[#1107] ATI FirePro V4800 unsupported

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though AMD has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Wed Feb 05, 2014 6:12 am

One of the other developers noted the GPU description in the log matches an older GPUs.txt file and not the newest file.

It would seem we need to uninstall and make sure all of fah is gone, and then install the newest version and hope for a good result.
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Thu Feb 06, 2014 11:57 am

Hi,

I've uninstalled and removed all data from my 7.4.0 client, then installed version 7.4.2. My GPU is still shown as UNSUPPORTED

Code: Select all
*********************** Log Started 2014-02-06T10:52:06Z ***********************
10:52:06:************************* Folding@home Client *************************
10:52:06:      Website: http://folding.stanford.edu/
10:52:06:    Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
10:52:06:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
10:52:06:         Args: --open-web-control
10:52:06:       Config: <none>
10:52:06:******************************** Build ********************************
10:52:06:      Version: 7.4.2
10:52:06:         Date: Jan 24 2014
10:52:06:         Time: 13:51:17
10:52:06:      SVN Rev: 4112
10:52:06:       Branch: fah/trunk/client
10:52:06:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
10:52:06:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
10:52:06:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
10:52:06:     Platform: win32 XP
10:52:06:         Bits: 32
10:52:06:         Mode: Release
10:52:06:******************************* System ********************************
10:52:06:          CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU W3520 @ 2.67GHz
10:52:06:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 26 Stepping 5
10:52:06:         CPUs: 4
10:52:06:       Memory: 3.98GiB
10:52:06:  Free Memory: 939.68MiB
10:52:06:      Threads: WINDOWS_THREADS
10:52:06:   OS Version: 6.1
10:52:06:  Has Battery: false
10:52:06:   On Battery: false
10:52:06:   UTC Offset: 7
10:52:06:          PID: 6544
10:52:06:          CWD: C:/Users/Journalist/AppData/Roaming/FAHClient
10:52:06:           OS: Windows 7 Professional
10:52:06:      OS Arch: AMD64
10:52:06:         GPUs: 1
10:52:06:        GPU 0: UNSUPPORTED: FirePro V4800
10:52:06:         CUDA: Not detected
10:52:06:Win32 Service: false
10:52:06:***********************************************************************
10:52:06:<config>
10:52:06:  <!-- Folding Slots -->
10:52:06:</config>
10:52:06:Connecting to assign-GPU.stanford.edu:80
10:52:07:Connecting to assign-GPU2.stanford.edu:80
10:52:08:Updated GPUs.txt
10:52:08:Read GPUs.txt
10:52:08:Trying to access database...
10:52:08:Successfully acquired database lock
10:52:08:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:3 (not configured)
10:52:14:14:127.0.0.1:New Web connection
10:53:09:Saving configuration to config.xml
10:53:09:<config>
10:53:09:  <!-- Folding Slots -->
10:53:09:  <slot id='0' type='CPU'/>
10:53:09:</config>
10:53:09:Set client configured
10:53:09:WU00:FS00:Connecting to assign3.stanford.edu:8080
10:53:10:WU00:FS00:Connecting to assign3.stanford.edu:8080
10:53:10:WU00:FS00:Assigned to work server 169.229.194.42
10:53:10:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:3 from 169.229.194.42
10:53:10:WU00:FS00:Connecting to 169.229.194.42:8080
10:53:14:WU00:FS00:Downloading 620.88KiB
10:53:15:WU00:FS00:Download complete
10:53:15:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10148 run:8 clone:0 gen:128 core:0xa4 unit:0x0000008df0af4212524ef0eba7b5caee
10:53:15:WU00:FS00:Downloading core from http://www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah
10:53:15:WU00:FS00:Connecting to www.stanford.edu:80
10:53:18:WU00:FS00:FahCore a4: Downloading 2.89MiB
10:53:24:WU00:FS00:FahCore a4: 23.81%
10:53:30:WU00:FS00:FahCore a4: 60.60%
10:53:36:WU00:FS00:FahCore a4: 93.06%
10:53:37:WU00:FS00:FahCore a4: Download complete
10:53:37:WU00:FS00:Valid core signature
10:53:37:WU00:FS00:Unpacked 9.59MiB to cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe
10:53:37:WU00:FS00:Starting
10:53:37:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/Journalist/AppData/Roaming/FAHClient/cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 6544 -checkpoint 15 -np 3
10:53:38:WU00:FS00:Started FahCore on PID 7596
10:53:39:WU00:FS00:Core PID:7604
10:53:39:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:- Created dyn
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 635271 -> 1396572 (decompressed 219.8 percent)
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=635271 data_size=1396572, decompressed_data_size=1396572 diff=0
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Project: 10148 (Run 8, Clone 0, Gen 128)
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
10:53:40:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
10:53:45:WU00:FS00:0xa4:Mapping NT from 3 to 3
10:53:46:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 1000000 steps  (0%)
10:54:10:Saving configuration to config.xml
10:54:10:<config>
10:54:10:  <!-- User Information -->
10:54:10:  <passkey v='********************************'/>
10:54:10:  <team v='79419'/>
10:54:10:  <user v='tsukumogami'/>
10:54:10:
10:54:10:  <!-- Folding Slots -->
10:54:10:  <slot id='0' type='CPU'/>
10:54:10:</config>
10:54:37:Saving configuration to config.xml
10:54:37:<config>
10:54:37:  <!-- Network -->
10:54:37:  <proxy v=':8080'/>
10:54:37:
10:54:37:  <!-- User Information -->
10:54:37:  <passkey v='********************************'/>
10:54:37:  <team v='79419'/>
10:54:37:  <user v='tsukumogami'/>
10:54:37:
10:54:37:  <!-- Folding Slots -->
10:54:37:  <slot id='0' type='CPU'/>
10:54:37:</config>
10:55:11:Saving configuration to config.xml
10:55:11:<config>
10:55:11:  <!-- Network -->
10:55:11:  <proxy v=':8080'/>
10:55:11:
10:55:11:  <!-- User Information -->
10:55:11:  <passkey v='********************************'/>
10:55:11:  <team v='79419'/>
10:55:11:  <user v='tsukumogami'/>
10:55:11:
10:55:11:  <!-- Folding Slots -->
10:55:11:  <slot id='0' type='CPU'/>
10:55:11:</config>
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Thu Feb 06, 2014 3:50 pm

Please open the GPUS.txt file on your system and post the line of data for the V4800 in that file.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Thu Feb 06, 2014 5:18 pm

Hi,

This is the line regarding Firepro v4800:
Code: Select all
0x1002:0x68c8:1:4:Redwood [FirePro V4800 (FireGL V)]
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Fri Feb 07, 2014 12:30 am

Thanks for reconfirming this information (again).

There has been progress made on this issue according to the bug tracking notes for ticket #1107. In my thoroughness when troubleshooting, I removed and readded the entry for the V4800 in the Whitelist, thinking there might have been a hidden character or something blocking the operation. As it turns out, this removal and addition highlighted an unknown bug in the update routine of the GPUs.txt process, which is the cause of the unsupported problem for a supported device.

The notes suggest the problem will be fixed in the next client release. No guarantee or ETA, but definitely progress. Thanks for hanging in there.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: [#1107] ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Sun Mar 09, 2014 11:23 am

Hi,

Today I checked ticket 1107 and realized that my problem is fixed in version 7.4.3, but now version 7.4.4 also has entered open beta. Should I use 7.4.3 or 7.4.4?
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: [#1107] ATI FirePro V4800 unsupported

Postby folding_hoomer » Sun Mar 09, 2014 3:28 pm

Try Version 7.4.4 - it contains the latest bug-fixes incl. those of Version 7.4.3.
Image
folding_hoomer
 
Posts: 349
Joined: Sun Feb 10, 2013 7:06 pm
Location: Bavaria, Germany

Re: [#1107] ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Tue Mar 11, 2014 1:14 pm

My GPU starts folding with version 7.4.4. Thanks everyone.
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Previous

Return to Problems with AMD/ATI drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron