Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though AMD has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby v-raze » Thu Jul 07, 2016 3:47 pm

Trying to help my brother out with folding on his laptop- he's been folding with it for a few weeks already but only with the CPU and not the graphics. He has a Dell Inspiron M531R-5535, which uses an AMD A10-5745M APU with Radeon 8610G graphics. This is a reasonably powerful APU for a laptop and he could be making far more PPD if he were able to fold on it, but I can't seem to get it folding properly- whenever I start it, it downloads a work unit, sits there for a minute or so, and then returns a "BAD WORK UNIT" error, without having folded even 0.01% of the WU.

I've tried just about everything I could think of- reinstalling F@H, reinstalling F@H after removing all of the associated data, uninstalling and completely removing the AMD graphics drivers with driversweeper before installing the latest version, removing and re-adding the GPU slot- and nothing has changed it's behavior. I've reached the point where I'm at a complete loss.

I should add that he's running the latest FAHClient, v7.4.4, in a Windows 10 environment.

Now oddly enough, the update to the graphics driver didn't work at all. I've tried every method I could find to update the driver from 15.200.1045.0 to one of the 16.x drivers, and thought I'd finally done it by manually selecting "Update Driver" under the device properties in device manager, as it had shown it was successful and displayed the new driver installed as being that version, but now it's shoowing 15.2 again. My driver issues may be the cause of the folding problem. Any insights?

Here's the log, showing the GPU attempting to fold a work unit and failing before I paused and removed the slot. If I leave it going it will just download another WU and fail again, exactly the same way. The CPU works fine and you can see it starting to fold at the end of the log.

Code: Select all
*********************** Log Started 2016-07-07T14:35:08Z ***********************
14:35:08:************************* Folding@home Client *************************
14:35:08:      Website: http://folding.stanford.edu/
14:35:08:    Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
14:35:08:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
14:35:08:         Args: --open-web-control
14:35:08:       Config: <none>
14:35:08:******************************** Build ********************************
14:35:08:      Version: 7.4.4
14:35:08:         Date: Mar 4 2014
14:35:08:         Time: 20:26:54
14:35:08:      SVN Rev: 4130
14:35:08:       Branch: fah/trunk/client
14:35:08:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
14:35:08:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
14:35:08:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
14:35:08:     Platform: win32 XP
14:35:08:         Bits: 32
14:35:08:         Mode: Release
14:35:08:******************************* System ********************************
14:35:08:          CPU: AMD A10-5745M APU with Radeon(tm) HD Graphics
14:35:08:       CPU ID: AuthenticAMD Family 21 Model 19 Stepping 1
14:35:08:         CPUs: 4
14:35:08:       Memory: 7.19GiB
14:35:08:  Free Memory: 5.20GiB
14:35:08:      Threads: WINDOWS_THREADS
14:35:08:   OS Version: 6.2
14:35:08:  Has Battery: true
14:35:08:   On Battery: false
14:35:08:   UTC Offset: -4
14:35:08:          PID: 2416
14:35:08:          CWD: C:/Users/ME/AppData/Roaming/FAHClient
14:35:08:           OS: Windows 10 Home
14:35:08:      OS Arch: AMD64
14:35:08:         GPUs: 1
14:35:08:        GPU 0: ATI:5 Tinity [Radeon HD 8610G]
14:35:08:         CUDA: Not detected
14:35:08:Win32 Service: false
14:35:08:***********************************************************************
14:35:08:<config>
14:35:08:  <!-- Folding Slots -->
14:35:08:</config>
14:35:08:Connecting to assign-GPU.stanford.edu:80
14:35:08:Updated GPUs.txt
14:35:08:Read GPUs.txt
14:35:08:Trying to access database...
14:35:10:Successfully acquired database lock
14:35:10:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:2 (not configured)
14:35:10:Enabled folding slot 01: PAUSED gpu:0:Tinity [Radeon HD 8610G] (not configured)
14:35:33:Saving configuration to config.xml
14:35:33:<config>
14:35:33:  <!-- Folding Slots -->
14:35:33:  <slot id='0' type='CPU'/>
14:35:33:  <slot id='1' type='GPU'/>
14:35:33:</config>
14:35:43:FS00:Paused
14:36:11:Saving configuration to config.xml
14:36:11:<config>
14:36:11:  <!-- Folding Slots -->
14:36:11:  <slot id='0' type='CPU'>
14:36:11:    <paused v='true'/>
14:36:11:  </slot>
14:36:11:  <slot id='1' type='GPU'/>
14:36:11:</config>
14:36:11:Set client configured
14:36:20:24:127.0.0.1:New Web connection
14:36:31:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:8080
14:36:32:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
14:36:32:WU00:FS01:Assigned to work server 171.67.108.144
14:36:32:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Tinity [Radeon HD 8610G] from 171.67.108.144
14:36:32:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.144:8080
14:36:43:WU00:FS01:Downloading 5.85MiB
14:36:49:WU00:FS01:Download 65.20%
14:36:51:WU00:FS01:Download complete
14:36:51:WU00:FS01:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:13130 run:89 clone:6 gen:16 core:0x21 unit:0x0000000aab436c9057179428a49b335d
14:36:52:WU00:FS01:Downloading core from http://web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah
14:36:52:WU00:FS01:Connecting to web.stanford.edu:80
14:36:53:WU00:FS01:FahCore 21: Downloading 3.47MiB
14:36:59:WU00:FS01:FahCore 21: 89.93%
14:36:59:WU00:FS01:FahCore 21: Download complete
14:36:59:WU00:FS01:Valid core signature
14:36:59:WU00:FS01:Unpacked 11.81MiB to cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah/FahCore_21.exe
14:36:59:WU00:FS01:Starting
14:36:59:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/ME/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah/FahCore_21.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 2416 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor ati
14:36:59:WU00:FS01:Started FahCore on PID 10956
14:37:00:WU00:FS01:Core PID:10888
14:37:00:WU00:FS01:FahCore 0x21 started
14:37:02:WU00:FS01:0x21:*********************** Log Started 2016-07-07T14:37:01Z ***********************
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Project: 13130 (Run 89, Clone 6, Gen 16)
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Unit: 0x0000000aab436c9057179428a49b335d
14:37:02:WU00:FS01:0x21:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Machine: 1
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Reading tar file core.xml
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Reading tar file integrator.xml
14:37:02:WU00:FS01:0x21:Reading tar file state.xml
14:37:03:WU00:FS01:0x21:Reading tar file system.xml
14:37:04:WU00:FS01:0x21:Digital signatures verified
14:37:04:WU00:FS01:0x21:Folding@home GPU Core21 Folding@home Core
14:37:04:WU00:FS01:0x21:Version 0.0.17
14:37:12:Saving configuration to config.xml
14:37:12:<config>
14:37:12:  <!-- Slot Control -->
14:37:12:  <power v='full'/>
14:37:12:
14:37:12:  <!-- Folding Slots -->
14:37:12:  <slot id='0' type='CPU'>
14:37:12:    <paused v='true'/>
14:37:12:  </slot>
14:37:12:  <slot id='1' type='GPU'/>
14:37:12:</config>
14:41:05:WU00:FS01:0x21:ERROR:NaNs detected in forces. 0 0
14:41:05:WU00:FS01:0x21:Saving result file logfile_01.txt
14:41:05:WU00:FS01:0x21:Saving result file log.txt
14:41:05:WU00:FS01:0x21:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:41:06:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:41:06:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:13130 run:89 clone:6 gen:16 core:0x21 unit:0x0000000aab436c9057179428a49b335d
14:41:06:WU00:FS01:Uploading 2.31KiB to 171.67.108.144
14:41:06:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.144:8080
14:41:06:WU00:FS01:Upload complete
14:41:06:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
14:41:07:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:41:07:WU00:FS01:Cleaning up
14:41:08:WU01:FS01:Assigned to work server 171.67.108.144
14:41:08:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Tinity [Radeon HD 8610G] from 171.67.108.144
14:41:08:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.144:8080
14:41:18:FS01:Paused
14:41:19:WU01:FS01:Downloading 6.23MiB
14:41:25:WU01:FS01:Download 37.11%
14:41:27:Saving configuration to config.xml
14:41:27:<config>
14:41:27:  <!-- Network -->
14:41:27:  <proxy v=':8080'/>
14:41:27:
14:41:27:  <!-- Slot Control -->
14:41:27:  <power v='full'/>
14:41:27:
14:41:27:  <!-- Folding Slots -->
14:41:27:  <slot id='0' type='CPU'>
14:41:27:    <paused v='true'/>
14:41:27:  </slot>
14:41:27:</config>
14:41:29:WU01:FS01:Download complete
14:41:29:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:13131 run:4 clone:6 gen:20 core:0x21 unit:0x0000000bab436c90571a9b9babe759df
14:41:29:WARNING:WU01:FS01:Slot ID 1 no longer exists and there are no other matching slots, dumping
14:41:29:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:DUMPED project:13131 run:4 clone:6 gen:20 core:0x21 unit:0x0000000bab436c90571a9b9babe759df
14:41:29:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.144:8080
14:41:30:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:41:30:WU01:FS01:Cleaning up
14:41:35:FS00:Unpaused
14:41:35:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
14:41:36:WU00:FS00:Assigned to work server 171.67.108.158
14:41:36:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:4 from 171.67.108.158
14:41:36:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.158:8080
14:41:37:WU00:FS00:Downloading 807.39KiB
14:41:39:WU00:FS00:Download complete
14:41:39:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:9040 run:579 clone:2 gen:159 core:0xa4 unit:0x000000b9ab436c9e56e9d88d19bd0ffb
14:41:39:WU00:FS00:Downloading core from http://web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah
14:41:39:WU00:FS00:Connecting to web.stanford.edu:80
14:41:39:WU00:FS00:FahCore a4: Downloading 2.89MiB
14:41:43:WU00:FS00:FahCore a4: Download complete
14:41:43:WU00:FS00:Valid core signature
14:41:43:WU00:FS00:Unpacked 9.59MiB to cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe
14:41:44:WU00:FS00:Starting
14:41:44:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/ME/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 2416 -checkpoint 15 -np 4
14:41:44:WU00:FS00:Started FahCore on PID 7708
14:41:44:WU00:FS00:Core PID:1112
14:41:44:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:- Created dyn
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 826255 -> 1402440 (decompressed 169.7 percent)
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=826255 data_size=1402440, decompressed_data_size=1402440 diff=0
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Project: 9040 (Run 579, Clone 2, Gen 159)
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
14:41:46:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
14:41:52:WU00:FS00:0xa4:Mapping NT from 4 to 4
14:41:52:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 250000 steps  (0%)
14:42:17:Saving configuration to config.xml
14:42:17:<config>
14:42:17:  <!-- Network -->
14:42:17:  <proxy v=':8080'/>
14:42:17:
14:42:17:  <!-- Slot Control -->
14:42:17:  <power v='full'/>
14:42:17:
14:42:17:  <!-- Folding Slots -->
14:42:17:  <slot id='0' type='CPU'/>
14:42:17:</config>
14:43:35:FS00:Shutting core down
14:43:36:WU00:FS00:FahCore returned: INTERRUPTED (102 = 0x66)
14:43:39:WU00:FS00:Starting
14:43:39:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/ME/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 2416 -checkpoint 15 -np 4
14:43:39:WU00:FS00:Started FahCore on PID 6536
14:43:39:WU00:FS00:Core PID:4100
14:43:39:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
14:43:39:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 826255 -> 1402440 (decompressed 169.7 percent)
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=826255 data_size=1402440, decompressed_data_size=1402440 diff=0
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:Project: 9040 (Run 579, Clone 2, Gen 159)
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
14:43:40:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
14:43:46:WU00:FS00:0xa4:Mapping NT from 4 to 4
14:43:46:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 250000 steps  (0%)
14:56:15:WU00:FS00:0xa4:Completed 2500 out of 250000 steps  (1%)
15:03:04:WU00:FS00:0xa4:Completed 5000 out of 250000 steps  (2%)
15:10:53:WU00:FS00:0xa4:Completed 7500 out of 250000 steps  (3%)


Does anyone else have a suggestion on how I might get this laptop folding on the GPU slot?
v-raze
 
Posts: 9
Joined: Tue Jun 14, 2016 3:21 am

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby Joe_H » Thu Jul 07, 2016 6:46 pm

When the GPU failed other WU's besides the one shown in this log, is the error the same "14:41:05:WU00:FS01:0x21:ERROR:NaNs detected in forces. 0 0"? If there weer different errors reported, please post relevant sections of the logs. Often a "NaN" error indicates a problem with the WU, but since there is only the one failure report in the database it is not possible to tell yet if the WU is bad.

The 2nd GPU WU was dumped because the folding slot was deleted, it had not been processed at all to give an error.

As for drivers, usually you will need to download them from AMD-ATI's site, the ones supplied through Windows update often are lacking resources needed for folding. This can be a problem with some laptops as only some driver downloads are usable or you need to use the OEM drivers provided through the laptop manufacturer. At a minimum, the driver installation also need to include support for OpenCL.

Finally, while powerful for an integrated GPU , the 8610G might not be fast enough to process WU's within the deadlines. And since it is integrated into the CPU chip, heat generated by the GPU doing continuous WU processing will count towards the TDP thermal dissipation limit. So it may cause the CPU chip to downclock to stay within that limit.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 3812
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby v-raze » Thu Jul 07, 2016 8:25 pm

When the GPU failed other WU's besides the one shown in this log, is the error the same "14:41:05:WU00:FS01:0x21:ERROR:NaNs detected in forces. 0 0"?


Thanks for the timely response! Yes, it's always the same error, forgot to mention that. I deleted the slot right after that because I didn't want to mess up his stats with more failed WUs.

As for drivers, usually you will need to download them from AMD-ATI's site, the ones supplied through Windows update often are lacking resources needed for folding. This can be a problem with some laptops as only some driver downloads are usable or you need to use the OEM drivers provided through the laptop manufacturer. At a minimum, the driver installation also need to include support for OpenCL.


I was attempting to use the drivers straight from AMD. When I thought I'd had it working was when I installed the AMD driver by going into device properties, selecting to update the driver, and selecting to locate the driver manually, and then pointing windows at the driver I'd downloaded from AMD. I hadn't yet tried getting drivers straight from Dell- I can give it a shot and see if it goes any differently.

I do understand the limitations of a mobile APU for folding, but if you can still fold on a GT 120 you should be able to fold on this well enough. I expect I may have to disable CPU folding and only fold on the iGPU to maintain thermal stability, but he can also get an aftermarket cooling solution if needed. I can certainly figure out all of that if I can just get the iGPU folding in the first place. I'll try using the drivers from Dell and let you know if anything changes.
v-raze
 
Posts: 9
Joined: Tue Jun 14, 2016 3:21 am

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby Joe_H » Thu Jul 07, 2016 8:45 pm

v-raze wrote:...but if you can still fold on a GT 120 you should be able to fold on this well enough.

I understand the thinking, but the GT 120 is a card that no longer can be used for folding. The last work this pre-Fermi card could process ran out several months ago, and the original projects meant for that era card ran out nearly 2 years ago. Currently the minimum usable nVidia GPU is from the GT 400 series, and the slower cards from that group are not fast enough to complete within timelimits.
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 3812
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby bruce » Thu Jul 07, 2016 10:22 pm

Using the Microsoft installer is probably your problem. Consult the ATI/AMD site for instructions.

Note: Unless you disable Microsoft's automatic updating of drivers, sooner or later they'll replace the ones provided by the manufacturer, simultaneously disabling the OpenCL portions of the drivers and killing FAH.

NOTE: Despite the similarity of the name, OpenGL is not required when running FAH's client. (It may be useful for other programs.)
bruce
 
Posts: 21270
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby v-raze » Fri Jul 08, 2016 4:37 am

the GT 120 is a card that no longer can be used for folding.

Really? My friend's been folding on his GT 120 for a few months now, last I checked it was still fine. I can double check with him though. You got what I meant anyways.

Using the Microsoft installer is probably your problem.


As I said, I didn't use the microsoft installer. I've not used the microsoft installer at all, or attempted to. I tried multiple times using the AMD installer, and also tried once manually updating the driver to the one I'd downloaded from AMD using device manager. I will try using the Dell driver & installer next though.
v-raze
 
Posts: 9
Joined: Tue Jun 14, 2016 3:21 am

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby _r2w_ben » Sat Jul 09, 2016 2:39 am

Have you tried running FAHBench to confirm OpenCL is working as intended? Try each of the three WU options with NaN checks disabled and every 10 steps.

I have a desktop 65W Kaveri A8 7600 APU. 384 shaders @ 720MHz produces 10-12K PPD and has no problems finishing before the timeout. Folding on the iGPU throttles the CPU from 3.1GHz (3.6Ghz boost) to a continuous 2.4GHz. As a result, the CPU slot using 2 threads produces around 1400PPD. The GPU slot generates 7x more PPD.
_r2w_ben
 
Posts: 115
Joined: Wed Apr 23, 2008 3:11 pm

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby Joe_H » Sat Jul 09, 2016 3:43 am

However you are comparing a desktop APU to a laptop model. The 2.1 GHz, 25W A10-5745M APU is running the 8610G at 533 MHz. With a TDP of only 25W, it will reach thermal limits under much less load and may need to throttle back more.
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 3812
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby toTOW » Sat Jul 09, 2016 3:50 pm

It's a VLIW4 based GPU, and we have seen some reports that some WUs can't run on this (my 6950 is affected) ... you can confirm this by trying to run FAHBench (latest version) on it. If one of the WU types available (NAV if my memories are correct) fails, then you're in the category that won't be able to run some projects. :(
Folding@Home beta tester since 2002. Folding Forum moderator since July 2008.

FAH-Addict : latest news, tests and reviews about Folding@Home project.

Image
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 8914
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby bruce » Sun Jul 10, 2016 10:38 pm

toTOW wrote:IIf one of the WU types available (NAV if my memories are correct) fails, then you're in the category that won't be able to run some projects. :(


Can you supply the necessary information about which GPUs and which WU-types are affected? It would be nice if the servers could be configured to NOT assign those WU-types to those GPUs -- unless it is, in fact, a driver problem and there's still hope that there will be a fix soon.
bruce
 
Posts: 21270
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby toTOW » Mon Jul 11, 2016 8:50 pm

No, since this is an old GPU that I used again as a replacement (between a R9 290X and a 980 Ti), I didn't bother try it more.

In FAHBench, "dhfr" and "dhfr-implicit" where OK, but "nav" was not working ... that's why it's a good test to determine whether a GPU is affected or not.

Don't expect any update, cards based on VLIW architectures went EOL and won't receive any driver updates. 15.7.1 are the latest drivers with proper OpenCL support built in that will work on these cards.

Only GCN based GPUs are now supported.
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 8914
Joined: Sun Dec 02, 2007 10:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby v-raze » Fri Jul 15, 2016 3:43 am

Thanks for all the help everyone! I guess the thing to do is update to 15.7 drivers and give FAHBench a try. Sorry to hear the hardware's probably not fully supported anymore though. Kind of too bad that there's still all that processing power not being leveraged, I'm sure there are plenty of people still running the 6000 series GPUs. They're still capable of max settings at 720p for gaming and they'll easily max out games like League of Legends or DOTA 2 at higher resolutions.
v-raze
 
Posts: 9
Joined: Tue Jun 14, 2016 3:21 am

Re: Folding on AMD Radeon 8610G- Driver Problems

Postby 7im » Fri Jul 15, 2016 4:10 am

Pande Group has always made an effort to support older hardware as long as feasibly possible when many other programs only support the current version, and one previous version.

Windows XP is coming up on its 15 year anniversary and is only just now becoming a liability for folding, and only for GPUs. Still works well for CPU folding.

But the crushing wheel of obsolescence continues to roll on.
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 15237
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona


Return to Problems with AMD/ATI drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron