[#1107] ATI FirePro V4800 unsupported

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though AMD has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Tue Jan 21, 2014 2:42 am

Hi,

0. I have double checked my ID with GPU-Z, it is 0x1002:0x68c8:1:4
1. My ID is in GPU.txt, which from what I understand is the greylist.
2. If GPU.txt is not the whitelist, please point me to the whitelist so that I can check.
3. From what I read on AMD site and Wikipedia, this card does support OpenCL, is there any other requirement?
4. How do I do this?
5. I've download and install the latest driver package from AMD site ( version 13.152.4)
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Tue Jan 21, 2014 7:59 am

Some of those steps would need to be done by a mod, so don't sweat it.

Thanks for verifying that information, but I need a little more info because the parts don't quite add up.

The V4800 was added to the Greylist (both white and black in same list) several months ago. It was white listed as being a supported device. That's the 1:4 part you see in the GPUs.txt file. That's the part that doesn't add up. The client should read the file and not say unsupported in the log.

First, did you need to update that file manually? As in did you have to download the file from the link in the forum? If yes, where was the file saved to, what folder?
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Tue Jan 21, 2014 9:36 am

Hi,

I didn't update the GPU.txt file. I just check that file in FAHClient data directory, once I see that file already contains my card, I just leave it alone.
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Tue Jan 21, 2014 4:19 pm

Let's force fah to download the file again. Delete the GPUs.txt file and then quit the client from the tray icon. Wait a minute or two, then restart the client. Verify fah downloaded a new file.

Quit the client again. Wait and restart again. Does the log still show the v4800 as unsupported?

Sorry for all the hoop jumping. I haven't seen this problem before.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Wed Jan 22, 2014 2:54 am

Hi,

I've followed your instrunction and deleted GPUs.txt, quit client then restarted. However, the client did not attempt to redownload the greylist, it just started folding on CPU.

After that, I tried downloading the GPUs.txt file from fah site and put in manually in AppData/Roaming/FAHClient (I got there via data directory short cut of the client in start menu). But still, my card is reported as unsupported.
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Wed Jan 22, 2014 5:25 am

I will have to contact the developers. Never seen this happen before.

Is there a line in your config.xml file that says something like GPU = false?
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Wed Jan 22, 2014 7:53 am

Hi,

This is my config.xml file, there is no line concerning GPU in it.

Code: Select all
<config>
  <!-- Folding Slot Configuration -->
  <power v='full'/>

  <!-- Network -->
  <proxy v=':8080'/>

  <!-- User Information -->
  <OMITTED>

  <!-- Folding Slots -->
  <slot id='0' type='CPU'/>
</config>
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby PantherX » Wed Jan 22, 2014 4:08 pm

If you want, you could give V7.4.0 Beta FAHClient a chance and see if your issue is resolved or not (viewtopic.php?f=94&t=25559). I would recommend a fresh installation so make sure that you finish the current WUs before doing the installation.
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Troubleshooting Bad WUs Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6850
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Wed Jan 22, 2014 5:21 pm

tsukumogami wrote:Hi,

This is my config.xml file, there is no line concerning GPU in it.

Code: Select all
<config>
  <!-- Folding Slot Configuration -->
  <power v='full'/>

  <!-- Network -->
  <proxy v=':8080'/>

  <!-- User Information -->
  <OMITTED>

  <!-- Folding Slots -->
  <slot id='0' type='CPU'/>
</config>


Sorry, that GPUs setting won't show unless using the verbosity 5 setting for the log.

Try the new beta version as suggested. Couldn't hurt at this point.
User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby jcoffland » Wed Jan 22, 2014 11:23 pm

@tsukumogami, What output do you get when you run FAHCient.exe --lspci on the command line?
Cauldron Development LLC
http://cauldrondevelopment.com/
User avatar
jcoffland
Pande Group Member
 
Posts: 1017
Joined: Fri Oct 10, 2008 7:42 pm
Location: San Jose, CA

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Thu Jan 23, 2014 2:24 am

Hi,
If you want, you could give V7.4.0 Beta FAHClient a chance and see if your issue is resolved or not (viewtopic.php?f=94&t=25559). I would recommend a fresh installation so make sure that you finish the current WUs before doing the installation.

OK, I'll try the beta version once my current WU finishes.

@tsukumogami, What output do you get when you run FAHCient.exe --lspci on the command line?

This is output of your command:
Code: Select all
VendorID:DeviceID:Vendor Name:Description
0x1002:0x68c8:Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI:FirePro V4800
0x1002:0xaa60:Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI:High Definition Audio Controller
0x11c1:0x5811:LSI Corporation:LSI 1394 OHCI Compliant Host Controller
0x14e4:0x1681:Broadcom Corporation:Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
0x14e4:0x1684:Broadcom Corporation:Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet
0x8086:0x244e:Intel Corporation:Intel(R) 82801 PCI Bridge - 244E
0x8086:0x2822:Intel Corporation:Intel(R) ICH8R/ICH9R/ICH10R/DO/5 Series/3400 Series SATA RAID Controller
0x8086:0x2c01:Intel Corporation:Intel(R) QuickPath Architecture System Address Decoder - 2C01
0x8086:0x2c10:Intel Corporation:Intel(R) QuickPath Interconnect Link 0 - 2C10
0x8086:0x2c11:Intel Corporation:Intel(R) QuickPath Interconnect Physical 0 - 2C11
0x8086:0x2c18:Intel Corporation:Integrated Memory Controller - 2C18
0x8086:0x2c19:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Target Address Decoder - 2C19
0x8086:0x2c1c:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Test Registers - 2C1C
0x8086:0x2c20:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 0 Control Registers - 2C20
0x8086:0x2c21:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 0 Address Registers - 2C21
0x8086:0x2c22:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 0 Rank Registers - 2C22
0x8086:0x2c23:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 0 Thermal Control Registers - 2C23
0x8086:0x2c28:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 1 Control Registers - 2C28
0x8086:0x2c29:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 1 Address Registers - 2C29
0x8086:0x2c2a:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 1 Rank Registers - 2C2A
0x8086:0x2c2b:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 1 Thermal Control Registers - 2C2B
0x8086:0x2c30:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 2 Control Registers - 2C30
0x8086:0x2c31:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 2 Address Registers - 2C31
0x8086:0x2c32:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 2 Rank Registers - 2C32
0x8086:0x2c33:Intel Corporation:Integrated Memory Controller Channel 2 Thermal Control Registers - 2C33
0x8086:0x2c41:Intel Corporation:Intel(R) QuickPath Architecture Generic Non-Core Registers - 2C41
0x8086:0x3405:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub to ESI Port - 3405
0x8086:0x3408:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 1 - 3408
0x8086:0x340a:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 3 - 340A
0x8086:0x340e:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub PCI Express Root Port 7 - 340E
0x8086:0x3422:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub GPIO and Scratch Pad Registers - 3422
0x8086:0x3423:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub Control Status and RAS Registers - 3423
0x8086:0x3425:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 Physical and Link Layer Registers Port 0 - 3425
0x8086:0x3426:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 Routing and Protocol Layer Registers Port 0 - 3426
0x8086:0x3427:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500 Physical and Link Layer Registers Port 1 - 3427
0x8086:0x3428:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500 Routing and Protocol Layer Register Port 1 - 3428
0x8086:0x342e:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 I/O Hub System Management Registers - 342E
0x8086:0x342f:Intel Corporation:Intel(R) 5520/5500/X58 Trusted Execution Technology Registers - 342F
0x8086:0x3a16:Intel Corporation:Intel(R) ICH10R LPC Interface Controller - 3A16
0x8086:0x3a34:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A34
0x8086:0x3a35:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A35
0x8086:0x3a36:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A36
0x8086:0x3a37:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A37
0x8086:0x3a38:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A38
0x8086:0x3a39:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Universal Host Controller - 3A39
0x8086:0x3a3a:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3A
0x8086:0x3a3c:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family USB Enhanced Host Controller - 3A3C
0x8086:0x3a3e:Intel Corporation:High Definition Audio Controller
0x8086:0x3a40:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 1 - 3A40
0x8086:0x3a4a:Intel Corporation:Intel(R) ICH10 Family PCI Express Root Port 6 - 3A4A


Edit:

V7.4.0 still has the same problem. This is my log:
Code: Select all
*********************** Log Started 2014-01-23T07:10:15Z ***********************
07:10:15:************************* Folding@home Client *************************
07:10:15:      Website: http://folding.stanford.edu/
07:10:15:    Copyright: (c) 2009-2013 Stanford University
07:10:15:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
07:10:15:         Args: --open-web-control
07:10:15:       Config: <none>
07:10:15:******************************** Build ********************************
07:10:15:      Version: 7.4.0
07:10:15:         Date: Jan 11 2014
07:10:15:         Time: 16:39:19
07:10:15:      SVN Rev: 4093
07:10:15:       Branch: fah/trunk/client
07:10:15:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
07:10:15:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
07:10:15:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
07:10:15:     Platform: win32 XP
07:10:15:         Bits: 32
07:10:15:         Mode: Release
07:10:15:******************************* System ********************************
07:10:15:          CPU: Intel(R) Xeon(R) CPU W3520 @ 2.67GHz
07:10:15:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 26 Stepping 5
07:10:15:         CPUs: 4
07:10:15:       Memory: 3.98GiB
07:10:15:  Free Memory: 863.94MiB
07:10:15:      Threads: WINDOWS_THREADS
07:10:15:   OS Version: 6.1
07:10:15:  Has Battery: false
07:10:15:   On Battery: false
07:10:15:   UTC Offset: 7
07:10:15:          PID: 860
07:10:15:          CWD: C:/Users/Journalist/AppData/Roaming/FAHClient
07:10:15:           OS: Windows 7 Professional
07:10:15:      OS Arch: AMD64
07:10:15:         GPUs: 1
07:10:15:        GPU 0: UNSUPPORTED: FirePro V4800
07:10:15:         CUDA: Not detected
07:10:15:Win32 Service: false
07:10:15:***********************************************************************
07:10:15:<config>
07:10:15:  <!-- Folding Slots -->
07:10:15:</config>
07:10:15:Connecting to assign-GPU.stanford.edu:80
07:10:16:Connecting to assign-GPU2.stanford.edu:80
07:10:18:WARNING:Attempting to update GPUs.txt: Failed to connect to assign-GPU2.stanford.edu:80: No connection could be made because the target machine actively refused it.
07:10:18:Trying to access database...
07:10:18:Successfully acquired database lock
07:10:18:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:3 (not configured)
07:10:24:7:127.0.0.1:New Web connection
07:12:41:Set client configured
07:12:41:WU00:FS00:Connecting to assign3.stanford.edu:8080
07:12:42:WU00:FS00:Connecting to assign3.stanford.edu:8080
07:12:42:WU00:FS00:Assigned to work server 171.64.65.124
07:12:42:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:3 from 171.64.65.124
07:12:42:WU00:FS00:Connecting to 171.64.65.124:8080
07:12:45:WU00:FS00:Downloading 808.79KiB
07:12:49:WU00:FS00:Download complete
07:12:49:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:9007 run:75 clone:26 gen:63 core:0xa4 unit:0x00000044664f2de452ba2d4d579c9eb9
07:12:49:WU00:FS00:Downloading core from http://www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah
07:12:49:WU00:FS00:Connecting to www.stanford.edu:80
07:12:51:WU00:FS00:FahCore a4: Downloading 2.89MiB
07:12:57:WU00:FS00:FahCore a4: 19.48%
07:13:03:WU00:FS00:FahCore a4: 56.27%
07:13:09:WU00:FS00:FahCore a4: 86.57%
07:13:11:WU00:FS00:FahCore a4: Download complete
07:13:11:WU00:FS00:Valid core signature
07:13:11:WU00:FS00:Unpacked 9.59MiB to cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe
07:13:11:WU00:FS00:Starting
07:13:11:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/Journalist/AppData/Roaming/FAHClient/cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 860 -checkpoint 15 -np 3
07:13:12:WU00:FS00:Started FahCore on PID 6796
07:13:12:WU00:FS00:Core PID:6952
07:13:12:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:- Created dyn
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 827691 -> 1400900 (decompressed 169.2 percent)
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=827691 data_size=1400900, decompressed_data_size=1400900 diff=0
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Project: 9007 (Run 75, Clone 26, Gen 63)
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
07:13:13:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
07:13:19:WU00:FS00:0xa4:Mapping NT from 3 to 3
07:13:19:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 250000 steps  (0%)
07:13:38:FS00:Shutting core down
07:13:43:WU00:FS00:0xa4:Client no longer detected. Shutting down core
07:13:43:WU00:FS00:0xa4:
07:13:43:WU00:FS00:0xa4:Folding@home Core Shutdown: CLIENT_DIED
07:13:43:WU00:FS00:FahCore returned: INTERRUPTED (102 = 0x66)
07:13:43:WU00:FS00:Starting
07:13:43:WARNING:WU00:FS00:Changed SMP threads from 3 to 4 this can cause some work units to fail
07:13:43:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/Journalist/AppData/Roaming/FAHClient/cores/www.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 860 -checkpoint 15 -np 4
07:13:43:WU00:FS00:Started FahCore on PID 6840
07:13:44:WU00:FS00:Core PID:6460
07:13:44:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 827691 -> 1400900 (decompressed 169.2 percent)
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=827691 data_size=1400900, decompressed_data_size=1400900 diff=0
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Project: 9007 (Run 75, Clone 26, Gen 63)
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
07:13:44:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
07:13:50:WU00:FS00:0xa4:Mapping NT from 4 to 4
07:13:50:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 250000 steps  (0%)
07:13:54:Saving configuration to config.xml
07:13:54:<config>
07:13:54:  <!-- Network -->
07:13:54:  <proxy v=':8080'/>
07:13:54:
07:13:54:  <!-- Slot Control -->
07:13:54:  <power v='full'/>
07:13:54:
07:13:54:  <!-- User Information -->
07:13:54:  <passkey v='********************************'/>
07:13:54:  <team v='79419'/>
07:13:54:  <user v='tsukumogami'/>
07:13:54:
07:13:54:  <!-- Folding Slots -->
07:13:54:  <slot id='0' type='CPU'/>
07:13:54:</config>
07:14:39:Saving configuration to config.xml
07:14:39:<config>
07:14:39:  <!-- Network -->
07:14:39:  <proxy v=':8080'/>
07:14:39:
07:14:39:  <!-- Slot Control -->
07:14:39:  <power v='full'/>
07:14:39:
07:14:39:  <!-- User Information -->
07:14:39:  <passkey v='********************************'/>
07:14:39:  <team v='79419'/>
07:14:39:  <user v='tsukumogami'/>
07:14:39:
07:14:39:  <!-- Folding Slots -->
07:14:39:  <slot id='0' type='CPU'/>
07:14:39:</config>
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby tsukumogami » Tue Jan 28, 2014 11:31 pm

Well I guess that I won't be able to fold with my GPU then?
tsukumogami
 
Posts: 17
Joined: Thu Oct 17, 2013 3:10 pm

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby calxalot » Tue Jan 28, 2014 11:38 pm

Try version 7.4.2. I think Joseph updated GPUs.txt for your card.
Delete any existing GPUs.txt before starting, so a new one will be downloaded.
calxalot
Site Moderator
 
Posts: 410
Joined: Sat Dec 08, 2007 2:33 am
Location: San Francisco

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby 7im » Wed Jan 29, 2014 1:44 am

User avatar
7im
 
Posts: 10189
Joined: Thu Nov 29, 2007 5:30 pm
Location: Arizona

Re: ATI FirePro V4800 unsupported

Postby PantherX » Wed Feb 05, 2014 4:39 am

Please note that the developer has stated that the issue is fixed in V7.4.2 (https://fah.stanford.edu/projects/FAHCl ... #comment:1). Could you please try again and see if your issue is fixed or not?
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6850
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

PreviousNext

Return to Problems with AMD/ATI drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron