GeForce GTX 1050

Post requests to add new GPUs to the official whitelist here.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

GeForce GTX 1050

Postby lje » Thu Feb 01, 2018 5:19 pm

I have two identical computers, with a GeForce GTX 1050 GPU. One of them is running Windows 10 (64bit) and F@H runs smoothly on its GPU. The other is running Ubuntu 17.10 (64bit) with NVIDIA Driver 384.111, but F@H does not use its GPU. I'm pasting the results of FAHClient --lspci below. Thank you in advance for any help.
Code: Select all
VendorID:DeviceID:Vendor Name:Description
0x8086:0x591f:Intel Corporation:
0x8086:0x1901:Intel Corporation:
0x8086:0x1911:Intel Corporation:
0x8086:0xa2af:Intel Corporation:
0x8086:0xa2ba:Intel Corporation:
0x8086:0xa282:Intel Corporation:
0x8086:0xa2eb:Intel Corporation:
0x8086:0xa294:Intel Corporation:
0x8086:0xa295:Intel Corporation:
0x8086:0xa296:Intel Corporation:
0x8086:0xa297:Intel Corporation:
0x8086:0xa298:Intel Corporation:
0x8086:0xa299:Intel Corporation:
0x8086:0xa29a:Intel Corporation:
0x8086:0xa29b:Intel Corporation:
0x8086:0xa2c8:Intel Corporation:
0x8086:0xa2a1:Intel Corporation:
0x8086:0xa2f0:Intel Corporation:
0x8086:0xa2a3:Intel Corporation:
0x10de:0x1c81:NVIDIA Corporation:
0x10de:0x0fb9:NVIDIA Corporation:
0x10ec:0x8168:Realtek Semiconductor Co., Ltd.:
0x168c:0x002e:Qualcomm Atheros:
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby bruce » Thu Feb 01, 2018 7:08 pm

0x10de:0x1c81:2:7:GP107 [GeForce GTX 1050] is listed in GPUs.txt, so that's not the problem.

Please post the first ~100 lines of /var/lib/fahclient/log.txt.
Last edited by bruce on Fri Feb 02, 2018 3:54 am, edited 1 time in total.
Reason: fixed path
bruce
 
Posts: 22721
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GeForce GTX 1050

Postby bollix47 » Thu Feb 01, 2018 7:56 pm

The default location for log.txt and GPUs.txt is:
/var/lib/fahclient
bollix47
 
Posts: 3499
Joined: Sun Dec 02, 2007 5:04 am
Location: Canada

Re: GeForce GTX 1050

Postby SteveWillis » Fri Feb 02, 2018 2:01 pm

You don't know for sure that lje has the GPUs.txt file . I know on my rigs I have to manually download it after an install

fah.stanford.edu/file-releases/public/GPUs.txt

/var/lib/fahclient/GPUs.txt
Image

1080 and 1080TI GPUs on Linux Mint
SteveWillis
 
Posts: 410
Joined: Fri Apr 15, 2016 12:42 am

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 2:51 pm

Thank you all! Currently, after a shutdown and restart my /var/lib/fahclient/log.txt does not contain much, namely only
Code: Select all
*********************** Log Started 2018-02-02T14:26:05Z ***********************
14:26:05:************************* Folding@home Client *************************
14:26:05:    Website: http://folding.stanford.edu/
14:26:05:  Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
14:26:05:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
14:26:05:       Args:
14:26:05:     Config: /var/lib/fahclient/config.xml
14:26:05:******************************** Build ********************************
14:26:05:    Version: 7.4.4
14:26:05:       Date: Mar 4 2014
14:26:05:       Time: 12:02:38
14:26:05:    SVN Rev: 4130
14:26:05:     Branch: fah/trunk/client
14:26:05:   Compiler: GNU 4.4.7
14:26:05:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mfpmath=sse -ffast-math
14:26:05:             -fno-unsafe-math-optimizations -msse2
14:26:05:   Platform: linux2 3.2.0-1-amd64
14:26:05:       Bits: 64
14:26:05:       Mode: Release
14:26:05:******************************* System ********************************
14:26:05:        CPU: Intel(R) Core(TM) i5-7600K CPU @ 3.80GHz
14:26:05:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 9
14:26:05:       CPUs: 4
14:26:05:     Memory: 7.75GiB
14:26:05:Free Memory: 2.66GiB
14:26:05:    Threads: POSIX_THREADS
14:26:05: OS Version: 4.13
14:26:05:Has Battery: false
14:26:05: On Battery: false
14:26:05: UTC Offset: 1
14:26:05:        PID: 26617
14:26:05:        CWD: /var/lib/fahclient
14:26:05:         OS: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
14:26:05:    OS Arch: AMD64
14:26:05:       GPUs: 1
14:26:05:      GPU 0: NVIDIA:7 GP107 [GeForce GTX 1050] 1862
14:26:05:       CUDA: 6.1
14:26:05:CUDA Driver: 9000
14:26:05:***********************************************************************
14:26:05:<config>
14:26:05:  <!-- User Information -->
14:26:05:  <user v='lukasz.jez'/>
14:26:05:
14:26:05:  <!-- Folding Slots -->
14:26:05:</config>
14:26:05:Trying to access database...
14:26:35:ERROR:Exception: Error executing: 'PRAGMA synchronous=NORMAL': data
base is locked


Which seems to be the result of my running FAHClient manually after (re-)configuring. It does say there is a GPU, but is unable to access some database. On the other hand, when I start folding through FAHControl, everything works fine except GPU is not used --- in /var/lib/fahclient/logs I have one log that seems to be the result of using FAHControl. I'm attaching its preamble below. However, if I try to add a GPU slot in FAHControl's Configure/Slots, then, after saving, either nothing happens or there is an error message (that I cannot replicate right now, so I'm not pasting it), but no GPU slot is used in the end either way. Let me also note that I do have GPUs.txt file, with the following lines in particular.

(GPUs.txt excerpt)
Code: Select all
0x10de:0x1c80:2:5:GP107 [xxx]
0x10de:0x1c81:2:7:GP107 [GeForce GTX 1050] 1862
0x10de:0x1c82:2:7:GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]  2138
0x10de:0x1c8c:2:5:GP107M [GeForce GTX 1050 Ti M]
0x10de:0x1c8d:2:5:GP107M [GeForce GTX 1050 M]
0x10de:0x1c8e:2:5:GP107M [xxx]
0x10de:0x1ca7:2:5:GP107GL [xxx]
0x10de:0x1ca8:2:5:GP107GL [xxx]
0x10de:0x1caa:2:5:GP107GL [xxx]


(other log preamble)
Code: Select all
*********************** Log Started 2018-01-26T12:53:55Z ***********************
12:53:55:************************* Folding@home Client *************************
12:53:55:    Website: http://folding.stanford.edu/
12:53:55:  Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
12:53:55:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
12:53:55:       Args: --child --lifeline 4547 /etc/fahclient/config.xml --run-as
12:53:55:             fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
12:53:55:     Config: /etc/fahclient/config.xml
12:53:55:******************************** Build ********************************
12:53:55:    Version: 7.4.4
12:53:55:       Date: Mar 4 2014
12:53:55:       Time: 12:02:38
12:53:55:    SVN Rev: 4130
12:53:55:     Branch: fah/trunk/client
12:53:55:   Compiler: GNU 4.4.7
12:53:55:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mfpmath=sse -ffast-math
12:53:55:             -fno-unsafe-math-optimizations -msse2
12:53:55:   Platform: linux2 3.2.0-1-amd64
12:53:55:       Bits: 64
12:53:55:       Mode: Release
12:53:55:******************************* System ********************************
12:53:55:        CPU: Intel(R) Core(TM) i5-7600K CPU @ 3.80GHz
12:53:55:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 9
12:53:55:       CPUs: 4
12:53:55:     Memory: 7.75GiB
12:53:55:Free Memory: 4.01GiB
12:53:55:    Threads: POSIX_THREADS
12:53:55: OS Version: 4.13
12:53:55:Has Battery: false
12:53:55: On Battery: false
12:53:55: UTC Offset: 1
12:53:55:        PID: 4549
12:53:55:        CWD: /var/lib/fahclient
12:53:55:         OS: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
12:53:55:    OS Arch: AMD64
12:53:55:       GPUs: 0
12:53:55:       CUDA: 6.1
12:53:55:CUDA Driver: 9000
12:53:55:***********************************************************************
12:53:55:<config>
12:53:55:  <!-- Client Control -->
12:53:55:  <fold-anon v='true'/>
12:53:55:
12:53:55:  <!-- Folding Slot Configuration -->
12:53:55:  <gpu v='false'/>
12:53:55:
12:53:55:  <!-- Slot Control -->
12:53:55:  <power v='full'/>
12:53:55:
12:53:55:  <!-- User Information -->
12:53:55:  <user v='lukasz.jez'/>
12:53:55:
12:53:55:  <!-- Folding Slots -->
12:53:55:</config>
12:53:55:Switching to user fahclient
12:53:55:Trying to access database...
12:53:55:Successfully acquired database lock
12:53:55:FS00:Set client configured
12:53:55:Enabled folding slot 00: READY cpu:4
12:53:55:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
12:53:57:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
12:53:58:WU00:FS00:Assigned to work server 155.247.166.220
12:53:58:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:4 from 155.247.166.220
12:53:58:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.220:8080
12:53:59:WU00:FS00:Downloading 722.92KiB
12:53:59:WU00:FS00:Download complete
12:53:59:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14021 run:0 clone:10 gen:21 core:0xa4 unit:0x000000190002894c59e4d46e064f8c42
12:53:59:WU00:FS00:Downloading core from http://fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah
12:53:59:WU00:FS00:Connecting to fahwebx.stanford.edu:80
12:54:00:WU00:FS00:FahCore a4: Downloading 2.56MiB
12:54:04:WU00:FS00:FahCore a4: Download complete
12:54:04:WU00:FS00:Valid core signature
12:54:04:WU00:FS00:Unpacked 5.98MiB to cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4
12:54:04:WU00:FS00:Starting
12:54:04:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /var/lib/fahclient/cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4 -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 4549 -checkpoint 15 -np 4
12:54:04:WU00:FS00:Started FahCore on PID 4653
12:54:04:WU00:FS00:Core PID:4657
12:54:04:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:- Created dyn
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 739762 -> 1939388 (decompressed 262.1 percent)
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=739762 data_size=1939388, decompressed_data_size=1939388 diff=0
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Project: 14021 (Run 0, Clone 10, Gen 21)
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
12:54:05:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
12:54:10:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 2500000 steps  (0%)
12:54:14:8:127.0.0.1:New Web connection
12:54:56:Saving configuration to /etc/fahclient/config.xml
12:54:56:<config>
12:54:56:  <!-- Client Control -->
12:54:56:  <fold-anon v='true'/>
12:54:56:
12:54:56:  <!-- Folding Slot Configuration -->
12:54:56:  <gpu v='false'/>
12:54:56:
12:54:56:  <!-- Slot Control -->
12:54:56:  <power v='full'/>
12:54:56:
12:54:56:  <!-- User Information -->
12:54:56:  <user v='lukasz.jez'/>
12:54:56:
12:54:56:  <!-- Folding Slots -->
12:54:56:  <slot id='0' type='CPU'/>
12:54:56:</config>
13:00:12:WU00:FS00:0xa4:Completed 25000 out of 2500000 steps  (1%)
Last edited by lje on Fri Feb 02, 2018 3:31 pm, edited 1 time in total.
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby SteveWillis » Fri Feb 02, 2018 3:22 pm

Just note that the file is GPUs.txt, not GPU.txt. You probably have it but just in case.
SteveWillis
 
Posts: 410
Joined: Fri Apr 15, 2016 12:42 am

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 3:30 pm

You're right, of course. I meant GPUs.txt. (Now corrected in previous post.)
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby bruce » Fri Feb 02, 2018 4:33 pm

lje wrote:Thank you all! Currently, after a shutdown and restart my /var/lib/fahclient/log.txt does not contain much, namely only ...

I recommend reinstalling fahclient_7.4.4_amd64.deb or a later version. One or more of the post-installation steps was not completed correctly.

When you started FAHClient manually, it probably created an additional set of work files and you're now looking at the set that's located in the expected location.

How are you starting FAHClient now? It's supposed to start automatically when you reboot but that may or may not be happening. In essence, FAHClient runs as a service and you are expected to manage what it's doing with FAHControl.
bruce
 
Posts: 22721
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 4:46 pm

Thanks, I'll try reinstalling. But yes, it starts automatically and runs as a service, but it does not use the GPU. As for the initial setup, indeed, the configuration window froze and became completely unresponsive at what seemed like the end of the process. But this has happened to me before on another computer, which does not have a graphics card (only what's integrated with the CPU) and is also running Linux (the most recent Mint, 64bit) --- that one though has been folding without any glitch for months now..
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 5:36 pm

Nothing much has changed after reinstalling. This time I did it all from command line. As far as I recall, it never asked about using GPU. Currently, I have no GPUs.txt in /var/lib/fahclient, and the log in that directory reads as follows:
Code: Select all
*********************** Log Started 2018-02-02T17:27:22Z ***********************
17:27:22:************************* Folding@home Client *************************
17:27:22:    Website: http://folding.stanford.edu/
17:27:22:  Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
17:27:22:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
17:27:22:       Args: --child --lifeline 32267 /etc/fahclient/config.xml --run-as
17:27:22:             fahclient --pid-file=/var/run/fahclient.pid --daemon
17:27:22:     Config: /etc/fahclient/config.xml
17:27:22:******************************** Build ********************************
17:27:22:    Version: 7.4.4
17:27:22:       Date: Mar 4 2014
17:27:22:       Time: 12:02:38
17:27:22:    SVN Rev: 4130
17:27:22:     Branch: fah/trunk/client
17:27:22:   Compiler: GNU 4.4.7
17:27:22:    Options: -std=gnu++98 -O3 -funroll-loops -mfpmath=sse -ffast-math
17:27:22:             -fno-unsafe-math-optimizations -msse2
17:27:22:   Platform: linux2 3.2.0-1-amd64
17:27:22:       Bits: 64
17:27:22:       Mode: Release
17:27:22:******************************* System ********************************
17:27:22:        CPU: Intel(R) Core(TM) i5-7600K CPU @ 3.80GHz
17:27:22:     CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 9
17:27:22:       CPUs: 4
17:27:22:     Memory: 7.75GiB
17:27:22:Free Memory: 2.62GiB
17:27:22:    Threads: POSIX_THREADS
17:27:22: OS Version: 4.13
17:27:22:Has Battery: false
17:27:22: On Battery: false
17:27:22: UTC Offset: 1
17:27:22:        PID: 32269
17:27:22:        CWD: /var/lib/fahclient
17:27:22:         OS: Linux 4.13.0-32-generic x86_64
17:27:22:    OS Arch: AMD64
17:27:22:       GPUs: 0
17:27:22:       CUDA: 6.1
17:27:22:CUDA Driver: 9000
17:27:22:***********************************************************************
17:27:22:<config>
17:27:22:  <!-- Client Control -->
17:27:22:  <fold-anon v='true'/>
17:27:22:
17:27:22:  <!-- Folding Slot Configuration -->
17:27:22:  <gpu v='false'/>
17:27:22:
17:27:22:  <!-- Slot Control -->
17:27:22:  <power v='full'/>
17:27:22:
17:27:22:  <!-- User Information -->
17:27:22:  <user v='lukasz.jez'/>
17:27:22:
17:27:22:  <!-- Folding Slots -->
17:27:22:</config>
17:27:22:Switching to user fahclient
17:27:22:Trying to access database...
17:27:22:Successfully acquired database lock
17:27:22:FS00:Set client configured
17:27:22:Enabled folding slot 00: READY cpu:4
17:27:23:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
17:27:24:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
17:27:26:WU00:FS00:Assigned to work server 171.67.108.158
17:27:26:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:4 from 171.67.108.158
17:27:26:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.158:8080
17:27:28:WU00:FS00:Downloading 806.54KiB
17:27:29:WU00:FS00:Download complete
17:27:29:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:9032 run:160 clone:3 gen:967 core:0xa4 unit:0x00000423ab436c9e5698336f1a41fe05
17:27:29:WU00:FS00:Downloading core from http://fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah
17:27:29:WU00:FS00:Connecting to fahwebx.stanford.edu:80
17:27:30:WU00:FS00:FahCore a4: Downloading 2.56MiB
17:27:32:WU00:FS00:FahCore a4: Download complete
17:27:32:WU00:FS00:Valid core signature
17:27:32:WU00:FS00:Unpacked 5.98MiB to cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4
17:27:32:WU00:FS00:Starting
17:27:32:WU00:FS00:Running FahCore: /usr/bin/FAHCoreWrapper /var/lib/fahclient/cores/fahwebx.stanford.edu/cores/Linux/AMD64/Core_a4.fah/FahCore_a4 -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 32269 -checkpoint 15 -np 4
17:27:32:WU00:FS00:Started FahCore on PID 32335
17:27:32:WU00:FS00:Core PID:32339
17:27:32:WU00:FS00:FahCore 0xa4 started
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:*------------------------------*
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Folding@Home Gromacs GB Core
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Preparing to commence simulation
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:- Looking at optimizations...
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:- Created dyn
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:- Files status OK
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:- Expanded 825380 -> 1398024 (decompressed 169.3 percent)
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=825380 data_size=1398024, decompressed_data_size=1398024 diff=0
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:- Digital signature verified
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Project: 9032 (Run 160, Clone 3, Gen 967)
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Assembly optimizations on if available.
17:27:33:WU00:FS00:0xa4:Entering M.D.
17:27:39:WU00:FS00:0xa4:Completed 0 out of 250000 steps  (0%)
17:28:23:Saving configuration to /etc/fahclient/config.xml
17:28:23:<config>
17:28:23:  <!-- Client Control -->
17:28:23:  <fold-anon v='true'/>
17:28:23:
17:28:23:  <!-- Folding Slot Configuration -->
17:28:23:  <gpu v='false'/>
17:28:23:
17:28:23:  <!-- Slot Control -->
17:28:23:  <power v='full'/>
17:28:23:
17:28:23:  <!-- User Information -->
17:28:23:  <user v='lukasz.jez'/>
17:28:23:
17:28:23:  <!-- Folding Slots -->
17:28:23:  <slot id='0' type='CPU'/>
17:28:23:</config>
17:28:28:8:127.0.0.1:New Web connection
17:28:55:WU00:FS00:0xa4:Completed 2500 out of 250000 steps  (1%)
17:30:11:WU00:FS00:0xa4:Completed 5000 out of 250000 steps  (2%)
17:31:23:WU00:FS00:0xa4:Completed 7500 out of 250000 steps  (3%)

Apart from directory, I also have a newly created /etc/fahclient directory, whose sole file config.xml reads as follows:
Code: Select all
<config>
  <!-- Client Control -->
  <fold-anon v='true'/>

  <!-- Folding Slot Configuration -->
  <gpu v='false'/>

  <!-- Slot Control -->
  <power v='full'/>

  <!-- User Information -->
  <user v='lukasz.jez'/>

  <!-- Folding Slots -->
  <slot id='0' type='CPU'/>
</config>
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby bruce » Fri Feb 02, 2018 6:37 pm

And which drivers are being used by the GPU?
bruce
 
Posts: 22721
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 6:38 pm

As I wrote before: NVIDIA binary driver version 384.111 (proprietary, tested).
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Re: GeForce GTX 1050

Postby Joe_H » Fri Feb 02, 2018 6:46 pm

There is a known problem where the client gets started and configured before detecting the GPU and its driver. That creates the <gpu v='false'/> entry in the configuration and the client does not download and install the GPUs.txt file.

To fix this, open FAHControl and use its Configure control. On the Expert tab add an Extra Client Option, name would be gpu with the value true. Save the changed configuration and restart your system. When restarted the client should now download an updated GPUs.txt file, at worst you might need to do that manually and place it in /var/lib/fahclient.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4556
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: GeForce GTX 1050

Postby bruce » Fri Feb 02, 2018 6:52 pm

Rather than restarting your system, you can
sudo /etc/init.d/FAHClient restart

That way FAHClient won't get started before the connection to your ISP is established.
bruce
 
Posts: 22721
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: GeForce GTX 1050

Postby lje » Fri Feb 02, 2018 6:59 pm

Thank you! Frankly, I have no idea why this worked, because I have tried all that before. But indeed, after setting <gpu v='true'/>, restarting, and then adding GPU slot in FAHControl's Configure/Slots, finally it gave no error message, but rather added the slot, which is now running.
lje
 
Posts: 8
Joined: Thu Feb 01, 2018 5:12 pm

Next

Return to New GPUs (whitelist)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron