Am I getting bad WU, or is it my GPU

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby timtoflly » Tue Jul 08, 2014 2:36 am

I have had issues with my GPU failing in the past. It has run fairly well recently. I went away on the 5th and came back it was in a failed state. It kept adding WU to my account, but no WU were being processed. Is there any way to subtract the false WU? What am I doing wrong in my set up? I have the Nvidia 555m on a dell i7. Driver version 8.17.12.8577. It will not let me get the requirements in for the extra credits. The CPU folds just fine. and they work together ok. The GPU fails even without the CPU running.

Code: Select all
14:31:05:WU00:FS01:Starting
14:31:05:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:31:05:WU00:FS01:Started FahCore on PID 21968
14:31:05:WU00:FS01:Core PID:23600
14:31:05:WU00:FS01:FahCore 0x17 started
14:31:06:WU00:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:31:06Z ***********************
14:31:06:WU00:FS01:0x17:Project: 9408 (Run 907, Clone 0, Gen 21)
14:31:06:WU00:FS01:0x17:Unit: 0x0000002d0a3b1e5c5342e86d795e48e4
14:31:06:WU00:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:31:06:WU00:FS01:0x17:Machine: 1
14:31:06:WU00:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:31:07:WU00:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:31:11:WU01:FS01:Upload complete
14:31:11:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:31:11:WU01:FS01:Final credit estimate, 14093.00 points
14:31:11:WU01:FS01:Cleaning up
14:33:14:WU00:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:33:14:WU00:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:33:14:WU00:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:33:14:WU00:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:33:15:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:33:15:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:9408 run:907 clone:0 gen:21 core:0x17 unit:0x0000002d0a3b1e5c5342e86d795e48e4
14:33:15:WU00:FS01:Uploading 2.26KiB to 171.64.65.56
14:33:15:WU00:FS01:Connecting to 171.64.65.56:8080
14:33:15:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:33:15:WU00:FS01:Upload complete
14:33:15:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:33:15:WU00:FS01:Cleaning up
14:33:16:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:33:16:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:33:16:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:33:16:WU01:FS01:Downloading 4.25MiB
14:33:20:WU01:FS01:Download complete
14:33:20:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10467 run:0 clone:256 gen:14 core:0x17 unit:0x0000001b538b3db9538bc02efc99e183
14:33:20:WU01:FS01:Starting
14:33:20:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:33:20:WU01:FS01:Started FahCore on PID 29524
14:33:20:WU01:FS01:Core PID:8928
14:33:20:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
14:33:20:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:33:20Z ***********************
14:33:20:WU01:FS01:0x17:Project: 10467 (Run 0, Clone 256, Gen 14)
14:33:20:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x0000001b538b3db9538bc02efc99e183
14:33:20:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:33:20:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
14:33:20:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:33:21:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:35:30:WU01:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:35:30:WU01:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:35:30:WU01:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:35:30:WU01:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:35:31:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:35:31:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10467 run:0 clone:256 gen:14 core:0x17 unit:0x0000001b538b3db9538bc02efc99e183
14:35:31:WU01:FS01:Uploading 2.20KiB to 140.163.4.233
14:35:31:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:35:31:WU01:FS01:Upload complete
14:35:31:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:35:31:WU01:FS01:Cleaning up
14:35:31:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:35:31:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:35:31:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:35:31:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:35:32:WU00:FS01:Downloading 4.31MiB
14:35:34:WU00:FS01:Download complete
14:35:34:WU00:FS01:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10468 run:0 clone:358 gen:6 core:0x17 unit:0x0000000d538b3db9538cb394943f9d93
14:35:34:WU00:FS01:Starting
14:35:34:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:35:34:WU00:FS01:Started FahCore on PID 50184
14:35:34:WU00:FS01:Core PID:16588
14:35:34:WU00:FS01:FahCore 0x17 started
14:35:35:WU00:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:35:34Z ***********************
14:35:35:WU00:FS01:0x17:Project: 10468 (Run 0, Clone 358, Gen 6)
14:35:35:WU00:FS01:0x17:Unit: 0x0000000d538b3db9538cb394943f9d93
14:35:35:WU00:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:35:35:WU00:FS01:0x17:Machine: 1
14:35:35:WU00:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:35:36:WU00:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:37:49:WU00:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:37:49:WU00:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:37:49:WU00:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:37:49:WU00:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:37:49:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:37:49:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:10468 run:0 clone:358 gen:6 core:0x17 unit:0x0000000d538b3db9538cb394943f9d93
14:37:49:WU00:FS01:Uploading 2.21KiB to 140.163.4.233
14:37:49:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:37:49:WU00:FS01:Upload complete
14:37:50:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:37:50:WU00:FS01:Cleaning up
14:37:50:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:37:50:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:37:50:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:37:50:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:37:50:WU01:FS01:Downloading 2.29MiB
14:37:53:WU01:FS01:Download complete
14:37:53:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:89 gen:33 core:0x17 unit:0x00000038538b3db953822d4819af0d43
14:37:53:WU01:FS01:Starting
14:37:53:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:37:53:WU01:FS01:Started FahCore on PID 50908
14:37:53:WU01:FS01:Core PID:29504
14:37:53:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
14:37:54:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:37:53Z ***********************
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 89, Gen 33)
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x00000038538b3db953822d4819af0d43
14:37:54:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:37:54:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:38:32:WU01:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:38:32:WU01:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:38:32:WU01:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:38:32:WU01:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:38:32:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:38:32:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:89 gen:33 core:0x17 unit:0x00000038538b3db953822d4819af0d43
14:38:32:WU01:FS01:Uploading 2.20KiB to 140.163.4.233
14:38:32:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:38:32:WU01:FS01:Upload complete
14:38:33:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:38:33:WU01:FS01:Cleaning up
14:38:33:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:38:33:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:38:33:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:38:33:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:38:33:WU00:FS01:Downloading 2.29MiB
14:38:36:WU00:FS01:Download complete
14:38:36:WU00:FS01:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:60 gen:25 core:0x17 unit:0x0000002e538b3db953822ce7045ee027
14:38:36:WU00:FS01:Starting
14:38:36:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:38:36:WU00:FS01:Started FahCore on PID 9352
14:38:36:WU00:FS01:Core PID:16356
14:38:36:WU00:FS01:FahCore 0x17 started
14:38:36:WU00:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:38:36Z ***********************
14:38:36:WU00:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 60, Gen 25)
14:38:36:WU00:FS01:0x17:Unit: 0x0000002e538b3db953822ce7045ee027
14:38:36:WU00:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:38:36:WU00:FS01:0x17:Machine: 1
14:38:36:WU00:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:38:37:WU00:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:39:15:WU00:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:39:15:WU00:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:39:15:WU00:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:39:15:WU00:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:39:15:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:39:15:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:60 gen:25 core:0x17 unit:0x0000002e538b3db953822ce7045ee027
14:39:15:WU00:FS01:Uploading 2.20KiB to 140.163.4.233
14:39:15:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:39:15:WU00:FS01:Upload complete
14:39:15:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:39:15:WU00:FS01:Cleaning up
14:39:15:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:39:16:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:39:16:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:39:16:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:39:16:WU01:FS01:Downloading 2.29MiB
14:39:19:WU01:FS01:Download complete
14:39:19:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:215 gen:18 core:0x17 unit:0x00000022538b3db953822eec07402d1f
14:39:19:WU01:FS01:Starting
14:39:19:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:39:19:WU01:FS01:Started FahCore on PID 52804
14:39:19:WU01:FS01:Core PID:7796
14:39:19:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
14:39:19:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:39:19Z ***********************
14:39:19:WU01:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 215, Gen 18)
14:39:19:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x00000022538b3db953822eec07402d1f
14:39:19:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:39:19:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
14:39:19:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:39:20:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:39:58:WU01:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:39:58:WU01:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:39:58:WU01:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:39:58:WU01:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:39:58:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:39:58:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:215 gen:18 core:0x17 unit:0x00000022538b3db953822eec07402d1f
14:39:58:WU01:FS01:Uploading 2.21KiB to 140.163.4.233
14:39:58:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:39:58:WU01:FS01:Upload complete
14:39:58:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:39:58:WU01:FS01:Cleaning up
14:39:58:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:39:58:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:39:58:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:39:58:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:39:59:WU00:FS01:Downloading 2.29MiB
14:40:01:WU00:FS01:Download complete
14:40:01:WU00:FS01:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:207 gen:17 core:0x17 unit:0x00000026538b3db953822ed23a6e7688
14:40:01:WU00:FS01:Starting
14:40:01:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:40:01:WU00:FS01:Started FahCore on PID 41400
14:40:01:WU00:FS01:Core PID:23176
14:40:01:WU00:FS01:FahCore 0x17 started
14:40:01:WU00:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:40:01Z ***********************
14:40:01:WU00:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 207, Gen 17)
14:40:01:WU00:FS01:0x17:Unit: 0x00000026538b3db953822ed23a6e7688
14:40:01:WU00:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:40:01:WU00:FS01:0x17:Machine: 1
14:40:01:WU00:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:40:02:WU00:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:40:39:WU00:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:40:39:WU00:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:40:39:WU00:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:40:39:WU00:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:40:40:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:40:40:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:207 gen:17 core:0x17 unit:0x00000026538b3db953822ed23a6e7688
14:40:40:WU00:FS01:Uploading 2.20KiB to 140.163.4.233
14:40:40:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:40:40:WU00:FS01:Upload complete
14:40:40:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:40:40:WU00:FS01:Cleaning up
14:40:40:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:40:41:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:40:41:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:40:41:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:40:41:WU01:FS01:Downloading 2.29MiB
14:40:43:WU01:FS01:Download complete
14:40:43:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:125 gen:15 core:0x17 unit:0x00000029538b3db953822dc04bc037fa
14:40:43:WU01:FS01:Starting
14:40:43:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:40:43:WU01:FS01:Started FahCore on PID 6568
14:40:43:WU01:FS01:Core PID:11104
14:40:43:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
14:40:43:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:40:43Z ***********************
14:40:43:WU01:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 125, Gen 15)
14:40:43:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x00000029538b3db953822dc04bc037fa
14:40:43:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:40:43:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
14:40:43:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:40:43:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:40:44:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:40:44:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:40:44:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:40:44:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:40:44:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:41:21:WU01:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:41:21:WU01:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:41:21:WU01:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:41:21:WU01:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:41:22:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:41:22:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:125 gen:15 core:0x17 unit:0x00000029538b3db953822dc04bc037fa
14:41:22:WU01:FS01:Uploading 2.21KiB to 140.163.4.233
14:41:22:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:41:22:WU01:FS01:Upload complete
14:41:22:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:41:22:WU01:FS01:Cleaning up
14:41:22:WU00:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:41:23:WU00:FS01:Assigned to work server 140.163.4.233
14:41:23:WU00:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.233
14:41:23:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:41:23:WU00:FS01:Downloading 2.28MiB
14:41:24:WU00:FS01:Download complete
14:41:24:WU00:FS01:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:10466 run:0 clone:178 gen:9 core:0x17 unit:0x00000029538b3db953822e7117c69979
14:41:24:WU00:FS01:Starting
14:41:24:WU00:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:41:24:WU00:FS01:Started FahCore on PID 36380
14:41:24:WU00:FS01:Core PID:19200
14:41:24:WU00:FS01:FahCore 0x17 started
14:41:25:WU00:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:41:24Z ***********************
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Project: 10466 (Run 0, Clone 178, Gen 9)
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Unit: 0x00000029538b3db953822e7117c69979
14:41:25:WU00:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Machine: 1
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:41:25:WU00:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:42:03:WU00:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:42:03:WU00:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:42:03:WU00:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:42:03:WU00:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:42:04:WARNING:WU00:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:42:04:WU00:FS01:Sending unit results: id:00 state:SEND error:FAULTY project:10466 run:0 clone:178 gen:9 core:0x17 unit:0x00000029538b3db953822e7117c69979
14:42:04:WU00:FS01:Uploading 2.20KiB to 140.163.4.233
14:42:04:WU00:FS01:Connecting to 140.163.4.233:8080
14:42:04:WU00:FS01:Upload complete
14:42:04:WU00:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:42:04:WU00:FS01:Cleaning up
14:42:04:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
14:42:04:WU01:FS01:Assigned to work server 171.64.65.56
14:42:04:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 171.64.65.56
14:42:04:WU01:FS01:Connecting to 171.64.65.56:8080
14:42:05:WU01:FS01:Downloading 5.43MiB
14:42:11:WU01:FS01:Download 64.44%
14:42:14:WU01:FS01:Download complete
14:42:15:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:9406 run:886 clone:0 gen:50 core:0x17 unit:0x0000004f0a3b1e5c533e8a9412b9c621
14:42:15:WU01:FS01:Starting
14:42:15:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 9688 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
14:42:15:WU01:FS01:Started FahCore on PID 22552
14:42:15:WU01:FS01:Core PID:29280
14:42:15:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
14:42:15:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-05T14:42:15Z ***********************
14:42:15:WU01:FS01:0x17:Project: 9406 (Run 886, Clone 0, Gen 50)
14:42:15:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x0000004f0a3b1e5c533e8a9412b9c621
14:42:15:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
14:42:15:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
14:42:15:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
14:42:16:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
14:42:17:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
14:42:17:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
14:42:17:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
14:42:17:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
14:42:17:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
14:46:13:WU01:FS01:0x17:ERROR:Win32: 0xc0000005: Exception access violation
14:46:13:WU01:FS01:0x17:Saving result file logfile_01.txt
14:46:13:WU01:FS01:0x17:Saving result file log.txt
14:46:13:WU01:FS01:0x17:Folding@home Core Shutdown: BAD_WORK_UNIT
14:46:14:WARNING:WU01:FS01:FahCore returned: BAD_WORK_UNIT (114 = 0x72)
14:46:14:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAULTY project:9406 run:886 clone:0 gen:50 core:0x17 unit:0x0000004f0a3b1e5c533e8a9412b9c621
14:46:14:WU01:FS01:Uploading 2.26KiB to 171.64.65.56
14:46:14:WU01:FS01:Connecting to 171.64.65.56:8080
14:46:14:WU01:FS01:Upload complete
14:46:14:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
14:46:14:WU01:FS01:Cleaning up
******************************* Date: 2014-07-06 *******************************
01:29:56:Clean exit
timtoflly
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:14 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby Joe_H » Tue Jul 08, 2014 3:30 am

Most of the WU's that failed on your GPU have since been successfully processed by other folders. So it appears your GPU is suspect. Is it overclocked at all? If so you should return the GPU to normal settings. You may also need to upgrade the video driver to a more recent version, or the OEM driver you are using may not include OpenCL support. If OpenCL is not included, you should see if there is a driver download available from nVidia that supports your GPU.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4577
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby timtoflly » Tue Jul 08, 2014 5:09 am

Thank you for checking out the WU. It folds great for a about a week, and then it just fails, and the driver says that Open CL is in the list. Would it work if there was no support for Open CL? I have not overclocked the GPU, but it may come from Dell that way. I think that is done in the bios, and I have only looked at the bios once since I purchased the laptop 2 years ago. I suppose the only thing left is to update the driver. It is not the latest, but it is stable and has never given me any issues.
timtoflly
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:14 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby P5-133XL » Tue Jul 08, 2014 7:51 am

I'm just guessing but my best shot is a thermal issue is starting to crop up. I know it is not a configuration issue because folding sometimes works. I also know that the problem is likely to be at your end because others are successfully completing those that you have failed. May I suggest that you monitor temps in the systray or log them to a file for later analysis. There are multiple free downloadable programs that can be used for such a purpose.

Many Laptops are hard to cool properly while GPU folding, which produces lots of heat. Over time the cooling system gets less efficient because of debris accumulating, a small obstruction in the cooling vents, or even the slow decrease in the thermal compounds efficiency between the chip and the heat sink can all factor in a decrease in cooling capability.

There are things that can be done to help, like making sure that nothing obstructs the vents, or using a can of compressed air to clean the debris out. However, even before any of that, just monitoring temperatures is a good step because it is free, easy, and not the least reason is that I could be wrong in my guess.
Image
P5-133XL
 
Posts: 4034
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:36 am
Location: Salem. OR USA

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby timtoflly » Tue Jul 08, 2014 5:26 pm

Thanks for the help. I took the laptop apart and cleaned out the dust that was building up on the fan. The air flow is back to original condition. The GPU still failed. I downloaded the Nvidia driver from Sept 2013 that has been recommended.

My WU count keeps going up and up, and it is like I get a few hundred points. Every time the GPU fails it registers that I have done 10 WU.

Edit with the new driver it has started a fold without going through the list of WU's. Here is hoping. If I remove the CPU slot will the TPF go down? The GPU is folding PRCG 13001 (424, 0, 43) with an ETA of 10 days. The TPF is 2hrs and 26 minutes.

What does this line mean? 17:02:17:WU01:FS01:0x17:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
timtoflly
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:14 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby PantherX » Tue Jul 08, 2014 5:47 pm

Welcome to the F@H Forum timtoflly,

Could you please post the initial section of the log file so that we can see what hardware and software FAHClient has detected and what your configuration is (viewtopic.php?f=19&t=26036)? Also, can you please state the Driver version you downloaded? GPU-Z (http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/) can give you details about your driver.

timtoflly wrote:...What does this line mean? 17:02:17:WU01:FS01:0x17:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900

This is a feature present in FahCore_17 version 0.0.52 and higher which if configured, will allow the GPU to pause folding for a time period once it reaches the configured temperature. By default, it is disabled but you can enable it if you want to.
ETA:
Now ↞ Very Soon ↔ Soon ↔ Soon-ish ↔ Not Soon ↠ End Of Time

Welcome To The F@H Support Forum Ӂ Chrome Folding App (Beta) Ӂ Troubleshooting "Bad WUs" Ӂ Troubleshooting Server Connectivity Issues
User avatar
PantherX
Site Moderator
 
Posts: 6321
Joined: Wed Dec 23, 2009 9:33 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby timtoflly » Tue Jul 08, 2014 9:01 pm

I installed version 327.23 since that is what was recommended here in other threads.

Code: Select all
*********************** Log Started 2014-07-08T16:50:29Z ***********************
16:50:29:************************* Folding@home Client *************************
16:50:29:      Website: http://folding.stanford.edu/
16:50:29:    Copyright: (c) 2009-2014 Stanford University
16:50:29:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
16:50:29:         Args:
16:50:29:       Config: C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/config.xml
16:50:29:******************************** Build ********************************
16:50:29:      Version: 7.4.4
16:50:29:         Date: Mar 4 2014
16:50:29:         Time: 20:26:54
16:50:29:      SVN Rev: 4130
16:50:29:       Branch: fah/trunk/client
16:50:29:     Compiler: Intel(R) C++ MSVC 1500 mode 1200
16:50:29:      Options: /TP /nologo /EHa /Qdiag-disable:4297,4103,1786,279 /Ox -arch:SSE
16:50:29:               /QaxSSE2,SSE3,SSSE3,SSE4.1,SSE4.2 /Qopenmp /Qrestrict /MT /Qmkl
16:50:29:     Platform: win32 XP
16:50:29:         Bits: 32
16:50:29:         Mode: Release
16:50:29:******************************* System ********************************
16:50:29:          CPU: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz
16:50:29:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 42 Stepping 7
16:50:29:         CPUs: 8
16:50:29:       Memory: 7.96GiB
16:50:29:  Free Memory: 6.68GiB
16:50:29:      Threads: WINDOWS_THREADS
16:50:29:   OS Version: 6.1
16:50:29:  Has Battery: true
16:50:29:   On Battery: false
16:50:29:   UTC Offset: -4
16:50:29:          PID: 3360
16:50:29:          CWD: C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient
16:50:29:           OS: Windows 7 Ultimate
16:50:29:      OS Arch: AMD64
16:50:29:         GPUs: 1
16:50:29:        GPU 0: NVIDIA:2 GF106 [GeForce GT 555M (Dell)]
16:50:29:         CUDA: 2.1
16:50:29:  CUDA Driver: 5050
16:50:29:Win32 Service: false
16:50:29:***********************************************************************
16:50:29:<config>
16:50:29:  <!-- Folding Slot Configuration -->
16:50:29:  <cause v='PARKINSONS'/>
16:50:29:
16:50:29:  <!-- Network -->
16:50:29:  <proxy v=':8080'/>
16:50:29:
16:50:29:  <!-- Slot Control -->
16:50:29:  <power v='full'/>
16:50:29:
16:50:29:  <!-- User Information -->
16:50:29:  <passkey v='********************************'/>
16:50:29:  <team v='47958'/>
16:50:29:  <user v='timtofly'/>
16:50:29:
16:50:29:  <!-- Folding Slots -->
16:50:29:  <slot id='0' type='CPU'>
16:50:29:    <paused v='true'/>
16:50:29:  </slot>
16:50:29:  <slot id='1' type='GPU'>
16:50:29:    <paused v='true'/>
16:50:29:  </slot>
16:50:29:</config>
16:50:29:Trying to access database...
16:50:32:Successfully acquired database lock
16:50:32:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:7 (by user)
16:50:32:Enabled folding slot 01: PAUSED gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] (by user)
16:55:09:FS00:Unpaused
16:55:09:FS01:Unpaused
16:55:09:WU00:FS00:Starting
16:55:09:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/Core_a3.fah/FahCore_a3.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 3360 -checkpoint 15 -np 7
16:55:09:WU00:FS00:Started FahCore on PID 7812
16:55:10:WU00:FS00:Core PID:7956
16:55:10:WU00:FS00:FahCore 0xa3 started
16:55:10:WU01:FS01:Connecting to 171.67.108.201:80
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:*------------------------------*
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:Folding@Home Gromacs SMP Core
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:Preparing to commence simulation
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:- Looking at optimizations...
16:55:10:WU00:FS00:0xa3:- Files status OK
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:- Expanded 3847567 -> 4385040 (decompressed 113.9 percent)
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:Called DecompressByteArray: compressed_data_size=3847567 data_size=4385040, decompressed_data_size=4385040 diff=0
16:55:11:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.231
16:55:11:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:GF106 [GeForce GT 555M (Dell)] from 140.163.4.231
16:55:11:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
16:55:11:WU01:FS01:Downloading 4.84MiB
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:- Digital signature verified
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:Project: 8577 (Run 1, Clone 3, Gen 498)
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:Assembly optimizations on if available.
16:55:11:WU00:FS00:0xa3:Entering M.D.
16:55:17:WU01:FS01:Download 43.93%
16:55:17:WU00:FS00:0xa3:Using Gromacs checkpoints
16:55:17:WU00:FS00:0xa3:Mapping NT from 7 to 7
16:55:19:WU00:FS00:0xa3:Resuming from checkpoint
16:55:19:WU00:FS00:0xa3:Verified 00/wudata_01.log
16:55:19:WU00:FS00:0xa3:Verified 00/wudata_01.trr
16:55:19:WU00:FS00:0xa3:Verified 00/wudata_01.edr
16:55:19:WU00:FS00:0xa3:Completed 30655 out of 500000 steps  (6%)
16:55:23:WU01:FS01:Download 86.57%
16:55:25:WU01:FS01:Download complete
16:55:25:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:13001 run:424 clone:0 gen:43 core:0x17 unit:0x0000004f538b3db75328c7dff1689b30
16:55:25:WU01:FS01:Starting
16:55:25:WU01:FS01:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:/Users/timtofly/AppData/Roaming/FAHClient/cores/web.stanford.edu/~pande/Win32/AMD64/NVIDIA/Fermi/Core_17.fah/FahCore_17.exe -dir 01 -suffix 01 -version 704 -lifeline 3360 -checkpoint 15 -gpu 0 -gpu-vendor nvidia
16:55:25:WU01:FS01:Started FahCore on PID 6216
16:55:25:WU01:FS01:Core PID:6232
16:55:25:WU01:FS01:FahCore 0x17 started
16:55:25:WU01:FS01:0x17:*********************** Log Started 2014-07-08T16:55:25Z ***********************
16:55:25:WU01:FS01:0x17:Project: 13001 (Run 424, Clone 0, Gen 43)
16:55:25:WU01:FS01:0x17:Unit: 0x0000004f538b3db75328c7dff1689b30
16:55:25:WU01:FS01:0x17:CPU: 0x00000000000000000000000000000000
16:55:25:WU01:FS01:0x17:Machine: 1
16:55:25:WU01:FS01:0x17:Reading tar file state.xml
16:55:28:WU01:FS01:0x17:Reading tar file system.xml
16:55:29:WU01:FS01:0x17:Reading tar file integrator.xml
16:55:29:WU01:FS01:0x17:Reading tar file core.xml
16:55:29:WU01:FS01:0x17:Digital signatures verified
16:55:29:WU01:FS01:0x17:Folding@home GPU core17
16:55:29:WU01:FS01:0x17:Version 0.0.52
16:55:37:Removing old file 'configs/config-20140629-204225.xml'
16:55:37:Saving configuration to config.xml
16:55:37:<config>
16:55:37:  <!-- Folding Slot Configuration -->
16:55:37:  <cause v='PARKINSONS'/>
16:55:37:
16:55:37:  <!-- Network -->
16:55:37:  <proxy v=':8080'/>
16:55:37:
16:55:37:  <!-- Slot Control -->
16:55:37:  <power v='full'/>
16:55:37:
16:55:37:  <!-- User Information -->
16:55:37:  <passkey v='********************************'/>
16:55:37:  <team v='47958'/>
16:55:37:  <user v='timtofly'/>
16:55:37:
16:55:37:  <!-- Folding Slots -->
16:55:37:  <slot id='0' type='CPU'/>
16:55:37:  <slot id='1' type='GPU'/>
16:55:37:</config>
17:02:17:WU01:FS01:0x17:Completed 0 out of 5000000 steps (0%)
17:02:17:WU01:FS01:0x17:Temperature control disabled. Requirements: single Nvidia GPU, tmax must be < 110 and twait >= 900
17:10:27:WU00:FS00:0xa3:Completed 35000 out of 500000 steps  (7%)
17:26:48:WU00:FS00:0xa3:Completed 40000 out of 500000 steps  (8%)
17:43:29:WU00:FS00:0xa3:Completed 45000 out of 500000 steps  (9%)
18:03:30:WU00:FS00:0xa3:Completed 50000 out of 500000 steps  (10%)
18:20:40:WU01:FS01:0x17:Completed 50000 out of 5000000 steps (1%)
18:25:19:WU00:FS00:0xa3:Completed 55000 out of 500000 steps  (11%)
18:47:20:WU00:FS00:0xa3:Completed 60000 out of 500000 steps  (12%)
19:10:01:WU00:FS00:0xa3:Completed 65000 out of 500000 steps  (13%)
19:29:59:WU00:FS00:0xa3:Completed 70000 out of 500000 steps  (14%)
19:37:59:WU01:FS01:0x17:Completed 100000 out of 5000000 steps (2%)
19:49:58:WU00:FS00:0xa3:Completed 75000 out of 500000 steps  (15%)
20:10:03:WU00:FS00:0xa3:Completed 80000 out of 500000 steps  (16%)
20:29:47:WU00:FS00:0xa3:Completed 85000 out of 500000 steps  (17%)
timtoflly
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:14 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby P5-133XL » Tue Jul 08, 2014 11:08 pm

Your config is fine. I do not believe you need to fiddle with it
P5-133XL
 
Posts: 4034
Joined: Sun Dec 02, 2007 4:36 am
Location: Salem. OR USA

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby Napoleon » Tue Jul 08, 2014 11:33 pm

Well, maybe the OP should manually config the CPU slot to use 6 CPUs:
/FahCore_a3.exe -dir 00 -suffix 01 -version 704 -lifeline 3360 -checkpoint 15 -np 7

CPU:7 rarely causes problems, and most if not all of the projects which have issues with it simply won't assign WUs for a CPU:7 slot. So CPU:7 may be a bit restrictive, even if it doesn't produce failed WUs at the moment.

@OP: if you want to crank every single available folding cycle out of the CPU, configure two CPU slots. CPU:6 + CPU:1 + GPU would keep both CPU and GPU as fully utilized as possible. OTOH, CPU:4 + GPU would be almost as good on a hyperthreaded quadcore such as the i7-2670QM, but the CPU would produce slightly less heat.
User avatar
Napoleon
 
Posts: 1032
Joined: Wed May 26, 2010 2:31 pm
Location: Finland

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby 7im » Wed Jul 09, 2014 12:17 am

CPU slot doesn't seem to be the issue. Mobile and oem versions of the GPU tend to be scaled back and can sometimes be an issue. How many shaders does this card have?
How to provide enough information to get helpful support
Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn.
User avatar
7im
 
Posts: 14648
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:30 pm
Location: Arizona

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby timtoflly » Wed Jul 09, 2014 2:59 am

Thanks for all the helpful posts. Over a week ago, I had throttled back the CPU to 6 cores. And then I turned it off altogether. I cannot do anything much when both CPU and GPU are folding.

There may have been some issues with the driver, because that is the last thing changed. Folding software seems to be optimizing better also. The GPU, I sadly found out today when taking the computer apart and cleaning the fan, is not a card, but is just a chip on the MB. It has 144 shaders 1180-1505 MHz.
timtoflly
 
Posts: 5
Joined: Sun Jul 06, 2014 4:14 am

Re: Am I getting bad WU, or is it my GPU

Postby bruce » Wed Jul 09, 2014 4:36 am

Now that the air-vents have been cleaned, and the drivers updated, try the following:
* A CPU slot using 6 CPUs and leaving two for your activities. It can run 24x7 and I really doubt you'll notice it.
* A GPU slot configured to run when idle, which means it'll get a lot done while you're sleeping but like a screensaver, will not use any resources when you want to use the computer.
bruce
 
Posts: 22827
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.


Return to Issues with a specific WU

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron