Users browsing this forum: Yandex [Bot] and 2 guests

cron