No new WU downloaded

If you think it might be a driver problem, see viewforum.php?f=79

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

No new WU downloaded

Postby Grandpa_01 » Mon May 08, 2017 11:26 am

I'm having the same problem on both Windows and Linux boxen the wu finishes and then it is getting stuck on download It has happened several times in the last few days. Below is the way I found 2 of my rigs this morning. It has been happening at leas once a day to at least 1 of the rigs this just started within the last few days. :(

Code: Select all
07:47:26:WU02:FS00:0x21:Completed 2000000 out of 2000000 steps (100%)
07:47:27:WU01:FS00:Connecting to
07:47:27:WU01:FS00:Assigned to work server
07:47:27:WU01:FS00:Requesting new work unit for slot 00: RUNNING gpu:0:GP102 [GeForce GTX 1080 Ti] from
07:47:27:WU01:FS00:Connecting to
07:47:31:WU02:FS00:0x21:Saving result file logfile_01.txt
07:47:31:WU02:FS00:0x21:Saving result file checkpointState.xml
07:47:35:WU02:FS00:0x21:Saving result file checkpt.crc
07:47:35:WU02:FS00:0x21:Saving result file log.txt
07:47:35:WU02:FS00:0x21:Saving result file positions.xtc
07:47:36:WARNING:FS00:Size of positions 18925 does not match topology 18840
07:47:37:WU02:FS00:0x21:Folding@home Core Shutdown: FINISHED_UNIT
07:47:37:WU02:FS00:FahCore returned: FINISHED_UNIT (100 = 0x64)
07:47:37:WU02:FS00:Sending unit results: id:02 state:SEND error:NO_ERROR project:10496 run:37 clone:37 gen:12 core:0x21 unit:0x0000000e8ca304f55889607c3aa9ab18
07:47:37:WU02:FS00:Uploading 21.89MiB to
07:47:37:WU02:FS00:Connecting to
07:47:43:WU02:FS00:Upload 2.57%
07:47:49:WU02:FS00:Upload 5.14%
07:47:55:WU02:FS00:Upload 7.71%
07:48:01:WU02:FS00:Upload 10.28%
07:48:07:WU02:FS00:Upload 13.13%
07:48:13:WU02:FS00:Upload 15.70%
07:48:19:WU02:FS00:Upload 18.27%
07:48:25:WU02:FS00:Upload 20.84%
07:48:31:WU02:FS00:Upload 23.41%
07:48:37:WU02:FS00:Upload 26.27%
07:48:43:WU02:FS00:Upload 28.84%
07:48:49:WU02:FS00:Upload 31.41%
07:48:55:WU02:FS00:Upload 33.98%
07:49:01:WU02:FS00:Upload 36.55%
07:49:07:WU02:FS00:Upload 39.12%
07:49:13:WU02:FS00:Upload 41.69%
07:49:19:WU02:FS00:Upload 44.26%
07:49:25:WU02:FS00:Upload 46.54%
07:49:31:WU02:FS00:Upload 49.11%
07:49:37:WU02:FS00:Upload 51.68%
07:49:43:WU02:FS00:Upload 54.25%
07:49:49:WU02:FS00:Upload 56.53%
07:49:55:WU02:FS00:Upload 59.10%
07:50:01:WU02:FS00:Upload 61.67%
07:50:07:WU02:FS00:Upload 64.24%
07:50:13:WU02:FS00:Upload 66.81%
07:50:19:WU02:FS00:Upload 69.38%
07:50:25:WU02:FS00:Upload 71.95%
07:50:31:WU02:FS00:Upload 74.52%
07:50:37:WU02:FS00:Upload 77.09%
07:50:43:WU02:FS00:Upload 79.66%
07:50:49:WU02:FS00:Upload 82.23%
07:50:55:WU02:FS00:Upload 84.80%
07:51:01:WU02:FS00:Upload 87.37%
07:51:07:WU02:FS00:Upload 89.94%
07:51:13:WU02:FS00:Upload 92.51%
07:51:19:WU02:FS00:Upload 95.08%
07:51:25:WU02:FS00:Upload 97.65%
07:51:50:WU02:FS00:Upload complete
07:51:50:WU02:FS00:Server responded WORK_ACK (400)
07:51:50:WU02:FS00:Final credit estimate, 103221.00 points
07:51:50:WU02:FS00:Cleaning up
******************************* Date: 2017-05-08 *******************************

Code: Select all
03:47:29:WU03:FS00:0x21:Completed 4950000 out of 5000000 steps (99%)
03:50:39:WU03:FS00:0x21:Completed 5000000 out of 5000000 steps (100%)
03:50:40:WU01:FS00:Connecting to
03:50:42:WU03:FS00:0x21:Saving result file logfile_01.txt
03:50:42:WU03:FS00:0x21:Saving result file checkpointState.xml
03:50:43:WU03:FS00:0x21:Saving result file checkpt.crc
03:50:43:WU03:FS00:0x21:Saving result file log.txt
03:50:43:WU03:FS00:0x21:Saving result file positions.xtc
03:50:45:WU03:FS00:0x21:Folding@home Core Shutdown: FINISHED_UNIT
03:50:45:WU03:FS00:FahCore returned: FINISHED_UNIT (100 = 0x64)
03:50:45:WU03:FS00:Sending unit results: id:03 state:SEND error:NO_ERROR project:11406 run:6 clone:21 gen:279 core:0x21 unit:0x000001968ca304f25686b1f0215b7211
03:50:45:WU03:FS00:Uploading 14.12MiB to
03:50:45:WU03:FS00:Connecting to
03:50:51:WU03:FS00:Upload 55.79%
03:51:04:WU03:FS00:Upload complete
03:51:04:WU03:FS00:Server responded WORK_ACK (400)
03:51:04:WU03:FS00:Final credit estimate, 134800.00 points
03:51:04:WU03:FS00:Cleaning up
******************************* Date: 2017-05-08 *******************************
2 - SM H8QGi-F AMD 6xxx=112 cores @ 3.2 & 3.9Ghz
5 - SM X9QRI-f+ Intel 4650 = 320 cores @ 3.15Ghz
2 - I7 980X 4.4Ghz 2-GTX680
1 - 2700k 4.4Ghz GTX680
Total = 464 cores folding
User avatar
Posts: 1757
Joined: Wed Mar 04, 2009 7:36 am

Re: FahCore21.exe Crashing After Upload

Postby foldy » Mon May 08, 2017 12:10 pm

I guess Grandpa_01 problem is a different one where the download next work unit is stuck, I think a known issue.

This thread problem is the next work unit is downloaded and started but crashes immediatly because previous work unit cleanup does still something with the driver maybe.

@ryoungblood: If you use visual studio debug the most valueable part would be the callstack of the exception and create a dump file.

EDIT by Mod:
Grandpa's problem report moved here No new WU downloaded
(It's NOT the same problem. He does not report the error code of a crash of FahCore21.exe because his Core_21 did not crash.)
Note the old topic title that's still on this post.
Posts: 1049
Joined: Sat Dec 01, 2012 3:43 pm

Re: FahCore21.exe Crashing After Upload

Postby bruce » Tue May 09, 2017 12:47 am

foldy wrote:I guess Grandpa_01 problem is a different one where the download next work unit is stuck, I think a known issue.

A hung internet transfer is NOT the same problem as a Windows exception in the FAHCore.

There's a long-standing problem in many revisions of FAHClient where an upload or a download will "hang" and ever recover (except by restarting FAHClient). There have been some changes in the beta version of the client which MAY fix this problem.

@Grandpa_01: Which version of FAHClient is having that problem?
Posts: 21097
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: No new WU downloaded

Postby Grandpa_01 » Tue May 09, 2017 11:31 am

I don't think it is a version of fah problem it has just started recently and it never happened before I would look at any recent changes on the server end it is happening on both 7.4.4 and 7.4.16 version of fah.
User avatar
Posts: 1757
Joined: Wed Mar 04, 2009 7:36 am

Re: No new WU downloaded

Postby Joe_H » Tue May 09, 2017 3:19 pm

It may also depend on your location and the location of the server your system was connecting to. For example, over the weekend I was having troubles connecting due to issues with my internet connection dropping out which were not fixed by the provider until Monday. Adding to that was connecting to one of the PG WS's was going through a router somewhere that was introducing 1,000-5,000 ms of delay as shown by traceroutes. This affected both my uploads and downloads, hung two of my systems with 5 WU's that did not get returned until Monday and had to reset a couple times to get a new WU or restart an upload.

Connecting to a different WS in a different area of the country had fewer network issues. But all it takes for the network bug in the client is sufficient interruption in the connection, that interruption could be local to your system or somewhere else. The 7.4.16 version is somewhat better at detecting the stalled download or upload and retrying, but not 100%.

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Site Admin
Posts: 4004
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Return to GPU Projects and FahCores

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests