Titan Blacks won't fold

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though NVidia has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Re: Titan Blacks won't fold

Postby davidcoton » Sun Jul 20, 2014 11:24 pm

Latest version (7.4.4) does assign n-1 cores to CPU. I think that is irrespective of the number of GPUs. Also note that different cores and different GPU manufacturers need different amounts of CPU, so the setting is always a "best guess" and can often be improved by tweaking.
Image
davidcoton
 
Posts: 940
Joined: Wed Nov 05, 2008 3:19 pm
Location: Cambridge, UK

Re: Titan Blacks won't fold

Postby bruce » Sun Jul 20, 2014 11:45 pm

blacckbox wrote:Why doesn't the software automatically drop a cpu core for each gpu detected?!


The Pande Group's expertise is in protein analysis, not hardware optimiztion. Software to analyze all hardware combinations would be extremely complex and would contribute very little to the actual analysis of proteins. During initial installation, it makes a reasonable guess that gets a "reasonable" setup for relatively simple systems. For those who have more complex systems or who are looking for better optimizations, it's assumed that experts will figure out how best to optimize their own systems more effectively that software could possibly do so -- perhaps with the help of other forum members.
bruce
 
Posts: 22603
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Previous

Return to Problems with NVidia drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron