FahCore_17.exe keeps crashing

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though NVidia has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

FahCore_17.exe keeps crashing

Postby Mitche01 » Sun Jan 19, 2014 6:16 pm

Hello,

I keep getting an error with FahCore_17.exe and it stops working. Then when I start up I have a difference between HFM.net and FaH client v7.3.6 (one says 34% and stays there while the client keeps growing and restarting at 40% but the log says 34%!)

Code: Select all
*********************** Log Started 2014-01-19T18:07:54Z ***********************
18:07:54:************************* Folding@home Client *************************
18:07:54:      Website: http://folding.stanford.edu/
18:07:54:    Copyright: (c) 2009-2013 Stanford University
18:07:54:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
18:07:54:         Args: --open-web-control
18:07:54:       Config: C:/ProgramData/FAHClient/config.xml
18:07:54:******************************** Build ********************************
18:07:54:      Version: 7.3.6
18:07:54:         Date: Feb 18 2013
18:07:54:         Time: 15:25:17
18:07:54:      SVN Rev: 3923
18:07:54:       Branch: fah/trunk/client
18:07:54:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
18:07:54:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
18:07:54:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
18:07:54:     Platform: win32 XP
18:07:54:         Bits: 32
18:07:54:         Mode: Release
18:07:54:******************************* System ********************************
18:07:54:          CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570K CPU @ 3.40GHz
18:07:54:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 58 Stepping 9
18:07:54:         CPUs: 4
18:07:54:       Memory: 15.94GiB
18:07:54:  Free Memory: 13.80GiB
18:07:54:      Threads: WINDOWS_THREADS
18:07:54:  Has Battery: false
18:07:54:   On Battery: false
18:07:54:   UTC offset: 0
18:07:54:          PID: 6752
18:07:54:          CWD: C:/ProgramData/FAHClient
18:07:54:           OS: Windows 7 Home Premium
18:07:54:      OS Arch: AMD64
18:07:54:         GPUs: 1
18:07:54:        GPU 0: NVIDIA:3 GK104 [GeForce GTX 680]
18:07:54:         CUDA: 3.0
18:07:54:  CUDA Driver: 5050
18:07:54:Win32 Service: false
18:07:54:***********************************************************************
18:07:54:<config>
18:07:54:  <!-- Folding Slot Configuration -->
18:07:54:  <power v='full'/>
18:07:54:
18:07:54:  <!-- HTTP Server -->
18:07:54:  <allow v='127.0.0.1, 192.168.1.68/24'/>
18:07:54:
18:07:54:  <!-- Network -->
18:07:54:  <proxy v=':8080'/>
18:07:54:
18:07:54:  <!-- Remote Command Server -->
18:07:54:  <password v='********'/>
18:07:54:
18:07:54:  <!-- User Information -->
18:07:54:  <passkey v='********************************'/>
18:07:54:  <team v='37726'/>
18:07:54:  <user v='Mitche01'/>
18:07:54:
18:07:54:  <!-- Folding Slots -->
18:07:54:  <slot id='0' type='GPU'>
18:07:54:    <client-type v='beta'/>
18:07:54:  </slot>
18:07:54:</config>
18:07:54:Trying to access database...
18:07:54:Successfully acquired database lock
18:07:54:Enabled folding slot 00: READY gpu:0:GK104 [GeForce GTX 680]
18:07:54:WU00:FS00:Starting
18:07:54:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/ProgramData/FAHClient/cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/beta/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 703 -lifeline 6752 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
18:07:54:WU00:FS00:Started FahCore on PID 5968
18:07:54:WU00:FS00:Core PID:6344
18:07:54:WU00:FS00:FahCore 0x17 started
18:07:54:WU00:FS00:0x17:*********************** Log Started 2014-01-19T18:07:54Z ***********************
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Project: 8900 (Run 453, Clone 5, Gen 50)
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Unit: 0x00000057028c126651a68b848ad255d7
18:07:54:WU00:FS00:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Machine: 0
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Digital signatures verified
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Folding@home GPU core17
18:07:54:WU00:FS00:0x17:Version 0.0.52
18:07:54:WU00:FS00:0x17:  Found a checkpoint file
18:07:55:3:127.0.0.1:New Web connection
18:08:04:WARNING:Exception: 5:127.0.0.1: Receive error: 10054: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
18:08:04:WARNING:Exception: 6:127.0.0.1: Receive error: 10054: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
18:08:04:WARNING:Exception: 7:127.0.0.1: Receive error: 10054: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
18:08:04:WARNING:Exception: 8:127.0.0.1: Send error: 10054: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
18:08:07:WARNING:Exception: 9:127.0.0.1: Send error: 10054: An existing connection was forcibly closed by the remote host.
18:09:14:WU00:FS00:0x17:Completed 850000 out of 2500000 steps (34%)
18:09:14:WU00:FS00:0x17:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900


Any idea whats happening - I have run driver 320.49, on another PC that is running 24/7 with 3 GTX650 Ti s - I have no problems at all!
Mitche01
 
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2013 7:22 am

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby davidcoton » Sun Jan 19, 2014 8:28 pm

You have set client-type beta. I don't think this is a beta test problem, but try removing the beta flag first and then post a new log here.

David
Image
davidcoton
 
Posts: 940
Joined: Wed Nov 05, 2008 3:19 pm
Location: Cambridge, UK

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby Mitche01 » Sun Jan 19, 2014 8:51 pm

My oher rig i mentioned has the beta flag so confident its not that.

But will try it
Mitche01
 
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2013 7:22 am

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby 7im » Sun Jan 19, 2014 10:54 pm

The beta flag is not the problem. The problem is that beta is not supported in this public section of the forum. You would need to join the beta team and then post your question in the beta section of the forum.
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 14648
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby bruce » Mon Jan 20, 2014 12:06 am

Beta projects are more likely to have problems than non-beta projects. The fact that one client may have gotten an unstable WU and the other one didn't does not prove that the beta flag is not the problem. If you're not prepared to deal with those instabilites, do not run with the beta flag. If you are prepared, it needs to be reported in the beta forum. In any case, WE CANNOT SUPPORT BETA PROJECTS HERE.
bruce
 
Posts: 22623
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby Mitche01 » Tue Jan 21, 2014 8:52 am

My apologies if I have made people angry!

The crashes I had have now resolved them selves by a re-install of driver 320.49.

PS - Can I ask site admin to move my post to Beta area?

Thanks

Mitche01
Mitche01
 
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2013 7:22 am

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby bruce » Wed Jan 22, 2014 3:23 pm

Nobody's angry (except maybe you because you couldn't get the help you were looking for). I'm glad you found the problem.
bruce
 
Posts: 22623
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby Mitche01 » Thu Jan 23, 2014 8:08 pm

Erm I am not angry either. I managed to resolve my issue before we explored it any further. I am sorry I infered I was angry...not sure how that was picked up!?

I will no longer post here for my beta issues...my apologies.
Thank you for your time.
Mitche01
 
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2013 7:22 am

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby bruce » Fri Jan 24, 2014 11:49 pm

Mitche01 wrote:I will no longer post here for my beta issues...my apologies.
Thank you for your time.


I don't understand. Nobody's angry.

We're here to help.
bruce
 
Posts: 22623
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: FahCore_17.exe keeps crashing

Postby Mitche01 » Sat Jan 25, 2014 8:34 am

Because you asked me not to post BETA issues here...but in the beta arwa.
Mitche01
 
Posts: 24
Joined: Wed Aug 28, 2013 7:22 am


Return to Problems with NVidia drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron