Page 1 of 1

FAHControl is not connecting

PostPosted: Thu Jan 18, 2018 2:53 am
by papanugget06
I just installed the windows version for CPU folding but the FAHControl is not connecting. What are possible issues? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Re: FAHControl is not connecting

PostPosted: Thu Jan 18, 2018 3:09 am
by bruce
We need to see the log (see below).

Most likely you have a firewall that's preventing FAHControl from talking to FAHClient and the warning messages are suppressed.

Re: FAHControl is not connecting

PostPosted: Wed Apr 04, 2018 3:12 am
by spsaheli
Different user, same issue. Log snippet is below:

01:56:52:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
01:56:52:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
01:56:52:WU00:FS00:Connecting to 171.64.65.35:80
01:56:52:WU00:FS00:Assigned to work server 171.67.108.158
01:56:52:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:2 from 171.67.108.158
01:56:52:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.158:8080
01:56:52:ERROR:WU00:FS00:Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
01:57:02:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
01:57:02:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.219
01:57:02:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF104 [Quadro 3000M] from 155.247.166.219
01:57:02:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.219:8080
01:57:02:ERROR:WU01:FS01:Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
02:01:06:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:01:06:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
02:01:06:WU00:FS00:Connecting to 171.64.65.35:80
02:01:06:WU00:FS00:Assigned to work server 128.252.203.2
02:01:06:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:2 from 128.252.203.2
02:01:06:WU00:FS00:Connecting to 128.252.203.2:8080
02:01:07:ERROR:WU00:FS00:Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
02:01:16:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
02:01:16:WU01:FS01:Assigned to work server 171.67.108.157
02:01:16:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF104 [Quadro 3000M] from 171.67.108.157
02:01:16:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.157:8080
02:01:38:ERROR:WU01:FS01:Exception: 10002: Received short response, expected 512 bytes, got 0
02:07:57:WU00:FS00:Connecting to 171.67.108.45:8080
02:07:57:WARNING:WU00:FS00:Failed to get assignment from '171.67.108.45:8080': 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
02:07:57:WU00:FS00:Connecting to 171.64.65.35:80
02:07:58:WU00:FS00:Assigned to work server 128.252.203.2
02:07:58:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:2 from 128.252.203.2
02:07:58:WU00:FS00:Connecting to 128.252.203.2:8080
02:07:58:ERROR:WU00:FS00:Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
02:08:07:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.45:80
02:08:07:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.219
02:08:07:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF104 [Quadro 3000M] from 155.247.166.219
02:08:07:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.219:8080
02:08:07:ERROR:WU01:FS01:Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE

Re: FAHControl is not connecting

PostPosted: Thu Apr 05, 2018 3:52 am
by bruce
I understand there was a power failure at Stanford yesterday, messing up many of the VM servers. By now I expect things have been resolved.

As a general rule, the message pair
Connecting to xxx.xx.xxx.xx(:yy)
Exception: 10001: Server responded: HTTP_SERVICE_UNAVAILABLE
(or other messages implying it couldn't connect)
can be a problem with your security software or with the server, itself. Do attempt to open xxx.xx.xxx.xx(:yy) in your browser. If it opens, the server is fine. If it doesn't, try temporarily disabling your security software and try again before reporting it as a server problem.