Core 7c doesn't work on ME?

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Core 7c doesn't work on ME?

Postby Furiey » Mon Apr 28, 2008 8:56 pm

I for my sins am still running my PC on Windows ME. I now use the 5.04 console client as I find this to be most stable, but I have tried v4 and have the same problem. My system has recently downloaded a WU that uses FahCore_7c.exe. The core is downloaded and engaged successfully, but when it tries to run I get a Windows message with an OK button to press:

Error Starting Program
The C:\PROGRAM FILES\FOLDING5@HOME\FAHCORE_7C.EXE file expects a newer version of Windows.
Upgrade your Windows version.


The system goes through a few tries to start the core with the same result, then tries downloading the core again with the same result, then eventually goes to sleep.

Extract of Log below:
Code: Select all
--- Opening Log file [April 28 20:27:00]


# Windows Console Edition #####################################################
###############################################################################

                       Folding@Home Client Version 5.04beta

                          http://folding.stanford.edu

###############################################################################
###############################################################################

Launch directory: C:\Program Files\Folding5@Home
Executable: C:\Program Files\Folding5@Home\FAH504-Console.exe
Arguments: -local -forceasm

Warning:
 By using the -forceasm flag, you are overriding
 safeguards in the program. If you did not intend to
 do this, please restart the program without -forceasm.
 If work units are not completing fully (and particularly
 if your machine is overclocked), then please discontinue
 use of the flag.

[20:27:00] - Ask before connecting: No
[20:27:00] - Use IE connection settings: Yes
[20:27:00] - User name: Furiey (Team 47958)
[20:27:00] - User ID: 2168E627245E80D9
[20:27:00] - Machine ID: 2
[20:27:00]
[20:27:01] Loaded queue successfully.
[20:27:01] + Benchmarking ...
[20:27:04]
[20:27:04] + Processing work unit
[20:27:04] Core required: FahCore_7c.exe
[20:27:04] Core found.
[20:27:04] Working on Unit 02 [April 28 20:27:04]
[20:27:04] + Working ...
[20:27:07] CoreStatus = 63 (99)
[20:27:07] + Error starting Folding@Home core.
[20:27:12]
[20:27:12] + Processing work unit
[20:27:12] Core required: FahCore_7c.exe
[20:27:12] Core found.
[20:27:12] Working on Unit 02 [April 28 20:27:12]
[20:27:12] + Working ...
[20:27:15] CoreStatus = 63 (99)
[20:27:15] + Error starting Folding@Home core.
[20:27:20]
[20:27:20] + Processing work unit
[20:27:20] Core required: FahCore_7c.exe
[20:27:20] Core found.
[20:27:20] Working on Unit 02 [April 28 20:27:20]
[20:27:20] + Working ...
[20:27:22] CoreStatus = 63 (99)
[20:27:22] + Error starting Folding@Home core.
[20:27:22] - Attempting to download new core...
[20:27:22] + Downloading new core: FahCore_7c.exe
[20:27:23] + 10240 bytes downloaded
[20:27:23] + 20480 bytes downloaded
.
.
[20:28:58] + 737280 bytes downloaded
[20:28:58] + 745198 bytes downloaded
[20:28:58] Verifying core Core_7c.fah...
[20:28:58] Signature is VALID
[20:28:58]
[20:28:58] Trying to unzip core FahCore_7c.exe
[20:28:59] Decompressed FahCore_7c.exe (2138112 bytes) successfully
[20:28:59] + Core successfully engaged
[20:29:04]
[20:29:04] + Processing work unit
[20:29:04] Core required: FahCore_7c.exe
[20:29:04] Core found.
[20:29:04] Working on Unit 02 [April 28 20:29:04]
[20:29:04] + Working ...
[20:29:06] CoreStatus = 63 (99)
[20:29:06] + Error starting Folding@Home core. [i](This is when the error box appears)[/i]
[20:29:11]
[20:29:11] + Processing work unit
[20:29:11] Core required: FahCore_7c.exe
[20:29:11] Core found.
[20:29:11] Working on Unit 02 [April 28 20:29:11]
[20:29:11] + Working ...
[20:29:14] CoreStatus = 63 (99)
[20:29:14] + Error starting Folding@Home core.  [i](This is when another error box appears)[/i]
[20:29:19]
[20:29:19] + Processing work unit
[20:29:19] Core required: FahCore_7c.exe
[20:29:19] Core found.
[20:29:19] Working on Unit 02 [April 28 20:29:19]
[20:29:19] + Working ...
[20:29:22] CoreStatus = 63 (99)
[20:29:22] + Error starting Folding@Home core. [i](This is when another error box appears)[/i]
[20:29:22]
Folding@Home will go to sleep for 1 day as there have been 5 consecutive Cores executed which failed to complete a work unit.
[20:29:22] (To wake it up early, quit the application and restart it.)
[20:29:22] If problems persist, please visit our website at http://folding.stanford.edu for help.
[20:29:22] + Sleeping...

I have tried restarting, but get the same result, I tried going back to the v4 version (I still have it installed as I was not sure when I installed 5.04 if it would work so installed it as Machine ID 2 in another directory) with the same result.

Is there a way around this with ME so I can get this PC (1.7GHz P4) folding again? I don't want to spend money on a new Windows as I want that money (and Windows) to go towards a new PC.

code box -7im
Furiey
 
Posts: 8
Joined: Mon Apr 28, 2008 8:32 pm
Location: Bedfordshire UK

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby 7im » Mon Apr 28, 2008 9:10 pm

Looks like a Pande Group mistake. I think 7c was only supposed to only go out to v6.x clients.

I'll ask...

Also, to avoid problems in the future, you will want to change USE IE SETTINGS to NO
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 15237
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby mrshirts » Mon Apr 28, 2008 10:05 pm

Hi, all. We've restricted the jobs requiring this core to machines that are Win XP. Let me know if this happens again from this point on forward. This hadn't come up before in this (or in core 7b) since there are so few P4 Win2K machines out there!
User avatar
mrshirts
Pande Group Member
 
Posts: 64
Joined: Sat Apr 26, 2008 4:32 am

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby mrshirts » Mon Apr 28, 2008 10:06 pm

mrshirts wrote:Win2K machines out there!


Or WinME, which is what is actually causing the problem! :)
User avatar
mrshirts
Pande Group Member
 
Posts: 64
Joined: Sat Apr 26, 2008 4:32 am

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby Furiey » Mon Apr 28, 2008 10:19 pm

Thanks,

I had to delete the queue to make it get another WU but it is now off and running on core 81.

I notice you mention core 7b as well, I have one of those downloaded and haven't got errors before so I would guess that 7b ran OK.
Furiey
 
Posts: 8
Joined: Mon Apr 28, 2008 8:32 pm
Location: Bedfordshire UK

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby n8crwlr » Wed Apr 30, 2008 12:09 pm

This core does not work with WIN98se either. I have a PC that has been stuck trying to start the 7c core to no avail. I have tried to delete it and it keeps coming back saying I need to upgrade my windows.
n8crwlr
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:04 pm

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby 7im » Wed Apr 30, 2008 4:49 pm

Hello n8crwlr, welcome to the forum.

Are you using a v4 client, or v5, v6?

Stop the client. Assuming you have uploaded all completed work units, you can delete the work folder and the queue.dat file. Restart.
User avatar
7im
 
Posts: 15237
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby n8crwlr » Wed Apr 30, 2008 9:43 pm

Windows client version 4.00 built December 8, 2003... It has received work and is processing as of about 2 hours ago.
n8crwlr
 
Posts: 2
Joined: Wed Apr 30, 2008 12:04 pm

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby SensFan2513 » Mon Nov 17, 2008 10:23 pm

mrshirts wrote:Hi, all. We've restricted the jobs requiring this core to machines that are Win XP. Let me know if this happens again from this point on forward. This hadn't come up before in this (or in core 7b) since there are so few P4 Win2K machines out there!


Hi mrshirts! Thought I'd make this my bizarre first post :lol: The Win98 machine in my office picked up something requiring core 7c last night, so I wanted to let you guys know. Will do the recovery from this thread unless you need any info or whatever from me. Thanks much for the help!
SensFan2513
 
Posts: 1
Joined: Mon Nov 17, 2008 9:45 pm

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby brityank » Wed Nov 19, 2008 4:34 am

SensFan2513 wrote:
mrshirts wrote:Hi, all. We've restricted the jobs requiring this core to machines that are Win XP. Let me know if this happens again from this point on forward. This hadn't come up before in this (or in core 7b) since there are so few P4 Win2K machines out there!


Hi mrshirts! Thought I'd make this my bizarre first post :lol: The Win98 machine in my office picked up something requiring core 7c last night, so I wanted to let you guys know. Will do the recovery from this thread unless you need any info or whatever from me. Thanks much for the help!


Likewise my WinME picked up 7C today and promptly died. Will clear out and restart it.

Looks as if something got clipped in the assignment server if this is happening again, being as this thread started up in April. :?

Cheers. :)
... ... Free Republic Folders - A Tribute to Ronald Reagan ... ...
Image
User avatar
brityank
 
Posts: 176
Joined: Wed Dec 05, 2007 9:16 pm
Location: SE Pennsylvania

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby VijayPande » Wed Nov 19, 2008 2:33 pm

I've passed this info along to Prof. Michael Shirts (who is in charge of Gromacs core development in FAH) and he will look into this one.
Prof. Vijay Pande, PhD
Departments of Chemistry, Structural Biology, and Computer Science
Chair, Biophysics
Director, Folding@home Distributed Computing Project
Stanford University
User avatar
VijayPande
Pande Group Member
 
Posts: 2662
Joined: Fri Nov 30, 2007 6:25 am
Location: Stanford

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby mrshirts » Wed Nov 19, 2008 10:53 pm

Yes, a new entry was created in the server without the proper restriction. I've added it back in. Core 7c is due to be retired in the near future (3-6 months, likely, as soon as the modifications in this core are added into Gromacs 4.0), and so we'll keep with just restricting the server for now, and make sure it's properly addressed in the next core at a more fundamental level.

Best,
Michael Shirts
Assistant Professor
Department of Chemical Engineering
University of Virginia
User avatar
mrshirts
Pande Group Member
 
Posts: 64
Joined: Sat Apr 26, 2008 4:32 am

Re: Core 7c doesn't work on ME?

Postby P5-133XL » Thu Nov 20, 2008 2:11 am

mrshirts wrote:Hi, all. We've restricted the jobs requiring this core to machines that are Win XP. Let me know if this happens again from this point on forward. This hadn't come up before in this (or in core 7b) since there are so few P4 Win2K machines out there!


You want W2k or W2k3 on a P4. I can easily start up one. I earlier this year de-commissioned all my P4's and X2's (7 machines). At the moment, they are just sitting around doing nothing and now that it is getting cold out side, I was considering folding for heat. I use Electricity for heat and a watt is a watt regardless of if it comes from a baseboard heater or a computer.
Image
P5-133XL
 
Posts: 4345
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:36 am
Location: Salem. OR USA


Return to Older Windows (98,ME only) client v4.x

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron