Please add Radeo Pro Vega 48

Post requests to add new GPUs to the official whitelist here.

Moderators: Site Moderators, FAHC Science Team

Please add Radeo Pro Vega 48

Postby dogmat1x » Sat Apr 04, 2020 3:28 pm

Please can you add support for the Radeon Pro Vega 48?

fahclient --lspci output

0x1002:0x6869:3:0:0:Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]:Radeon Pro Vega 48


Log output

Code: Select all
*********************** Log Started 2020-04-04T12:52:18Z ***********************
12:52:18:************************* Folding@home Client *************************
12:52:18:        Website: https://foldingathome.org/
12:52:18:      Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
12:52:18:         Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
12:52:18:           Args: --open-web-control
12:52:18:         Config: C:\Users\Ewan\AppData\Roaming\FAHClient\config.xml
12:52:18:******************************** Build ********************************
12:52:18:        Version: 7.5.1
12:52:18:           Date: May 11 2018
12:52:18:           Time: 13:06:32
12:52:18:     Repository: Git
12:52:18:       Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
12:52:18:         Branch: master
12:52:18:       Compiler: Visual C++ 2008
12:52:18:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
12:52:18:       Platform: win32 10
12:52:18:           Bits: 32
12:52:18:           Mode: Release
12:52:18:******************************* System ********************************
12:52:18:            CPU: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
12:52:18:         CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 158 Stepping 12
12:52:18:           CPUs: 16
12:52:18:         Memory: 23.88GiB
12:52:18:    Free Memory: 21.31GiB
12:52:18:        Threads: WINDOWS_THREADS
12:52:18:     OS Version: 6.2
12:52:18:    Has Battery: false
12:52:18:     On Battery: false
12:52:18:     UTC Offset: 1
12:52:18:            PID: 3116
12:52:18:            CWD: C:\Users\Ewan\AppData\Roaming\FAHClient
12:52:18:             OS: Windows 10 Enterprise
12:52:18:        OS Arch: AMD64
12:52:18:           GPUs: 0
12:52:18:           CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'nvcuda.dll': The
12:52:18:                 specified module could not be found.
12:52:18:
12:52:18:OpenCL Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:3 Slot:0 Compute:1.2 Driver:2906.10
12:52:18:  Win32 Service: false
12:52:18:***********************************************************************
dogmat1x
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 04, 2020 3:20 pm

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby JimboPalmer » Sat Apr 04, 2020 8:59 pm

Welcome to Folding@Home!

I do not find a graphics card with that name, what i find is part of a AMD Ryzen CPU. Your log shows a Intel CPU.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... a-48.c3395
If you had this laptop part, the GPU should support folding, it has OpenCL and Double Precision floating point support.

You can try a newer Driver.
https://www.amd.com/en/support

To find your actual GPU, I recommend GPU-Z.
https://www.techpowerup.com/gpuz/
Tsar of all the Rushers
I tried to remain childlike, all I achieved was childish.
A friend to those who want no friends
JimboPalmer
 
Posts: 2067
Joined: Mon Feb 16, 2009 5:12 am
Location: Greenwood MS USA

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby dogmat1x » Sat Apr 04, 2020 10:07 pm

The GPU-Z output looks like this:

Image

When I click on Lookup I get:

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/r ... a-48.c3395

It is installed in a 2019 iMac 27 inch.

Hope this explains things but let me know if there is any more info you need.
dogmat1x
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 04, 2020 3:20 pm

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby JimboPalmer » Sat Apr 04, 2020 10:26 pm

dogmat1x wrote:It is installed in a 2019 iMac 27 inch.

As the MacOS does not have GPU support, that explains why it is not in the GPUs.txt file.
You are dual booting to Windows and it can fold there, it should be a respectable folder.
JimboPalmer
 
Posts: 2067
Joined: Mon Feb 16, 2009 5:12 am
Location: Greenwood MS USA

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby toTOW » Sun Apr 05, 2020 2:13 pm

I guess it's a Hackintosh running Windows ;)

Today, I can't use the GPUs.txt editor to add the GPU ... I'll try again later ...
Folding@Home beta tester since 2002. Folding Forum moderator since July 2008.

FAH-Addict : latest news, tests and reviews about Folding@Home project.

Image
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 5652
Joined: Sun Dec 02, 2007 11:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby toTOW » Sun Apr 05, 2020 10:46 pm

OK, I added this GPU to the list. Let us know how it goes.
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 5652
Joined: Sun Dec 02, 2007 11:38 am
Location: Bordeaux, France

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby dogmat1x » Mon Apr 06, 2020 10:41 am

Many thanks for sorting this out. I was able to add the GPU as an additional folding slot and it is currently folding. I'll have to do some testing to check it is not getting too hot folding with both running at the same time, but looking good so far.

In answer to your previous post. A Hackintosh is a non-Apple computer with MacOS installed. This is an Apple computer with Windows 10 installed on an external USB disk. It cuts down on the desk space required :)

Thanks again
dogmat1x
 
Posts: 3
Joined: Sat Apr 04, 2020 3:20 pm

Re: Please add Radeo Pro Vega 48

Postby toTOW » Mon Apr 06, 2020 12:28 pm

dogmat1x wrote:In answer to your previous post. A Hackintosh is a non-Apple computer with MacOS installed.

This proves how much I know about the Apple world ... :roll:
User avatar
toTOW
Site Moderator
 
Posts: 5652
Joined: Sun Dec 02, 2007 11:38 am
Location: Bordeaux, France


Return to New GPUs (whitelist)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron