Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though NVidia has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby wdanwatts » Fri Sep 27, 2019 12:12 pm

Why does the Fedora 30 system, or the FAHControl software, reset my GPU index from '0' to '-1' after any update that causes a restart? This causes my system to fail with 'Bad GPU number' or some such error. When I edit the GPU number in the slot information, the software then works.
Is this a 'feature', or a known system activity?
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby bruce » Fri Sep 27, 2019 5:49 pm

To give you a good answeer, we need to see the *****SYSTEM***** section shown on the first page of FAH's log. See instructions below.
bruce
 
Posts: 22702
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby wdanwatts » Sat Sep 28, 2019 2:17 pm

OK. I updated again with reboot:
Code: Select all
*********************** Log Started 2019-09-28T13:40:50Z ***********************
13:40:50:************************* Folding@home Client *************************
13:40:50:    Website: https://foldingathome.org/
13:40:50:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
13:40:50:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
13:40:50:       Args: --child --lifeline 1996 /etc/fahclient/config.xml --run-as
13:40:50:             fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
13:40:50:     Config: /etc/fahclient/config.xml
13:40:50:******************************** Build ********************************
13:40:50:    Version: 7.5.1
13:40:50:       Date: May 12 2018
13:40:50:       Time: 22:51:07
13:40:50: Repository: Git
13:40:50:   Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
13:40:50:     Branch: master
13:40:50:   Compiler: GNU 4.4.7 20120313 (Red Hat 4.4.7-18)
13:40:50:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops
13:40:50:   Platform: linux2 4.14.0-3-amd64
13:40:50:       Bits: 64
13:40:50:       Mode: Release
13:40:50:******************************* System ********************************
13:40:50:        CPU: AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor
13:40:50:     CPU ID: AuthenticAMD Family 16 Model 4 Stepping 2
13:40:50:       CPUs: 2
13:40:50:     Memory: 3.85GiB
13:40:50:Free Memory: 3.03GiB
13:40:50:    Threads: POSIX_THREADS
13:40:50: OS Version: 5.2
13:40:50:Has Battery: false
13:40:50: On Battery: false
13:40:50: UTC Offset: -5
13:40:50:        PID: 1998
13:40:50:        CWD: /var/lib/fahclient
13:40:50:         OS: Linux 5.2.17-200.fc30.x86_64 x86_64
13:40:50:    OS Arch: AMD64
13:40:50:       GPUs: 1
13:40:50:      GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 Ti] 2138
13:40:50:       CUDA: Not detected: cuInit() returned 100
13:40:50:     OpenCL: Not detected: clGetDeviceIDs() returned -1
13:40:50:***********************************************************************
13:40:50:<config>
13:40:50:  <!-- Folding Core -->
13:40:50:  <checkpoint v='30'/>
13:40:50:
13:40:50:  <!-- Folding Slot Configuration -->
13:40:50:  <gpu v='false'/>
13:40:50:
13:40:50:  <!-- Network -->
13:40:50:  <proxy v=':8080'/>
13:40:50:
13:40:50:  <!-- Slot Control -->
13:40:50:  <power v='full'/>
13:40:50:
13:40:50:  <!-- User Information -->
13:40:50:  <passkey v='********************************'/>
13:40:50:  <team v='59478'/>
13:40:50:  <user v='wdw'/>
13:40:50:
13:40:50:  <!-- Folding Slots -->
13:40:50:  <slot id='2' type='GPU'>
13:40:50:    <cuda-index v='0'/>
13:40:50:    <opencl-index v='0'/>
13:40:50:  </slot>
13:40:50:</config>
13:40:50:Switching to user fahclient
13:40:50:Trying to access database...
13:40:50:Successfully acquired database lock
13:40:50:Enabled folding slot 02: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138
13:40:50:ERROR:No compute devices matched GPU #0 NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138.  You may need to update your graphics drivers.
13:40:51:WU00:FS02:Connecting to 65.254.110.245:8080
13:40:52:WU00:FS02:Assigned to work server 128.252.203.10
13:40:52:WU00:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138 from 128.252.203.10
13:40:52:WU00:FS02:Connecting to 128.252.203.10:8080
13:40:53:WU00:FS02:Downloading 66.69MiB
13:40:59:WU00:FS02:Download 91.47%
13:40:59:WU00:FS02:Download complete
13:40:59:WU00:FS02:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14226 run:287 clone:0 gen:72 core:0x21 unit:0x0000006d80fccb0a5d6545dfe7c52041
13:40:59:WU00:FS02:Starting
13:40:59:WU00:FS02:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /var/lib/fahclient/cores/cores.foldingathome.org/Linux/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21 -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 1998 -checkpoint 30 -gpu-vendor nvidia -opencl-device 0 -cuda-device 0 -gpu 0
13:40:59:WU00:FS02:Started FahCore on PID 2476
13:40:59:WU00:FS02:Core PID:2487
13:40:59:WU00:FS02:FahCore 0x21 started
13:41:00:WU00:FS02:0x21:*********************** Log Started 2019-09-28T13:40:59Z ***********************
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Project: 14226 (Run 287, Clone 0, Gen 72)
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Unit: 0x0000006d80fccb0a5d6545dfe7c52041
13:41:00:WU00:FS02:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Machine: 2
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Reading tar file core.xml
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Reading tar file integrator.xml
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Reading tar file state.xml
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Reading tar file system.xml
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Digital signatures verified
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Version 0.0.20
13:41:00:WU00:FS02:0x21:ERROR:126: Bad platformId size.
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Saving result file logfile_01.txt
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Saving result file log.txt
13:41:00:WU00:FS02:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
13:41:00:WARNING:WU00:FS02:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
13:41:00:WU00:FS02:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:14226 run:287 clone:0 gen:72 core:0x21 unit:0x0000006d80fccb0a5d6545dfe7c52041
13:41:00:WU00:FS02:Uploading 6.50KiB to 128.252.203.10
13:41:00:WU00:FS02:Connecting to 128.252.203.10:8080
13:41:00:WU00:FS02:Upload complete
13:41:00:WU00:FS02:Server responded WORK_ACK (400)
13:41:00:WU00:FS02:Cleaning up

I then removed the gpu slot definition, rebuilt with gpu 0, cuda 0, and get:
Code: Select all
14:12:28:Adding folding slot 00: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138
14:12:28:Removing old file 'configs/config-20190908-015647.xml'
14:12:28:Saving configuration to /etc/fahclient/config.xml
14:12:28:<config>
14:12:28:  <!-- Folding Core -->
14:12:28:  <checkpoint v='30'/>
14:12:28:
14:12:28:  <!-- Folding Slot Configuration -->
14:12:28:  <gpu v='false'/>
14:12:28:
14:12:28:  <!-- Network -->
14:12:28:  <proxy v=':8080'/>
14:12:28:
14:12:28:  <!-- Slot Control -->
14:12:28:  <power v='full'/>
14:12:28:
14:12:28:  <!-- User Information -->
14:12:28:  <passkey v='********************************'/>
14:12:28:  <team v='59478'/>
14:12:28:  <user v='wdw'/>
14:12:28:
14:12:28:  <!-- Folding Slots -->
14:12:28:  <slot id='0' type='GPU'>
14:12:28:    <cuda-index v='0'/>
14:12:28:    <gpu-index v='0'/>
14:12:28:    <opencl-index v='0'/>
14:12:28:  </slot>
14:12:28:</config>
14:12:28:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
14:12:29:WU00:FS00:Assigned to work server 155.247.166.220
14:12:29:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138 from 155.247.166.220
14:12:29:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.220:8080
14:12:29:WU00:FS00:Downloading 3.17MiB
14:12:36:WU00:FS00:Download 11.83%
14:12:42:WU00:FS00:Download 19.72%
14:12:48:WU00:FS00:Download 29.57%
14:12:54:WU00:FS00:Download 37.46%
14:13:03:WU00:FS00:Download 43.38%
14:13:10:WU00:FS00:Download 45.35%
14:13:17:WU00:FS00:Download 55.21%
14:13:22:Removing old file 'configs/config-20190908-100952.xml'
14:13:22:Saving configuration to /etc/fahclient/config.xml
14:13:22:<config>
14:13:22:  <!-- Folding Core -->
14:13:22:  <checkpoint v='30'/>
14:13:22:
14:13:22:  <!-- Folding Slot Configuration -->
14:13:22:  <gpu v='false'/>
14:13:22:
14:13:22:  <!-- Network -->
14:13:22:  <proxy v=':8080'/>
14:13:22:
14:13:22:  <!-- Slot Control -->
14:13:22:  <power v='full'/>
14:13:22:
14:13:22:  <!-- User Information -->
14:13:22:  <passkey v='********************************'/>
14:13:22:  <team v='59478'/>
14:13:22:  <user v='wdw'/>
14:13:22:
14:13:22:  <!-- Folding Slots -->
14:13:22:  <slot id='0' type='GPU'>
14:13:22:    <cuda-index v='0'/>
14:13:22:    <gpu-index v='0'/>
14:13:22:    <opencl-index v='0'/>
14:13:22:  </slot>
14:13:22:</config>
14:13:23:WU00:FS00:Download 72.95%
14:13:28:WU00:FS00:Download complete
14:13:28:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14186 run:1 clone:51 gen:113 core:0x21 unit:0x000000c90002894c5d389733bc628183
14:13:28:WU00:FS00:Starting
14:13:28:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /var/lib/fahclient/cores/cores.foldingathome.org/Linux/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21 -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 1998 -checkpoint 30 -gpu-vendor nvidia -opencl-device 0 -cuda-device 0 -gpu 0
14:13:28:WU00:FS00:Started FahCore on PID 8271
14:13:28:WU00:FS00:Core PID:8275
14:13:28:WU00:FS00:FahCore 0x21 started
14:13:28:WU00:FS00:0x21:*********************** Log Started 2019-09-28T14:13:28Z ***********************
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Project: 14186 (Run 1, Clone 51, Gen 113)
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Unit: 0x000000c90002894c5d389733bc628183
14:13:28:WU00:FS00:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Machine: 0
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Reading tar file core.xml
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Reading tar file integrator.xml
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Reading tar file state.xml
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Reading tar file system.xml
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Digital signatures verified
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
14:13:28:WU00:FS00:0x21:Version 0.0.20
14:13:35:WU00:FS00:0x21:Completed 0 out of 12500000 steps (0%)
14:13:35:WU00:FS00:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900


(This was the system setup before the update/reboot.)
Is this a known behaviour of Fedora 30/F@H, or do I have something wonky in my system setup/permissions?
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby wdanwatts » Wed Oct 09, 2019 1:55 am

Perhaps there was some old settings file in the system, because the last two updates (with reboot) worked fine:
Code: Select all
*********************** Log Started 2019-10-09T01:32:20Z ***********************
01:32:20:************************* Folding@home Client *************************
01:32:20:      Website: https://foldingathome.org/
01:32:20:    Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
01:32:20:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
01:32:20:         Args: --child --lifeline 1309 /etc/fahclient/config.xml --run-as
01:32:20:               fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
01:32:20:       Config: /etc/fahclient/config.xml
01:32:20:******************************** Build ********************************
01:32:20:      Version: 7.5.1
01:32:20:         Date: May 12 2018
01:32:20:         Time: 22:51:07
01:32:20:   Repository: Git
01:32:20:     Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
01:32:20:       Branch: master
01:32:20:     Compiler: GNU 4.4.7 20120313 (Red Hat 4.4.7-18)
01:32:20:      Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops
01:32:20:     Platform: linux2 4.14.0-3-amd64
01:32:20:         Bits: 64
01:32:20:         Mode: Release
01:32:20:******************************* System ********************************
01:32:20:          CPU: AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor
01:32:20:       CPU ID: AuthenticAMD Family 16 Model 4 Stepping 2
01:32:20:         CPUs: 2
01:32:20:       Memory: 3.85GiB
01:32:20:  Free Memory: 2.93GiB
01:32:20:      Threads: POSIX_THREADS
01:32:20:   OS Version: 5.2
01:32:20:  Has Battery: false
01:32:20:   On Battery: false
01:32:20:   UTC Offset: -5
01:32:20:          PID: 1311
01:32:20:          CWD: /var/lib/fahclient
01:32:20:           OS: Linux 5.2.17-200.fc30.x86_64 x86_64
01:32:20:      OS Arch: AMD64
01:32:20:         GPUs: 1
01:32:20:        GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 Ti] 2138
01:32:20:CUDA Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:6.1 Driver:10.1
01:32:20:       OpenCL: Not detected: clGetDeviceIDs() returned -1
01:32:20:***********************************************************************
01:32:20:<config>
01:32:20:  <!-- Folding Core -->
01:32:20:  <checkpoint v='30'/>
01:32:20:
01:32:20:  <!-- Folding Slot Configuration -->
01:32:20:  <gpu v='false'/>
01:32:20:
01:32:20:  <!-- Network -->
01:32:20:  <proxy v=':8080'/>
01:32:20:
01:32:20:  <!-- Slot Control -->
01:32:20:  <power v='full'/>
01:32:20:
01:32:20:  <!-- User Information -->
01:32:20:  <passkey v='********************************'/>
01:32:20:  <team v='59478'/>
01:32:20:  <user v='wdw'/>
01:32:20:
01:32:20:  <!-- Folding Slots -->
01:32:20:  <slot id='1' type='GPU'>
01:32:20:    <cuda-index v='0'/>
01:32:20:    <gpu-index v='0'/>
01:32:20:    <opencl-index v='0'/>
01:32:20:  </slot>
01:32:20:</config>
01:32:20:Switching to user fahclient
01:32:20:Trying to access database...
01:32:20:Successfully acquired database lock
01:32:20:Enabled folding slot 01: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138
01:32:20:WU02:FS01:Starting
01:32:20:WU02:FS01:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /var/lib/fahclient/cores/cores.foldingathome.org/Linux/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_21.fah/FahCore_21 -dir 02 -suffix 01 -version 705 -lifeline 1311 -checkpoint 30 -gpu-vendor nvidia -opencl-device 0 -cuda-device 0 -gpu 0
01:32:20:WU02:FS01:Started FahCore on PID 1325
01:32:20:WU02:FS01:Core PID:1329
01:32:20:WU02:FS01:FahCore 0x21 started
01:32:21:WU02:FS01:0x21:*********************** Log Started 2019-10-09T01:32:20Z ***********************
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Project: 14180 (Run 3, Clone 507, Gen 21)
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Unit: 0x0000001d0002894c5d3b54b0767ca224
01:32:21:WU02:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Machine: 1
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Digital signatures verified
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
01:32:21:WU02:FS01:0x21:Version 0.0.20
01:32:21:WU02:FS01:0x21:  Found a checkpoint file
01:32:45:WU02:FS01:0x21:Completed 4250000 out of 12500000 steps (34%)
01:32:45:WU02:FS01:0x21:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
01:41:17:WU02:FS01:0x21:Completed 4375000 out of 12500000 steps (35%)
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti] No Download

Postby wdanwatts » Thu Oct 10, 2019 2:34 am

I have this problem:
Code: Select all
*********************** Log Started 2019-10-10T02:18:08Z ***********************
02:18:08:************************* Folding@home Client *************************
02:18:08:      Website: https://foldingathome.org/
02:18:08:    Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
02:18:08:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
02:18:08:         Args: --child --lifeline 1276 /etc/fahclient/config.xml --run-as
02:18:08:               fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
02:18:08:       Config: /etc/fahclient/config.xml
02:18:08:******************************** Build ********************************
02:18:08:      Version: 7.5.1
02:18:08:         Date: May 12 2018
02:18:08:         Time: 22:51:07
02:18:08:   Repository: Git
02:18:08:     Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
02:18:08:       Branch: master
02:18:08:     Compiler: GNU 4.4.7 20120313 (Red Hat 4.4.7-18)
02:18:08:      Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops
02:18:08:     Platform: linux2 4.14.0-3-amd64
02:18:08:         Bits: 64
02:18:08:         Mode: Release
02:18:08:******************************* System ********************************
02:18:08:          CPU: AMD Phenom(tm) II X2 545 Processor
02:18:08:       CPU ID: AuthenticAMD Family 16 Model 4 Stepping 2
02:18:08:         CPUs: 2
02:18:08:       Memory: 3.85GiB
02:18:08:  Free Memory: 2.98GiB
02:18:08:      Threads: POSIX_THREADS
02:18:08:   OS Version: 5.2
02:18:08:  Has Battery: false
02:18:08:   On Battery: false
02:18:08:   UTC Offset: -5
02:18:08:          PID: 1279
02:18:08:          CWD: /var/lib/fahclient
02:18:08:           OS: Linux 5.2.17-200.fc30.x86_64 x86_64
02:18:08:      OS Arch: AMD64
02:18:08:         GPUs: 1
02:18:08:        GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050 Ti] 2138
02:18:08:CUDA Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:6.1 Driver:10.1
02:18:08:       OpenCL: Not detected: clGetDeviceIDs() returned -1
02:18:08:***********************************************************************
02:18:08:<config>
02:18:08:  <!-- Folding Core -->
02:18:08:  <checkpoint v='30'/>
02:18:08:
02:18:08:  <!-- Folding Slot Configuration -->
02:18:08:  <gpu v='false'/>
02:18:08:
02:18:08:  <!-- Network -->
02:18:08:  <proxy v=':8080'/>
02:18:08:
02:18:08:  <!-- Slot Control -->
02:18:08:  <power v='full'/>
02:18:08:
02:18:08:  <!-- User Information -->
02:18:08:  <passkey v='********************************'/>
02:18:08:  <team v='59478'/>
02:18:08:  <user v='wdw'/>
02:18:08:
02:18:08:  <!-- Folding Slots -->
02:18:08:  <slot id='0' type='GPU'>
02:18:08:    <cuda-index v='0'/>
02:18:08:    <gpu-index v='0'/>
02:18:08:    <opencl-index v='0'/>
02:18:08:  </slot>
02:18:08:</config>
02:18:08:Switching to user fahclient
02:18:08:Trying to access database...
02:18:08:Successfully acquired database lock
02:18:08:Enabled folding slot 00: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138
02:18:08:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
02:18:09:WU00:FS00:Assigned to work server 155.247.166.220
02:18:09:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY gpu:0:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138 from 155.247.166.220
02:18:09:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.220:8080,

and there it sits! What is up?
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby bruce » Thu Oct 10, 2019 4:34 am

It's reasonable to assume that you can open 155.247.166.220:8080 with your browser (but you should test it anyway). Assuming you get the banner page for a Work Server, the next thing to check is your firewall software. You probably need to grant an exception to allow FAHClient to act as a browser on the internet.
bruce
 
Posts: 22702
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby wdanwatts » Thu Oct 10, 2019 10:05 am

I removed the slot definition and rebuilt it and now it is running.
QUESTION: Where on the system should I look for the stranded download from the afore mentioned download failure? I wish to clear this from the system memory.
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby wdanwatts » Sat Oct 12, 2019 5:09 pm

In case anyone else was interested, the failed download files for Fedora 30 show up in /var/lib/fahclient/work/## directories where## is the work number.
wdanwatts
 
Posts: 24
Joined: Wed Oct 22, 2008 4:46 pm

Re: Fedora 30 NVIDIA: 7 GP107 [GeForce GTX 1050 ti]

Postby bruce » Sat Oct 12, 2019 5:36 pm

wdanwatts wrote:Why does the Fedora 30 system, or the FAHControl software, reset my GPU index from '0' to '-1' after any update that causes a restart? This causes my system to fail with 'Bad GPU number' or some such error. When I edit the GPU number in the slot information, the software then works.
Is this a 'feature', or a known system activity?


I don't have a good answer for you. Would you be satisfied with at guess?

My guess is that GPU:0 is configured but the OpenCL drivers are not detected so it's treated as a defunct GPU. During error recovery, it does detect a GPU an OpenCL drivers that can be used so it creates a new definition and calls it GPU:1.

The GPU enumeration software isn't necessarily perfect for all possible systems configurations. Inasmuch as it's working, it's not likely to be "fixed."

Why is this a problem for you. It's working and leaving the initial setting of OpenCLindex=-1 would allow the software to choose whatever works. You don't need to try to force it to be 0.
bruce
 
Posts: 22702
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Previous

Return to Problems with NVidia drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron