WARNING Do not upgrade to 375/376.xx drivers (for xx<48)

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though NVidia has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

WARNING Do not upgrade to 375/376.xx drivers (for xx<48)

Postby nintendoeats » Sat Oct 22, 2016 1:18 am

I just installed the new drivers and now they crash every time F@H tries to start running. I have a 1060. Is anybody else having this problem?
Last edited by bruce on Sat Dec 24, 2016 6:22 am, edited 6 times in total.
Reason: Added warning in topic title.
nintendoeats
 
Posts: 23
Joined: Fri Mar 06, 2015 5:58 am

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby nintendoeats » Sat Oct 22, 2016 1:25 am

I reinstalled the old drivers and it works fine now.
nintendoeats
 
Posts: 23
Joined: Fri Mar 06, 2015 5:58 am

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby ChristianVirtual » Sat Oct 22, 2016 2:30 am

What OS ? What driver source ? sometimes components relevant for folding are missing in some driver packages (e.g. OpenCL). A bit more information about your environment would be helpful.

Ideally you would get the driver from nVidia site (thats valid for Linux and Windows)
ImageImage
Please contribute your logs to http://ppd.fahmm.net
User avatar
ChristianVirtual
 
Posts: 1476
Joined: Tue May 28, 2013 12:14 pm
Location: 日本 東京

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby nintendoeats » Sat Oct 22, 2016 12:19 pm

Windows 7 64-bit, Drivers installed through GeForce Experience. I am mainly curious if it is just me, I don't expect that there is anything that can be done about the problem until Nvidia fixes it.
nintendoeats
 
Posts: 23
Joined: Fri Mar 06, 2015 5:58 am

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby pithos » Sat Oct 22, 2016 3:45 pm

Multiple people myself included have this problem. Typical NVIDIA putting out blatantly misleading patch notes. A game ready driver should not have any impact on gpu computing.

OS WIn 10 Insider preview fast ring 14951
pithos
 
Posts: 11
Joined: Wed Sep 26, 2012 11:55 pm

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby nintendoeats » Sat Oct 22, 2016 3:51 pm

Ok, glad to know that.
nintendoeats
 
Posts: 23
Joined: Fri Mar 06, 2015 5:58 am

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby bruce » Sat Oct 22, 2016 5:14 pm

I don't need game-ready drivers ... I need FAH-ready drivers.

I'm running 373.06 on my {GT740 + GTX960} on my Windows machine.
bruce
 
Posts: 21293
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: 375 Drivers Not Working With F@H

Postby toTOW » Sat Oct 22, 2016 9:22 pm

It seems that 375.57 drivers are breaking FAH. I have two confirmed reports (one of my machine and one from a friend) on Windows 10 64 bits that after installing those drivers, the core will fail to start with the following error in a loop :

Code: Select all
21:11:08:WU01:FS00:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
21:11:08:WU01:FS00:0x21:Version 0.0.17
21:12:07:WU01:FS00:0x21:ERROR:exception: Error downloading array interactionCount: clEnqueueReadBuffer (-5)
21:12:07:WU01:FS00:0x21:Saving result file logfile_01.txt
21:12:07:WU01:FS00:0x21:Saving result file log.txt
21:12:07:WU01:FS00:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
21:12:10:WARNING:WU01:FS00:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)


I strongly recommand to stick with previous drivers (372.70 for instance) until we figure out what is going on ...
Folding@Home beta tester since 2002. Folding Forum moderator since July 2008.

FAH-Addict : latest news, tests and reviews about Folding@Home project.

Image
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 8916
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby SpanishJohn » Sun Oct 23, 2016 9:26 am

I have the same problem with 980 sli
SpanishJohn
 
Posts: 6
Joined: Sun Oct 05, 2014 12:20 pm

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby Breach » Sun Oct 23, 2016 9:42 am

Had the same problem when I updated. But since a restart it seems to be working fine? Except that it doesn't go into boost mode.

[Edit: Yep, same here
Code: Select all
10:07:12:WU01:FS01:Starting
10:07:12:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/ProgramData/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/beta/Core_18.fah/FahCore_18.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 10860 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
10:07:12:WU01:FS01:Started FahCore on PID 10712
10:07:12:WU01:FS01:Core PID:11440
10:07:12:WU01:FS01:FahCore 0x18 started
10:07:13:WU01:FS01:0x18:*********************** Log Started 2016-10-23T10:07:13Z ***********************
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Project: 9661 (Run 0, Clone 69, Gen 93)
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Unit: 0x00000065ab436c9b56de69ba81427797
10:07:13:WU01:FS01:0x18:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Machine: 1
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Digital signatures verified
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Folding@home GPU core18
10:07:13:WU01:FS01:0x18:Version 0.0.4
10:07:17:WU01:FS01:0x18:Completed 0 out of 2000000 steps (0%)
10:07:17:WU01:FS01:0x18:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
10:07:48:WU01:FS01:0x18:Completed 20000 out of 2000000 steps (1%)
10:08:17:WU01:FS01:0x18:Completed 40000 out of 2000000 steps (2%)
10:08:46:WU01:FS01:0x18:Completed 60000 out of 2000000 steps (3%)
10:09:15:WU01:FS01:0x18:Completed 80000 out of 2000000 steps (4%)
10:09:37:WU01:FS01:0x18:ERROR:exception: Error downloading array posq: clEnqueueReadBuffer (-5)
10:09:37:WU01:FS01:0x18:Saving result file logfile_01.txt
10:09:37:WU01:FS01:0x18:Saving result file log.txt
10:09:37:WU01:FS01:0x18:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
10:09:40:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
10:09:40:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:9661 run:0 clone:69 gen:93 core:0x18 unit:0x00000065ab436c9b56de69ba81427797
10:09:40:WU01:FS01:Uploading 2.83KiB to 171.67.108.155
10:09:40:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.155:8080
10:09:40:WU01:FS01:Upload complete
10:09:43:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
10:09:43:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
10:09:43:WU01:FS01:Cleaning up

/]
Windows 10 x64 / i6700k @4.6Ghz / ASUS Sabertooth Z170 / 16GB DDR4 2400 CL10 / MSI 1070 @2000MHz / Creative Titanium HD / Tube amp, Sennheiser 650 / PSU Corsair AX1200i / Samsung 840 Pro, OCZ Vertex 3 SSD, HDDs in RAID
Breach
 
Posts: 191
Joined: Sat Mar 09, 2013 8:07 pm
Location: Brussels, Belgium

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby toTOW » Sun Oct 23, 2016 10:12 am

I always reboot after installing GPU drivers but nope, it doesn't help :(
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 8916
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby Breach » Sun Oct 23, 2016 10:30 am

toTOW wrote:I always reboot after installing GPU drivers but nope, it doesn't help :(


Posted here:
https://forums.geforce.com/default/topi ... 20-16-/19/
Breach
 
Posts: 191
Joined: Sat Mar 09, 2013 8:07 pm
Location: Brussels, Belgium

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby red454 » Sun Oct 23, 2016 2:48 pm

I am using the latest 375.57 driver. It took about 20 attempts / downloads until a work unit would run without crashing. Currently on 10490.

System specs:
Win10 Pro 64
i7 5820K
32GB RAM
ASUS Rampage V Extreme
GTX Titan X
Folding Version: 7.4.15
Image
User avatar
red454
 
Posts: 22
Joined: Sun Apr 22, 2012 1:35 pm
Location: Indy

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby jesanfafon » Sun Oct 23, 2016 4:27 pm

I had the same issue last night and had to downgrade for F@H
jesanfafon
 
Posts: 9
Joined: Wed Sep 14, 2016 3:01 pm

Re: WARNING ! Do not upgrade to 375.57 drivers.

Postby bollix47 » Sun Oct 23, 2016 5:24 pm

This driver has been replaced by nvidia with 375.63 at http://www.nvidia.com/drivers .

If you do not have a specific reason to upgrade and your folding is working I recommend not upgrading at this time, at least until there's some assurance that nv has released a valid update. If you already did and folding is not working please reinstall the older drivers that worked.
bollix47
 
Posts: 3401
Joined: Sun Dec 02, 2007 5:04 am
Location: Canada

Next

Return to Problems with NVidia drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron