Radeon HD 7570 stuck at "ready"

It seems that a lot of GPU problems revolve around specific versions of drivers. Though AMD has their own support structure, you can often learn from information reported by others who fold.

Moderators: Site Moderators, PandeGroup

Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby danieltalsky » Wed Jul 24, 2019 8:55 pm

GPU detects as: Turks [Radeon HD 7570/8550]

This DOES show up in the whitelist as far as I can tell. I definitely have the newest drivers installed, I installed the beta catalyst client and it says I have the newest.

It also mentions "OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually" which I did try, and once got a "FAILED" message instead of a "READY" message.

What else should I try?

Code: Select all
*********************** Log Started 2019-07-24T19:37:38Z ***********************
19:37:38:************************* Folding@home Client *************************
19:37:38:      Website: https://foldingathome.org/
19:37:38:    Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
19:37:38:       Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
19:37:38:         Args: --open-web-control
19:37:38:       Config: <none>
19:37:38:******************************** Build ********************************
19:37:38:      Version: 7.5.1
19:37:38:         Date: May 11 2018
19:37:38:         Time: 13:06:32
19:37:38:   Repository: Git
19:37:38:     Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
19:37:38:       Branch: master
19:37:38:     Compiler: Visual C++ 2008
19:37:38:      Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
19:37:38:     Platform: win32 10
19:37:38:         Bits: 32
19:37:38:         Mode: Release
19:37:38:******************************* System ********************************
19:37:38:          CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
19:37:38:       CPU ID: GenuineIntel Family 6 Model 58 Stepping 9
19:37:38:         CPUs: 4
19:37:38:       Memory: 15.95GiB
19:37:38:  Free Memory: 12.41GiB
19:37:38:      Threads: WINDOWS_THREADS
19:37:38:   OS Version: 6.2
19:37:38:  Has Battery: false
19:37:38:   On Battery: false
19:37:38:   UTC Offset: -4
19:37:38:          PID: 7836
19:37:38:          CWD: C:\Users\danieltalsky\AppData\Roaming\FAHClient
19:37:38:           OS: Windows 10 Enterprise
19:37:38:      OS Arch: AMD64
19:37:38:         GPUs: 1
19:37:38:        GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 AMD:5 Turks [Radeon HD 7500 Series]
19:37:38:         CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'nvcuda.dll': The
19:37:38:               specified module could not be found.
19:37:38:
19:37:38:Win32 Service: false
19:37:38:***********************************************************************
19:37:38:<config>
19:37:38:  <!-- Folding Slots -->
19:37:38:</config>
19:37:38:Connecting to assign1.foldingathome.org:8080
19:37:38:Updated GPUs.txt
19:37:38:Read GPUs.txt
19:37:38:Trying to access database...
19:37:39:Successfully acquired database lock
19:37:39:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:2 (not configured)
19:37:39:Enabled folding slot 01: PAUSED gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] (not configured)
19:37:39:ERROR:No compute devices matched GPU #0 AMD:5 Turks [Radeon HD 7570/8550].  You may need to update your graphics drivers.
19:38:40:Saving configuration to config.xml
19:38:40:<config>
19:38:40:  <!-- Folding Slots -->
19:38:40:  <slot id='0' type='CPU'/>
19:38:40:  <slot id='1' type='GPU'/>
19:38:40:</config>
19:38:40:Set client configured
19:38:40:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
19:38:40:WU00:FS00:Connecting to 65.254.110.245:8080
19:38:40:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
19:38:41:WU00:FS00:Assigned to work server 155.247.166.219
19:38:41:WU00:FS00:Requesting new work unit for slot 00: READY cpu:2 from 155.247.166.219
19:38:41:WU00:FS00:Connecting to 155.247.166.219:8080
19:38:41:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.231
19:38:41:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 140.163.4.231
19:38:41:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
19:38:41:WU01:FS01:Downloading 25.28MiB
19:38:41:WU00:FS00:Downloading 293.09KiB
19:38:41:WU00:FS00:Download complete
19:38:41:WU00:FS00:Received Unit: id:00 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14153 run:0 clone:372 gen:169 core:0xa7 unit:0x000000c30002894b5c6fca810aacf6c4
19:38:41:WU00:FS00:Downloading core from http://cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah
19:38:41:WU00:FS00:Connecting to cores.foldingathome.org:80
19:38:41:WU00:FS00:FahCore a7: Downloading 5.10MiB
19:38:45:WU00:FS00:FahCore a7: Download complete
19:38:45:WU00:FS00:Valid core signature
19:38:45:WU00:FS00:Unpacked 15.36MiB to cores/cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah/FahCore_a7.exe
19:38:46:WU00:FS00:Unpacked 2.07MiB to cores/cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah/libfftw3f-3.dll
19:38:46:WU00:FS00:Unpacked 105.50KiB to cores/cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah/libgcc_s_dw2-1.dll
19:38:46:WU00:FS00:Starting
19:38:46:WU00:FS00:Running FahCore: "C:\Program Files (x86)\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe" C:\Users\danieltalsky\AppData\Roaming\FAHClient\cores/cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah/FahCore_a7.exe -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 7836 -checkpoint 15 -np 2
19:38:46:WU00:FS00:Started FahCore on PID 3560
19:38:47:WU01:FS01:Download 41.54%
19:38:48:WU00:FS00:Core PID:8288
19:38:48:WU00:FS00:FahCore 0xa7 started
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:*********************** Log Started 2019-07-24T19:38:49Z ***********************
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:************************** Gromacs Folding@home Core ***************************
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Type: 0xa7
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Core: Gromacs
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:    Website: https://foldingathome.org/
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Args: -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 3560 -checkpoint 15 -np 2
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:     Config: <none>
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:************************************ Build *************************************
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:    Version: 0.0.17
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Date: Apr 25 2018
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Time: 11:02:26
19:38:49:WU00:FS00:0xa7: Repository: Git
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:   Revision: fd11abfb405c921e66db1226933e9dd2d18d2acc
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:     Branch: master
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:   Compiler: Visual C++ 2008
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:    Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:   Platform: win32 10
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Bits: 32
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       Mode: Release
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       SIMD: sse2
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:************************************ System ************************************
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:        CPU: Unknown
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:     CPU ID:
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:       CPUs: 4
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:     Memory: 15.95GiB
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Free Memory: 11.92GiB
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:    Threads: WINDOWS_THREADS
19:38:49:WU00:FS00:0xa7: OS Version: 6.2
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Has Battery: false
19:38:49:WU00:FS00:0xa7: On Battery: false
19:38:49:WU00:FS00:0xa7: UTC Offset: -4
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:        PID: 8288
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:        CWD: C:\Users\danieltalsky\AppData\Roaming\FAHClient\work
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:         OS: Windows 10 Enterprise
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:    OS Arch: AMD64
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:********************************************************************************
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Project: 14153 (Run 0, Clone 372, Gen 169)
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Unit: 0x000000c30002894b5c6fca810aacf6c4
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Reading tar file core.xml
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Reading tar file frame169.tpr
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Digital signatures verified
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Calling: mdrun -s frame169.tpr -o frame169.trr -cpt 15 -nt 2
19:38:49:WU00:FS00:0xa7:Steps: first=845000000 total=5000000
19:38:50:WU00:FS00:0xa7:Completed 1 out of 5000000 steps (0%)
19:38:52:WU01:FS01:Download complete
19:38:52:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11718 run:0 clone:647 gen:389 core:0x21 unit:0x000002258ca304e75b846ac40e2bad0a
19:38:53:WU01:FS01:Downloading core from http://cores.foldingathome.org/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah
19:38:53:WU01:FS01:Connecting to cores.foldingathome.org:80
19:38:53:WU01:FS01:FahCore 21: Downloading 3.48MiB
19:38:54:WU01:FS01:FahCore 21: Download complete
19:38:54:WU01:FS01:Valid core signature
19:38:54:WU01:FS01:Unpacked 11.81MiB to cores/cores.foldingathome.org/Win32/AMD64/ATI/R600/Core_21.fah/FahCore_21.exe
19:38:54:WU01:FS01:Starting
19:38:54:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:38:54:WU01:FS01:Starting
19:38:54:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:39:55:WU01:FS01:Starting
19:39:55:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:40:13:Saving configuration to config.xml
19:40:13:<config>
19:40:13:  <!-- Network -->
19:40:13:  <proxy v=':8080'/>
19:40:13:
19:40:13:  <!-- User Information -->
19:40:13:  <team v='235213'/>
19:40:13:  <user v='danieltalsky'/>
19:40:13:
19:40:13:  <!-- Folding Slots -->
19:40:13:  <slot id='0' type='CPU'/>
19:40:13:  <slot id='1' type='GPU'/>
19:40:13:</config>
19:40:42:Saving configuration to config.xml
19:40:42:<config>
19:40:42:  <!-- Network -->
19:40:42:  <proxy v=':8080'/>
19:40:42:
19:40:42:  <!-- User Information -->
19:40:42:  <team v='235213'/>
19:40:42:  <user v='danieltalsky'/>
19:40:42:
19:40:42:  <!-- Folding Slots -->
19:40:42:  <slot id='0' type='CPU'/>
19:40:42:  <slot id='1' type='GPU'/>
19:40:42:</config>
19:41:32:WU01:FS01:Starting
19:41:32:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:44:09:WU01:FS01:Starting
19:44:09:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:48:23:WU01:FS01:Starting
19:48:23:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:48:23:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:11718 run:0 clone:647 gen:389 core:0x21 unit:0x000002258ca304e75b846ac40e2bad0a
19:48:23:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
19:48:24:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
19:48:24:WU01:FS01:Cleaning up
19:48:24:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
19:48:24:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.220
19:48:24:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 155.247.166.220
19:48:24:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
19:48:26:WU01:FS01:Downloading 996.99KiB
19:48:26:WU01:FS01:Download complete
19:48:26:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14177 run:19 clone:7 gen:41 core:0x21 unit:0x000000410002894c5cae6aab0031157d
19:48:26:WU01:FS01:Starting
19:48:26:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:48:27:WU01:FS01:Starting
19:48:27:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:49:27:WU01:FS01:Starting
19:49:27:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:51:04:WU01:FS01:Starting
19:51:04:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:51:30:WU00:FS00:0xa7:Completed 50000 out of 5000000 steps (1%)
19:53:41:WU01:FS01:Starting
19:53:41:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:57:55:WU01:FS01:Starting
19:57:55:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:57:55:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:14177 run:19 clone:7 gen:41 core:0x21 unit:0x000000410002894c5cae6aab0031157d
19:57:55:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
19:57:56:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
19:57:56:WU01:FS01:Cleaning up
19:57:56:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
19:57:56:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.220
19:57:56:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 155.247.166.220
19:57:56:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
19:57:58:WU01:FS01:Downloading 998.26KiB
19:57:58:WU01:FS01:Download complete
19:57:58:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14173 run:68 clone:3 gen:80 core:0x21 unit:0x000000770002894c5c9a6ede5fa35371
19:57:59:WU01:FS01:Starting
19:57:59:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:57:59:WU01:FS01:Starting
19:57:59:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
19:58:59:WU01:FS01:Starting
19:58:59:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:00:36:WU01:FS01:Starting
20:00:36:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:03:13:WU01:FS01:Starting
20:03:13:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:03:50:WU00:FS00:0xa7:Completed 100000 out of 5000000 steps (2%)
20:07:28:WU01:FS01:Starting
20:07:28:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:07:28:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:14173 run:68 clone:3 gen:80 core:0x21 unit:0x000000770002894c5c9a6ede5fa35371
20:07:28:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
20:07:28:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
20:07:28:WU01:FS01:Cleaning up
20:07:28:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
20:07:29:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.220
20:07:29:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 155.247.166.220
20:07:29:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
20:07:31:WU01:FS01:Downloading 996.01KiB
20:07:31:WU01:FS01:Download complete
20:07:31:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14176 run:69 clone:7 gen:38 core:0x21 unit:0x0000003e0002894c5cae69faa4c95ab3
20:07:31:WU01:FS01:Starting
20:07:31:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:07:32:WU01:FS01:Starting
20:07:32:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:08:32:WU01:FS01:Starting
20:08:32:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:10:09:WU01:FS01:Starting
20:10:09:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:12:46:WU01:FS01:Starting
20:12:46:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:16:11:WU00:FS00:0xa7:Completed 150000 out of 5000000 steps (3%)
20:17:00:WU01:FS01:Starting
20:17:00:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:17:00:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:14176 run:69 clone:7 gen:38 core:0x21 unit:0x0000003e0002894c5cae69faa4c95ab3
20:17:01:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
20:17:01:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
20:17:01:WU01:FS01:Cleaning up
20:17:01:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
20:17:01:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.231
20:17:01:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 140.163.4.231
20:17:01:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
20:17:01:WU01:FS01:Downloading 25.28MiB
20:17:07:WU01:FS01:Download 78.88%
20:17:08:WU01:FS01:Download complete
20:17:08:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11718 run:0 clone:151 gen:442 core:0x21 unit:0x000002758ca304e75b846a3d9fb9ebc1
20:17:08:WU01:FS01:Starting
20:17:08:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:17:08:WU01:FS01:Starting
20:17:08:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:18:08:WU01:FS01:Starting
20:18:08:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:19:45:WU01:FS01:Starting
20:19:45:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:22:23:WU01:FS01:Starting
20:22:23:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:26:37:WU01:FS01:Starting
20:26:37:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:26:37:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:11718 run:0 clone:151 gen:442 core:0x21 unit:0x000002758ca304e75b846a3d9fb9ebc1
20:26:37:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
20:26:37:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
20:26:37:WU01:FS01:Cleaning up
20:26:37:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
20:26:38:WU01:FS01:Assigned to work server 140.163.4.231
20:26:38:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 140.163.4.231
20:26:38:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
20:26:38:WU01:FS01:Downloading 11.29MiB
20:26:41:WU01:FS01:Download complete
20:26:41:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:11720 run:0 clone:908 gen:570 core:0x21 unit:0x000002eb8ca304e75b89a0c290df2dfc
20:26:41:WU01:FS01:Starting
20:26:41:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:26:42:WU01:FS01:Starting
20:26:42:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:27:42:WU01:FS01:Starting
20:27:42:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:28:30:WU00:FS00:0xa7:Completed 200000 out of 5000000 steps (4%)
20:29:19:WU01:FS01:Starting
20:29:19:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:31:56:WU01:FS01:Starting
20:31:56:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:36:11:WU01:FS01:Starting
20:36:11:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:36:11:WU01:FS01:Sending unit results: id:01 state:SEND error:FAILED project:11720 run:0 clone:908 gen:570 core:0x21 unit:0x000002eb8ca304e75b89a0c290df2dfc
20:36:11:WU01:FS01:Connecting to 140.163.4.231:8080
20:36:11:WU01:FS01:Server responded WORK_ACK (400)
20:36:11:WU01:FS01:Cleaning up
20:36:11:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
20:36:11:WU01:FS01:Assigned to work server 155.247.166.220
20:36:11:WU01:FS01:Requesting new work unit for slot 01: READY gpu:0:Turks [Radeon HD 7570/8550] from 155.247.166.220
20:36:11:WU01:FS01:Connecting to 155.247.166.220:8080
20:36:14:WU01:FS01:Downloading 1.01MiB
20:36:14:WU01:FS01:Download complete
20:36:14:WU01:FS01:Received Unit: id:01 state:DOWNLOAD error:NO_ERROR project:14125 run:11 clone:5 gen:141 core:0x21 unit:0x000000c40002894c5c06f94311ab81aa
20:36:14:WU01:FS01:Starting
20:36:14:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:36:14:WU01:FS01:Starting
20:36:14:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:37:14:WU01:FS01:Starting
20:37:14:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
20:38:52:WU01:FS01:Starting
20:38:52:ERROR:WU01:FS01:Failed to start core: OpenCL device matching slot 1 not found, try setting 'opencl-index' manually
danieltalsky
 
Posts: 2
Joined: Wed Jul 24, 2019 8:38 pm

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby bruce » Wed Jul 24, 2019 10:37 pm

The Turks series of GPUs apparently does not support Double Precision math. At one time tht was not required but all recent projects now require that feature. Unless you can find information saying it does, I will have the GPU reclassified as "not supported" since the older projects have been completed or at least are very rare.

Also, it appears that you do not have OpenCL installed. I'm not sure it's worth going through the process tof downloading and installing it, just to find that your device cannot be supported.
bruce
 
Posts: 22738
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby danieltalsky » Wed Jul 24, 2019 10:57 pm

Thank you for reclassifying... hopefully it'll help someone else not waste the money.

I don't see a way to install OpenCL for AMD cards, but I guess you're right, it's not worth it if the card is not supported. That's a shame because I spent a few bucks on a card and cable to try and make my old Dell Optiplex 7010 a little better dedicated Folding@Home box.

It's a little board that only allows "low profile" PCIe cards. Is there another one that would work that DOES have floating point support?

Dell says the NVIDIA GeForce GT 640 will work on the board. I can't easily see if that supports Double Precision math.
danieltalsky
 
Posts: 2
Joined: Wed Jul 24, 2019 8:38 pm

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby bruce » Wed Jul 24, 2019 11:51 pm

I've used a GT710 which I think is very similar to the GT 640 LP and it works ... slow though it may be. ;)

The best way to install OpenCL is to go to http://www.khronos.org and download their developer package. It installs more than you need, but some of the other sources which install fewer components work and some do not.
bruce
 
Posts: 22738
Joined: Thu Nov 29, 2007 10:13 pm
Location: So. Cal.

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby JimboPalmer » Thu Jul 25, 2019 12:30 am

I can say that I use a Nvidia GTX1050TI in a low profile case, it is a double wide card.

https://www.amazon.com/ZOTAC-ZT-P10510E ... B06XCXGVGR

The GT 1030 is wimpier, but single wide, neither uses additional power connectors

https://www.amazon.com/ZOTAC-GeForce-Di ... B0711NWFJX

(this is just an example with pictures of how wide the card is)

Here is a Wikipedia article showing your card and no Double precision information.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... 000_Series
Tsar of all the Rushers
I tried to remain childlike, all I achieved was childish.
A friend to those who want no friends
JimboPalmer
 
Posts: 931
Joined: Mon Feb 16, 2009 4:12 am
Location: Greenwood MS USA

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby debs3759 » Thu Jul 25, 2019 10:28 pm

PowerColor, Sapphire and VTX3D all released a Radeon HD 7750 that was LP. They will be your cheapest from that generation that support double precision.
debs3759
 
Posts: 68
Joined: Fri Oct 07, 2011 3:29 am

Re: WARNING:WU00:FS01:Failed to get assignment from '65.254.

Postby kotenok2000 » Sun Jul 28, 2019 6:09 pm

Mod note: moved here from another topic as the problem is discussed in this one.

I have no amd wus.
Code: Select all
*********************** Log Started 2019-07-28T18:05:28Z ***********************
18:05:28:************************* Folding@home Client *************************
18:05:28:        Website: https://foldingathome.org/
18:05:28:      Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
18:05:28:         Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
18:05:28:           Args: --open-web-control
18:05:28:         Config: C:\FAHData\config.xml
18:05:28:******************************** Build ********************************
18:05:28:        Version: 7.5.1
18:05:28:           Date: May 11 2018
18:05:28:           Time: 13:06:32
18:05:28:     Repository: Git
18:05:28:       Revision: 4705bf53c635f88b8fe85af7675557e15d491ff0
18:05:28:         Branch: master
18:05:28:       Compiler: Visual C++ 2008
18:05:28:        Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
18:05:28:       Platform: win32 10
18:05:28:           Bits: 32
18:05:28:           Mode: Release
18:05:28:******************************* System ********************************
18:05:28:            CPU: AMD FX(tm)-6100 Six-Core Processor
18:05:28:         CPU ID: AuthenticAMD Family 21 Model 1 Stepping 2
18:05:28:           CPUs: 6
18:05:28:         Memory: 3.98GiB
18:05:28:    Free Memory: 699.71MiB
18:05:28:        Threads: WINDOWS_THREADS
18:05:28:     OS Version: 6.2
18:05:28:    Has Battery: false
18:05:28:     On Battery: false
18:05:28:     UTC Offset: 3
18:05:28:            PID: 11120
18:05:28:            CWD: C:\FAHData
18:05:28:             OS: Windows 10 Enterprise
18:05:28:        OS Arch: AMD64
18:05:28:           GPUs: 1
18:05:28:          GPU 0: Bus:1 Slot:0 Func:0 AMD:4 Turks [Radeon HD 6570/7570/8570]
18:05:28:           CUDA: Not detected: Failed to open dynamic library 'nvcuda.dll': Не
18:05:28:                 найден указанный модуль.
18:05:28:
18:05:28:OpenCL Device 0: Platform:0 Device:0 Bus:1 Slot:0 Compute:1.2 Driver:1800.11
18:05:28:  Win32 Service: false
18:05:28:***********************************************************************
18:05:29:<config>
18:05:29:  <!-- Network -->
18:05:29:  <proxy v=':8080'/>
18:05:29:
18:05:29:  <!-- Slot Control -->
18:05:29:  <power v='full'/>
18:05:29:
18:05:29:  <!-- User Information -->
18:05:29:  <passkey v='********************************'/>
18:05:29:  <team v='224497'/>
18:05:29:  <user v='kotenok2000'/>
18:05:29:
18:05:29:  <!-- Folding Slots -->
18:05:29:  <slot id='1' type='GPU'>
18:05:29:    <paused v='true'/>
18:05:29:  </slot>
18:05:29:  <slot id='0' type='CPU'>
18:05:29:    <paused v='true'/>
18:05:29:  </slot>
18:05:29:</config>
18:05:29:Trying to access database...
18:05:29:Successfully acquired database lock
18:05:29:Enabled folding slot 01: PAUSED gpu:0:Turks [Radeon HD 6570/7570/8570] (by user)
18:05:29:Enabled folding slot 00: PAUSED cpu:5 (by user)
18:05:55:FS01:Unpaused
18:05:55:FS00:Unpaused
18:05:55:WU00:FS00:Starting
18:05:55:WU00:FS00:Running FahCore: C:\FAHClient/FAHCoreWrapper.exe C:\FAHData\cores/cores.foldingathome.org/Win32/x86/Core_a7.fah/FahCore_a7.exe -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 11120 -checkpoint 15 -np 5
18:05:56:WU00:FS00:Started FahCore on PID 7864
18:05:58:WU00:FS00:Core PID:10188
18:05:58:WU00:FS00:FahCore 0xa7 started
18:05:59:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:*********************** Log Started 2019-07-28T18:05:59Z ***********************
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:************************** Gromacs Folding@home Core ***************************
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:       Type: 0xa7
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:       Core: Gromacs
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:    Website: https://foldingathome.org/
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:  Copyright: (c) 2009-2018 foldingathome.org
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:     Author: Joseph Coffland <joseph@cauldrondevelopment.com>
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:       Args: -dir 00 -suffix 01 -version 705 -lifeline 7864 -checkpoint 15 -np 5
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:     Config: <none>
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:************************************ Build *************************************
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:    Version: 0.0.17
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:       Date: Apr 25 2018
18:05:59:WU00:FS00:0xa7:       Time: 11:02:26
18:06:00:WU00:FS00:0xa7: Repository: Git
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:   Revision: fd11abfb405c921e66db1226933e9dd2d18d2acc
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:     Branch: master
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:   Compiler: Visual C++ 2008
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:    Options: /TP /nologo /EHa /wd4297 /wd4103 /Ox /MT
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:   Platform: win32 10
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:       Bits: 32
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:       Mode: Release
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:       SIMD: sse2
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:************************************ System ************************************
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:        CPU: Unknown
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:     CPU ID:
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:       CPUs: 6
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:     Memory: 3.98GiB
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Free Memory: 624.36MiB
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:    Threads: WINDOWS_THREADS
18:06:00:WU00:FS00:0xa7: OS Version: 6.2
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Has Battery: false
18:06:00:WU00:FS00:0xa7: On Battery: false
18:06:00:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
18:06:00:WU00:FS00:0xa7: UTC Offset: 3
18:06:00:WU01:FS01:Connecting to 128.252.203.2:80
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:        PID: 10188
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:        CWD: C:\FAHData\work
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:         OS: Windows 10 Enterprise
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:    OS Arch: AMD64
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:********************************************************************************
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Project: 13824 (Run 344, Clone 0, Gen 53)
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Unit: 0x0000003c80fccb095c92493c58712aa2
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Digital signatures verified
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Reducing thread count from 5 to 4 to avoid domain decomposition by a prime number > 3
18:06:00:WU00:FS00:0xa7:Calling: mdrun -s frame53.tpr -o frame53.trr -x frame53.xtc -cpi state.cpt -cpt 15 -nt 4
18:06:00:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '128.252.203.2:80': No WUs available for this configuration
18:06:00:ERROR:WU01:FS01:Exception: Could not get an assignment
18:06:00:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
18:06:01:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
18:06:01:WU01:FS01:Connecting to 128.252.203.2:80
18:06:01:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '128.252.203.2:80': No WUs available for this configuration
18:06:01:ERROR:WU01:FS01:Exception: Could not get an assignment
18:06:16:WU00:FS00:0xa7:Steps: first=6625000 total=125000
18:06:30:Removing old file 'configs/config-20190728-171103.xml'
18:06:30:Saving configuration to config.xml
18:06:30:<config>
18:06:30:  <!-- Network -->
18:06:30:  <proxy v=':8080'/>
18:06:30:
18:06:30:  <!-- Slot Control -->
18:06:30:  <power v='full'/>
18:06:30:
18:06:30:  <!-- User Information -->
18:06:30:  <passkey v='********************************'/>
18:06:30:  <team v='224497'/>
18:06:30:  <user v='kotenok2000'/>
18:06:30:
18:06:30:  <!-- Folding Slots -->
18:06:30:  <slot id='1' type='GPU'/>
18:06:30:  <slot id='0' type='CPU'/>
18:06:30:</config>
18:06:35:WU00:FS00:0xa7:Completed 22 out of 125000 steps (0%)
18:07:00:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
18:07:01:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
18:07:01:WU01:FS01:Connecting to 128.252.203.2:80
18:07:01:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '128.252.203.2:80': No WUs available for this configuration
18:07:01:ERROR:WU01:FS01:Exception: Could not get an assignment
18:07:14:Removing old file 'configs/config-20190728-171204.xml'
18:07:14:Saving configuration to config.xml
18:07:14:<config>
18:07:14:  <!-- Network -->
18:07:14:  <proxy v=':8080'/>
18:07:14:
18:07:14:  <!-- Slot Control -->
18:07:14:  <power v='full'/>
18:07:14:
18:07:14:  <!-- User Information -->
18:07:14:  <passkey v='********************************'/>
18:07:14:  <team v='224497'/>
18:07:14:  <user v='kotenok2000'/>
18:07:14:
18:07:14:  <!-- Folding Slots -->
18:07:14:  <slot id='1' type='GPU'/>
18:07:14:  <slot id='0' type='CPU'/>
18:07:14:</config>
18:08:38:WU01:FS01:Connecting to 65.254.110.245:8080
18:08:38:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '65.254.110.245:8080': No WUs available for this configuration
18:08:38:WU01:FS01:Connecting to 128.252.203.2:80
18:08:39:WARNING:WU01:FS01:Failed to get assignment from '128.252.203.2:80': No WUs available for this configuration
18:08:39:ERROR:WU01:FS01:Exception: Could not get an assignment
kotenok2000
 
Posts: 1
Joined: Sun Jul 28, 2019 5:41 pm

Re: Radeon HD 7570 stuck at "ready"

Postby Joe_H » Sun Jul 28, 2019 7:04 pm

@ kotenok2000

Most, if not all, current GPU projects are requiring mixed precision calculations on the GPU. The Turks based cards do not support double precision so will only get an assignment if WU's for a GPU project that does not require double is available.
Image

iMac 2.8 i7 12 GB smp8, Mac Pro 2.8 quad 12 GB smp6
MacBook Pro 2.9 i7 8 GB smp3
Joe_H
Site Admin
 
Posts: 4558
Joined: Tue Apr 21, 2009 4:41 pm
Location: W. MA


Return to Problems with AMD/ATI drivers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron