No WU for a long time. Stacked

If you're new to FAH and need help getting started or you have very basic questions, start here.

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Mon Apr 20, 2020 5:38 pm

Hello,

I have my pc stacked trying to work from yesterday.

Image
(update, the CPU threads got a WU but GPU is absolutely empty for many hours)

There's no way to fix it until I tried.

I have another pc, a very small one that is getting WU without problems.

Does any one can help me?

Many thanks in advance :)
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Jesse_V » Mon Apr 20, 2020 5:45 pm

Does your GPU sometimes pick up work?

The general problem is that there has been massive demand for GPU workunits, far outstripping supply and server resources. The servers are currently sending out 140,000 workunits/hour when two months ago they were at 10,000 workunits/hour. The research teams have been adding more servers and getting more projects online, so its slowly getting better. This is described in the sticky thread: viewtopic.php?f=61&t=33193
F@h is now the top computing platform on the planet and nothing unites people like a dedicated fight against a common enemy. This virus affects all of us. Lets end it together.
Jesse_V
Site Moderator
 
Posts: 2851
Joined: Mon Jul 18, 2011 5:44 am
Location: Western Washington

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Neil-B » Mon Apr 20, 2020 6:28 pm

If you post your log (ensuring to include the top 100 or lines which include the system configuration … https://foldingforum.org/viewtopic.php?f=24&t=26036 … it will be possible to check if there are any configuration issues.
1: 2x Xeon E5-2697v3@2.60GHz, 512GB DDR4 LRDIMM, SSD Raid, Win10 Ent, Quadro K420 1GB, FAH 7.6.13
2: Xeon E3-1505Mv5@2.80GHz, 32GB DDR4, NVME, Win10 Pro, Quadro M1000M 2GB, FAH 7.6.13
3: i7-960@3.20GHz, 12GB DDR3, SSD, Win10 Pro, GTX 750Ti 2GB, FAH 7.6.13
Neil-B
 
Posts: 1351
Joined: Sun Mar 22, 2020 6:52 pm
Location: UK

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Mon Apr 20, 2020 6:34 pm

Hi,

These are the log lines;

__

Code: Select all
*********************** Log Started 2020-04-20T15:47:49Z ***********************
15:47:49:************************* Folding@home Client *************************
15:47:49:    Website: http://folding.stanford.edu/
15:47:49:  Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
15:47:49:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
15:47:49:       Args: --child --lifeline 1047 /etc/fahclient/config.xml --run-as
15:47:49:             fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
15:47:49:     Config: /etc/fahclient/config.xml
15:47:49:******************************** Build ********************************
15:47:49:    Version: 7.4.4
15:47:49:       Date: Mar 4 2014
15:47:49:       Time: 12:02:38
15:47:49:    SVN Rev: 4130
15:47:49:     Branch: fah/trunk/client
15:47:49:   Compiler: GNU 4.4.7
15:47:49:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mfpmath=sse -ffast-math
15:47:49:             -fno-unsafe-math-optimizations -msse2
15:47:49:   Platform: linux2 3.2.0-1-amd64
15:47:49:       Bits: 64
15:47:49:       Mode: Release
15:47:49:******************************* System ********************************
15:47:49:        CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz
15:47:49:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 10
15:47:49:       CPUs: 6
15:47:49:     Memory: 7.70GiB
15:47:49:Free Memory: 7.14GiB
15:47:49:    Threads: POSIX_THREADS
15:47:49: OS Version: 5.3
15:47:49:Has Battery: false
15:47:49: On Battery: false
15:47:49: UTC Offset: 9
15:47:49:        PID: 1049
15:47:49:        CWD: /var/lib/fahclient
15:47:49:         OS: Linux 5.3.0-46-generic x86_64
15:47:49:    OS Arch: AMD64
15:47:49:       GPUs: 1
15:47:49:      GPU 0: NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 LP] 1862
15:47:49:       CUDA: Not detected
15:47:49:***********************************************************************
15:47:49:<config>
15:47:49:  <!-- Client Control -->
15:47:49:  <fold-anon v='true'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Folding Core -->
15:47:49:  <core-priority v='low'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- HTTP Server -->
15:47:49:  <allow v='127.0.0.1 192.168.10.0/24'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Network -->
15:47:49:  <proxy v=':8080'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Remote Command Server -->
15:47:49:  <command-allow-no-pass v='127.0.0.1 192.168.0.0/24'/>
15:47:49:  <password v=''/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Slot Control -->
15:47:49:  <power v='full'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- User Information -->
15:47:49:  <passkey v='********************************'/>
15:47:49:  <team v=‘0’/>
15:47:49:  <user v=‘tologrande/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Web Server -->
15:47:49:  <web-allow v='127.0.0.1 192.168.0.0/24'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Folding Slots -->
15:47:49:  <slot id='0' type='CPU'/>
15:47:49:  <slot id='1' type='GPU'/>
15:47:49:</config>


Thank you very much :)
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Tue Apr 21, 2020 4:17 am

Jesse_V wrote:Does your GPU sometimes pick up work?

The general problem is that there has been massive demand for GPU workunits, far outstripping supply and server resources. The servers are currently sending out 140,000 workunits/hour when two months ago they were at 10,000 workunits/hour. The research teams have been adding more servers and getting more projects online, so its slowly getting better. This is described in the sticky thread: viewtopic.php?f=61&t=33193


Hello,

Just in case, is there yet more WU for GPU available? Almost two days without WU's until now...

Thank you!
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby PantherX » Tue Apr 21, 2020 8:53 am

The researchers are in the process of generating more Projects and optimizing the Server infrastructure. Moreover, some Beta GPU projects are in the pipeline. Hopefully, there will be more GPU WUs soon and additional work is being done to meet the massive demand :)
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Troubleshooting Bad WUs Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6605
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Tue Apr 21, 2020 4:21 pm

PantherX wrote:The researchers are in the process of generating more Projects and optimizing the Server infrastructure. Moreover, some Beta GPU projects are in the pipeline. Hopefully, there will be more GPU WUs soon and additional work is being done to meet the massive demand :)


It's been the 3rd day without. :shock:

Thanks a lot.
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby iceman1992 » Tue Apr 21, 2020 5:04 pm

PantherX wrote:The researchers are in the process of generating more Projects and optimizing the Server infrastructure. Moreover, some Beta GPU projects are in the pipeline. Hopefully, there will be more GPU WUs soon and additional work is being done to meet the massive demand :)

How long do projects usually spend in beta before moving to advanced? I'm guessing they're expedited too now?
iceman1992
 
Posts: 527
Joined: Fri Mar 23, 2012 6:16 pm

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby PantherX » Wed Apr 22, 2020 5:46 am

iceman1992 wrote:...How long do projects usually spend in beta before moving to advanced? I'm guessing they're expedited too now?

If researchers get good feedback, it can progress quickly. However, if they don't get any feedback, they will need to spend more time to get the feedback. A potential slow-down could be avoided if Donors who are not part of the Beta team would not use the beta flag: viewtopic.php?f=16&t=34361

EDIT: Alternatively, those keen to use the beta flag can apply to join the Beta team to expedite the process 8-)
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6605
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Wed Apr 22, 2020 7:47 pm

Hello,

4 days without GPU WUs...

I hope we can get soon WUs.

Thanks a lot,
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby bruce » Wed Apr 22, 2020 7:50 pm

It does help to restart FAH about once a day, especially if your client is new.
bruce
 
Posts: 19861
Joined: Thu Nov 29, 2007 11:13 pm
Location: So. Cal.

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Thu Apr 23, 2020 4:32 am

bruce wrote:It does help to restart FAH about once a day, especially if your client is new.


I did...

Addendum:

I started th FAHCLient with:

Code: Select all
03:29:20:Connecting to assign-GPU.stanford.edu:32511
03:29:21:WARNING:Attempting to update GPUs.txt from assign-GPU.stanford.edu:80: Failed to connect to assign-GPU.stanford.edu:32511: No route to host
03:29:21:Connecting to assign-GPU2.stanford.edu:32511


After a while:

Code: Select all
03:33:46:WU00:FS00:Downloading core from http://cores.foldingathome.org/v7/lin/64bit/avx/Core_a7.fah
03:33:46:WU00:FS00:Connecting to cores.foldingathome.org:80
03:33:47:WU00:FS00:FahCore a7: Downloading 8.91MiB
03:33:53:WU00:FS00:FahCore a7: 1.40%
03:33:59:WU00:FS00:FahCore a7: 2.81%
03:34:06:WU00:FS00:FahCore a7: 7.02%
03:34:14:WU00:FS00:FahCore a7: 9.12%
03:34:20:Connecting to assign-GPU.stanford.edu:80
03:34:21:Updated GPUs.txt
03:34:21:WU00:FS00:FahCore a7: 11.93%
03:34:27:WU00:FS00:FahCore a7: 14.03%
03:34:34:WU00:FS00:FahCore a7: 16.84%
03:34:41:WU00:FS00:FahCore a7: 18.94%
03:34:47:WU00:FS00:FahCore a7: 21.05%
03:34:54:WU00:FS00:FahCore a7: 23.86%
03:35:00:WU00:FS00:FahCore a7: 25.96%
03:35:08:WU00:FS00:FahCore a7: 28.77%
03:35:14:WU00:FS00:FahCore a7: 30.17%
03:35:22:WU00:FS00:FahCore a7: 32.98%
03:35:29:WU00:FS00:FahCore a7: 35.78%
03:35:36:WU00:FS00:FahCore a7: 38.59%
..

03:37:59:WU00:FS00:FahCore a7: 97.53%
03:38:02:WU00:FS00:FahCore a7: Download complete
03:38:02:WU00:FS00:Valid core signature
03:38:02:WU00:FS00:Unpacked 20.97MiB to cores/cores.foldingathome.org/v7/lin/64bit/avx/Core_a7.fah/FahCore_a7
03:38:02:WU00:FS00:Starting
03:38:02:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /home/foo/cores/cores.foldingathome.org/v7/lin/64bit/avx/Core_a7.fah/FahCore_a7 -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 5886 -checkpoint 15 -np 6


But nothing at my GPU works.

Also this:

Code: Select all
03:29:20:     Memory: 7.70GiB
03:29:20:Free Memory: 5.45GiB
03:29:20:    Threads: POSIX_THREADS
03:29:20: OS Version: 5.3
03:29:20:Has Battery: false
03:29:20: On Battery: false
03:29:20: UTC Offset: 9
03:29:20:        PID: 5886
03:29:20:        CWD: /home/foo
03:29:20:         OS: Linux 5.3.0-46-generic x86_64
03:29:20:    OS Arch: AMD64
03:29:20:       GPUs: 0
03:29:20:       CUDA: Not detected
03:29:20:***********************************************************************


Even insgtalled:

CUDA: Not detected

Also:

I've noticed that I started two instances of FAHClient with
Code: Select all
FAHClient --client-threads=6 --smp=true --cpus=6
how could pass this flags when the daemon starts?

I'm lost with it. :?

Thanks a lot.
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby PantherX » Thu Apr 23, 2020 9:18 am

Can you please post a bit more of your log file? Ensure to include the first 100 lines from your log file. Guidance is here if you need it: viewtopic.php?f=24&t=26036

For GPU to work, you need to have the Nvidia drivers installed and also the OpenCL package(?)
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6605
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby ajm » Thu Apr 23, 2020 9:33 am

It looks like the drivers and OpenCL are not installed (correctly). See https://linustechtips.com/main/topic/10 ... lding-rig/

Add the PPA Graphics Drivers Archive (Repository)

sudo add-apt-repository ppa:graphics-drivers/ppa
sudo apt-get install dkms build-essential
sudo apt-get update
sudo apt list nvidia-driver* (and pick the newest version to install)
Install the most current GPU Driver (v430 at the time of writing)

sudo apt install nvidia-driver-430


Then:

Install CLinfo and run it to ensure that the OpenCL Drivers are installed


sudo apt install clinfo
clinfo
Install the OpenCL Development Package anyway:


sudo apt install ocl-icd-opencl-dev
and restart the computer


sudo shutdown -r now


You may want to uninstall FAH before that, and reinstall it afterwards.
ajm
 
Posts: 563
Joined: Sat Mar 21, 2020 6:22 am
Location: Lucerne, Switzerland

Re: No WU for a long time. Stacked

Postby Ibringapples » Thu Apr 23, 2020 1:54 pm

PantherX wrote:Can you please post a bit more of your log file? Ensure to include the first 100 lines from your log file. Guidance is here if you need it: viewtopic.php?f=24&t=26036

For GPU to work, you need to have the Nvidia drivers installed and also the OpenCL package(?)



Code: Select all
*********************** Log Started 2020-04-20T15:47:49Z ***********************
15:47:49:************************* Folding@home Client *************************
15:47:49:    Website: http://folding.stanford.edu/
15:47:49:  Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
15:47:49:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
15:47:49:       Args: --child --lifeline 1047 /etc/fahclient/config.xml --run-as
15:47:49:             fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
15:47:49:     Config: /etc/fahclient/config.xml
15:47:49:******************************** Build ********************************
15:47:49:    Version: 7.4.4
15:47:49:       Date: Mar 4 2014
15:47:49:       Time: 12:02:38
15:47:49:    SVN Rev: 4130
15:47:49:     Branch: fah/trunk/client
15:47:49:   Compiler: GNU 4.4.7
15:47:49:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mfpmath=sse -ffast-math
15:47:49:             -fno-unsafe-math-optimizations -msse2
15:47:49:   Platform: linux2 3.2.0-1-amd64
15:47:49:       Bits: 64
15:47:49:       Mode: Release
15:47:49:******************************* System ********************************
15:47:49:        CPU: Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz
15:47:49:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 10
15:47:49:       CPUs: 6
15:47:49:     Memory: 7.70GiB
15:47:49:Free Memory: 7.14GiB
15:47:49:    Threads: POSIX_THREADS
15:47:49: OS Version: 5.3
15:47:49:Has Battery: false
15:47:49: On Battery: false
15:47:49: UTC Offset: 9
15:47:49:        PID: 1049
15:47:49:        CWD: /var/lib/fahclient
15:47:49:         OS: Linux 5.3.0-46-generic x86_64
15:47:49:    OS Arch: AMD64
15:47:49:       GPUs: 1
15:47:49:      GPU 0: NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 LP] 1862
15:47:49:       CUDA: Not detected
15:47:49:***********************************************************************
15:47:49:<config>
15:47:49:  <!-- Client Control -->
15:47:49:  <fold-anon v='true'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Folding Core -->
15:47:49:  <core-priority v='low'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- HTTP Server -->
15:47:49:  <allow v='127.0.0.1 192.168.10.0/24'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Network -->
15:47:49:  <proxy v=':8080'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Remote Command Server -->
15:47:49:  <command-allow-no-pass v='127.0.0.1 192.168.0.0/24'/>
15:47:49:  <password v=''/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Slot Control -->
15:47:49:  <power v='full'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- User Information -->
15:47:49:  <passkey v='********************************'/>
15:47:49:  <team v=‘0’/>
15:47:49:  <user v=‘tologrande/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Web Server -->
15:47:49:  <web-allow v='127.0.0.1 192.168.0.0/24'/>
15:47:49:
15:47:49:  <!-- Folding Slots -->
15:47:49:  <slot id='0' type='CPU'/>
15:47:49:  <slot id='1' type='GPU'/>
15:47:49:</config>


I installed the Nvidia drivers but seems that need also Opengl... I'll try
Ibringapples
 
Posts: 42
Joined: Fri Apr 10, 2020 4:53 am

Next

Return to New Donors start here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron