Problems obtaining GPU WU

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though AMD has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby Joe_H » Sat May 02, 2020 9:10 pm

field 1 - manufacturer ID for PCI devices
field 2 - device ID given by manufacturer
field 3 - used by F@h, 1 is AMD, 2 is nVidia
field 4 - "species" as used by F@h, classes various cards by capabilities
field 5 - description, only used in F@h software for display purposes
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 6610
Joined: Tue Apr 21, 2009 5:41 pm
Location: W. MA

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby das_Keks » Mon May 04, 2020 3:48 pm

I also have troubles getting my old HD5870 to folding and get the dummy work server 192.0.2.1 assigned:

Code: Select all
14:24:53:WU00:FS01:Connecting to 65.254.110.245:80
14:24:53:WU00:FS01:Assigned to work server 192.0.2.1
14:24:53:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Cypress [Radeon HD 5800/6800] from 192.0.2.1
14:24:53:WU00:FS01:Connecting to 192.0.2.1:8080
14:25:14:WARNING:WU00:FS01:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80


I've installed driver 15.200.1062.1004 and GPU-Z says OpenCL is available.

Image

Did anything change for Cypress GPUs?
das_Keks
 
Posts: 1
Joined: Mon May 04, 2020 3:38 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby ACH » Sun Sep 20, 2020 9:46 pm

Similar to the individual who posted before me, I am seeking guidance regarding my old GPUs.

I booted up my older PC this weekend for the first time since earlier this year and immediately began folding, only to discover that the CPU is working; however, the two GPUs (AMD Radeon HD 6900 x2) which would previously fold no longer do so. In reviewing this thread and others, it appears the age of my GPUs is the factor and that they may not be on a "permitted" list.

Curious, are these GPUs no longer supported across any research projects, or can I manually select a specific disease so that my GPUs, as old as they are, can still contribute?

Error details are as follows:

Code: Select all
20:07:06:WU01:FS01:Connecting to assign1.foldingathome.org:80
20:07:06:WU01:FS01:Assigned to work server 192.0.2.1
20:07:06:WU02:FS02:Connecting to assign1.foldingathome.org:80
20:07:06:WU02:FS02:Assigned to work server 192.0.2.1
20:07:08:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Cayman PRO [Radeon 6900 Series] from 192.0.2.1
20:07:08:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:8080
20:07:08:WU02:FS02:Requesting new work unit for slot 02: READY gpu:1:Cayman PRO [Radeon 6900 Series] from 192.0.2.1
20:07:08:WU02:FS02:Connecting to 192.0.2.1:8080
20:07:30:WARNING:WU01:FS01:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
20:07:30:WU01:FS01:Connecting to 192.0.2.1:80
20:07:30:WARNING:WU02:FS02:WorkServer connection failed on port 8080 trying 80
20:07:30:WU02:FS02:Connecting to 192.0.2.1:80
20:07:51:ERROR:WU01:FS01:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.
20:07:52:ERROR:WU02:FS02:Exception: Failed to connect to 192.0.2.1:80: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond.


Client details as follows:

Code: Select all
*********************** Log Started 2020-09-20T11:45:31Z ***********************
11:45:31:Trying to access database...
11:45:31:Successfully acquired database lock
11:45:31:Read GPUs.txt
11:45:31:Enabled folding slot 00: READY cpu:6
11:45:33:Enabled folding slot 01: READY gpu:0:Cayman PRO [Radeon 6900 Series]
11:45:33:Enabled folding slot 02: READY gpu:1:Cayman PRO [Radeon 6900 Series]
11:45:33:****************************** FAHClient ******************************
11:45:33:        Version: 7.6.13
11:45:33:         Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
11:45:33:      Copyright: 2020 foldingathome.org
11:45:33:       Homepage: https://foldingathome.org/
11:45:33:           Date: Apr 27 2020
11:45:33:           Time: 21:21:01
11:45:33:       Revision: 5a652817f46116b6e135503af97f18e094414e3b
11:45:33:         Branch: master
11:45:33:       Compiler: Visual C++ 2008
11:45:33:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
11:45:33:       Platform: win32 10
11:45:33:           Bits: 32
11:45:33:           Mode: Release
11:45:33:         Config: C:\Users\Andrew\AppData\Roaming\FAHClient\config.xml
11:45:33:******************************** CBang ********************************
11:45:33:           Date: Apr 24 2020
11:45:33:           Time: 17:07:55
11:45:33:       Revision: ea081a3b3b0f4a37c4d0440b4f1bc184197c7797
11:45:33:         Branch: master
11:45:33:       Compiler: Visual C++ 2008
11:45:33:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
11:45:33:       Platform: win32 10
11:45:33:           Bits: 32
11:45:33:           Mode: Release
11:45:33:******************************* System ********************************
11:45:33:            CPU: Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz
11:45:33:         CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 42 Stepping 7
11:45:33:           CPUs: 8
11:45:33:         Memory: 15.98GiB
11:45:33:    Free Memory: 13.24GiB
11:45:33:        Threads: WINDOWS_THREADS
11:45:33:     OS Version: 6.2
11:45:33:    Has Battery: false
11:45:33:     On Battery: false
11:45:33:     UTC Offset: -4
11:45:33:            PID: 11136
11:45:33:            CWD: C:\Users\Andrew\AppData\Roaming\FAHClient
11:45:33:  Win32 Service: false
11:45:33:             OS: Windows 10 Enterprise
11:45:33:        OS Arch: AMD64
11:45:33:           GPUs: 2
11:45:33:          GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 AMD:1 Cayman PRO [Radeon 6900 Series]
11:45:33:          GPU 1: Bus:2 Slot:0 Func:0 AMD:1 Cayman PRO [Radeon 6900 Series]
11:45:33:           CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'nvcuda.dll': The
11:45:33:                 specified module could not be found.
11:45:33:
11:45:33:OpenCL Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:2 Slot:0 Compute:1.2 Driver:1800.11
11:45:33:OpenCL Device 1: Platform:0 Device:1 Bus:1 Slot:0 Compute:1.2 Driver:1800.11
11:45:33:******************************* libFAH ********************************
11:45:33:           Date: Apr 15 2020
11:45:33:           Time: 14:53:14
11:45:33:       Revision: 216968bc7025029c841ed6e36e81a03a316890d3
11:45:33:         Branch: master
11:45:33:       Compiler: Visual C++ 2008
11:45:33:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
11:45:33:       Platform: win32 10
11:45:33:           Bits: 32
11:45:33:           Mode: Release
11:45:33:***********************************************************************
11:45:34:<config>
11:45:34:  <!-- Slot Control -->
11:45:34:  <power v='FULL'/>
11:45:34:
11:45:34:  <!-- User Information -->
11:45:34:  <passkey v='*****'/>
11:45:34:  <team v='223518'/>
11:45:34:  <user v='ACH'/>
11:45:34:
11:45:34:  <!-- Folding Slots -->
11:45:34:  <slot id='0' type='CPU'/>
11:45:34:  <slot id='1' type='GPU'/>
11:45:34:  <slot id='2' type='GPU'/>
11:45:34:</config>


Image
ACH
 
Posts: 3
Joined: Sun Sep 20, 2020 9:34 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby JimboPalmer » Mon Sep 21, 2020 12:11 am

ACH

Welcome to Folding@Home!

Sadly your GPU does not do 64 bit Floating Point instructions. (also called Double Precision)

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... 0-x2.c3037

Core_22 needs 64 FP to work. (it also needs OpenCL 1.2, but your card has that support)
Tsar of all the Rushers
I tried to remain childlike, all I achieved was childish.
A friend to those who want no friends
JimboPalmer
 
Posts: 2041
Joined: Mon Feb 16, 2009 5:12 am
Location: Greenwood MS USA

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby Joe_H » Mon Sep 21, 2020 3:17 am

The page referred to above is to an unreleased version of what was later put out as the HD 6990. All HD 6900 cards do have double precision support (FP64), for example this HD 6970 - https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... -6970.c258, or the HD 6950 - https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... -6950.c405.

The reason the cards are not getting assignments is due to a recent realignment of the GPU groupings that is only partly completed. I am not sure exactly when this will be completed. The Terascale cards are capable of processing, but are not as efficiently used by the current folding core as the later GCN cards.
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 6610
Joined: Tue Apr 21, 2009 5:41 pm
Location: W. MA

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby ACH » Mon Sep 21, 2020 11:32 am

JimboPalmer wrote:Welcome to Folding@Home!


Thank you kindly for the warm welcome to the forums, @JimboPalmer!

To clarify for yourself and @Joe_H, the two GPUs are both AMD Radeon HD 6950, identical to the model shown here: https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-hd-6950.c405.

Joe_H wrote:The reason the cards are not getting assignments is due to a recent realignment of the GPU groupings that is only partly completed. I am not sure exactly when this will be completed.


@Joe_H Is there a thread I can subscribe to in order to follow the progress of the GPU grouping realignment you mentioned, or do you recommend I have my GPUs in a "Ready" state for when the grouping realignment is completed?
ACH
 
Posts: 3
Joined: Sun Sep 20, 2020 9:34 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby PantherX » Tue Sep 22, 2020 2:17 am

ACH wrote:...@Joe_H Is there a thread I can subscribe to in order to follow the progress of the GPU grouping realignment you mentioned, or do you recommend I have my GPUs in a "Ready" state for when the grouping realignment is completed?

This was the last update: viewtopic.php?f=24&t=35858

However, the new process for GPU classification is still in the developmental stage and there's no ETA as to when it will be ready. Your best bet is to keep an eye out on the Blog or this Forum.
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Troubleshooting Bad WUs Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6765
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:33 am
Location: Land Of The Long White Cloud

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby JohnChodera » Tue Sep 22, 2020 2:50 am

Just wanted to chime in here: We hope to be able to proceed with this refinement of GPUSpecies soon, but don't have a concrete timetable.
Getting good benchmark data out for the comprehensive 1710x benchmark projects is our first priority! After that, it should be straightforward to begin to automate the GPUSpecies refinement process.

~ John Chodera // MSKCC
User avatar
JohnChodera
Pande Group Member
 
Posts: 406
Joined: Fri Feb 22, 2013 10:59 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby ACH » Tue Sep 22, 2020 12:08 pm

PantherX wrote:This was the last update: viewtopic.php?f=24&t=35858

Bookmarked!

@PantherX and @JohnChodera - Thank you both for your responses and insight into the classification/refinement process underway. Best of luck and I'll keep my system in a Ready state. Take care and thanks again.
ACH
 
Posts: 3
Joined: Sun Sep 20, 2020 9:34 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby Nicpaillard » Tue Sep 22, 2020 6:04 pm

Same problem here ACH, I have an HD 6970 that was working fine until late July (when they changed the classification). I have a GPU sitting there, encouraging my CPU to work as fast as possible... I would like to put it to work too.
Nicpaillard
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 12, 2020 9:30 pm

Re: Problems obtaining GPU WU

Postby bruce » Wed Sep 23, 2020 4:45 pm

Nicpaillard wrote:Same problem here ACH, I have an HD 6970 that was working fine until late July (when they changed the classification). I have a GPU sitting there, encouraging my CPU to work as fast as possible... I would like to put it to work too.


No, this isn't the same problem. From the information available to me, the HD6970 does reportedly process FP64 instructions and can be supported; the HD 6970 X2 cannot. Please post the pcie identification codes for your GPU, either from GPU-Z or from lspci.

Is it the same as the 1002 6719 shown in GPU-Z above? If so, maybe something can be done. I doubt it, as one chip is called a Cayman and the other an Antilles and one is a 67xx and the other a 69xx.
bruce
 
Posts: 20019
Joined: Thu Nov 29, 2007 11:13 pm
Location: So. Cal.

Previous

Return to Problems with AMD/ATI drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron